המלצות
- מומלץ לעשות טיול כוכב – להשתכן באחת מערי החוף שכן המרחק אינו גדול ואין צורך להתקדם יום יום למלון בעיר אחרת.
- אם מגיעים לרומא בלילה – מומלץ לישון באחת העירות קרוב לשדה התעופה פיומיצ'ינו( אנחנו הזמנו דרך אתר booking.com בעירה בשם lido di ostia במלון belvedere - (75 יורו כולל ארוחת בקר)
- הדרך האמלפינית מסורנטו לסאלרנו אמנם אינה ארוכה מאד (68 ק"מ) אך מאד לא פשוטה לנהיגה. מפותלת מאד וצרה בחלק מהמקומות. צריך הרבה סבלנות וארך רוח.
- לזוג מומלץ רכב קטן – פיאט פונטו. מתאים מאד לתנאי השטח הקשים ולדרכים הצרות והפתלתלות בדרך האמלפינית
- ממליצים מאד על לינה ב"פאראינו" – כפר הממוקם על הדרך האמלפינית בין אמלפי לפוזיטאנו ( לא יקר כמו בפוזיטאנו)
- ממליצים על מלון costa diva ( כרטיס ביקור מצורף ופרטים נוספים באתר של המלון) .
לא בעונה עלה לנו בין 70-80 יורו ללילה + ארוחת בקר עשירה + חניה ללא תשלום.
מקום מדהים על המצוק, חדרים מבודדים כשלכל חדר, חצר או מרפסת לכוון הים, צוות נחמד ולא לפחד מהעלייה במדרגות. לגבי המזוודות – הצוות דאג גם בהגעה וגם בעזיבה לסחוב עבורנו את המזוודות. - יומיים אחרונים שווה להתקדם לכוון סורנטו - מומלץ בסנט א גאתה ( כרטיס ביקור מצורף) ומשם לצאת לטייל בפומפי, ווזוב וסורנטו
- כשבאים לא בעונה ( אוקטובר ואילך) לא מומלץ להשתכן בכפרים המבודדים במעלה ההרים. התאכזבנו מאד. גם הדרך קשה מאד וגם מרוחק מהדרך האמלפינית ועיירותיה.
- מחיר ממוצע שלא בעונה 60-70 יורו ללילה כולל ארוחת בקר
- בכפר רוולו – ביקרנו בוילה צ'ימבורונה – מאד יפה ( לא היינו בוילה רפולו)
- ממליצים בחום על טיול רגלי מול הירידה לחוף הרחצה בפאראינו – Africana beach,מעבר לכביש יש מסלולי הליכה שונים מסומנים. הליכה בתוך יער כשמידי פעם רואים ממנו את הנוף של הים.
- לא לשכוח להביא דיסקים לנסיעה ( אנחנו שכחנו והיה חסר עד שקנינו מוסיקה נפוליטאנית)
- אם יוצאים מפוזיטאנו לקפרי - ממליצים לקחת לקפרי את השיט עם gennaro e Salvatore – l'uomo e il mare( ראה כרטיס ביקור מצורף). סירה קטנה שעושה סיור מקיף מסביב לקפרי ולאורך החוף, נכנסת למערות קטנות ומיוחדות – אמנם יותר יקר אבל מאד מוצלח. צוות אמין, נחמד ומקצועי.
- אם רוצים לטייל יותר זמן באי קפרי ובאנה קפרי – מומלץ לקחת סירה בסורנטו שכן הסירות לסורנטו חוזרות בשעות מאוחרות יותר מאשר לפוזיטאנו.
- בקפרי ויתרנו על השיט למערה הכחולה. גם האיטלקים אומרים שאפשר לוותר - יקר, ממוסחר ולא שווה את המאמץ.
- בסורנטו מתקיים מידי ערב בשעה 21.30 בתיאטרון העיר מיוזיקל של שירים וריקודים נפוליטאניים – מומלץ!
מחירים
לינה – בממוצע 70 יורו ללילה כולל ארוחת בקר
מסעדות – לא זול – בין 40 – 62 יורו לזוג
כביש אגרה בהגעה לרומא – A3 – 4.20 - יורו. A1 - 10.20 יורו.
בתחנות בדרך שילמנו 1.60 יורו
עלות טיסה ורכב 617$ לאדם