ביוני 2015 טיילנו שני חברים בוגרים (45) בוילנה, בלתמ לא מתוכנן מראש.
בגלל חוסר תכנון והיכרות עם העיר- עשיתי ניסיון (ראשון) להכיר את העיר באמצעות מקומיים – couchserfing.
מלון- לקחנו מלון לא רע. panorama. מוכר מאוד. צמוד לתחנת האוטובוסים והרכבת המרכזית. 5 דקות הליכה מבית הכנסת למי שמעוניין. 5 דקות גם מהעיר העתיקה. יש קזינו במלון. האוירה קצת ….- בלילה מסתובבות “עובדות” מסביב למלון. האמת שגם במהלך היום...
בית הכנסת פעיל. יש גם בית כנסת נוסף- חב”ד, שפעיל בסופש.
יש עיר עתיקה נחמדה, ואיזור נוסף של רחוב קניות יוקרתי. פעילות אטרקטיבית נוספת- בלונים פורחים. זול יחסית. בכלל העיר די זולה.
אבל הכיף העיקרי הגיע מהפעילויות והבילוי המשותף עם מקומיים. couchserfing מאוד נפוץ. אני חיפשתי בילוי עם מקומיים ללא צורך בלינה. וכל הזמן היינו מחוזרים במקומיים שרצו להכיר לנו את העיר. טיילנו איתם בעיר ומחוצה לה, וחזרנו מדי לילה לאחר בילוי פאסיבם רק לפנות בוקר.
ביוני החשיך רק בסביבות 22:30 והזריחה היתה מאוד מוקדמת 02:30 מה שהופך את הימים ארוכים מאוד.
בילינו מחוף לעיר – בטראקי, ועוד כמה ארמונות, יערות אגמים… שאני כבר לא זוכר. מקומיים ידעו לאן לקחת אותנו. גם מסעדות מיוחדות, אוכל מסורתי במיקומים מיוחדים. אני מאוד ממליץ על היכרות עם העיר באמצעות המקומיים.
יש כמה מרכזי קניות גדולים. פנורמה, ובעיקר קניון אקרופוליס. כולם מכירים. יש גם שוק ענק ליד אקרופוליס שנקראה garune. יש ליד- גם מלון רדיסון וגם בו יש קזינו גדול למי שאוהב (לא אני...) וכן מסעדת סקייבר skybar שצופה מלמעלה על כל העיר.
שוק פשפשים נחמד ביום שבת- בראש הגבעה של טארוס (tarus toar). שוק דומה ביום ראשון מסביב לקניון אקרופוליס.
פאבים- מסיבות יש פאב טוב ומוכר ששכחתי את שמו בכיכר של הtown hall ועוד פאב לטינו מוכר. אני גם הייתי במסעדת היין של האיטלי. לא זוכר את השם- אבל אנשים שם מכירים. חברה מגניבה וידידותית.
בכלל האנשים מאוד ידידותיים.
יש סיורי חינם מדי יום שיוצאים מכיכר town hall בשעה 12.00 ובשבת עוד טיול אחר הצהריים. תמצאו לפי אתר של free tours.
אם מתעניינים ביהדות- יש שם עיר עתיקה שבעצם מציגה את הגטו היהודי. בכלל בעבר וילנה היתה יהודים בלבד כמעט. עד היום יש לא מעט שלטים ביידיש שם.
בקיצור- יש מה לעשות שם. נופים יפהפיים, אגמים אינסוף, מסעדות, הרבה אלכוהול, כיף.