בעקבות הטיסות החדשות של ויזאייר לטימישוארה רומניה:
- טיסה- מאוד זולה. 50$ הלוך ושוב עלתה לי. ויזאייר היו אחלה. בלי שדרוגים, הכסאות היו נוחים עם מקום לרגליים. נתנו לי ולחבר שלי שהצטרף אלי בהזמנה מושבים צמודים מבלי לשלם על כך. הציעו לשלוח את המזוודות הקטנות בלי תוספת מחירו בכלל לא בדקו משקלים
- הגענו בנובמבר 2017. קצת קר. העיר שקטה ומנומנמת
- אטרקציות- הכל מסביב לכיכר המרכזית. מוזיאונים, כנסיות, בנייני העירייה, מוזיאון סובייטי, וכדומה. נחמד. העיר עצמה די מנומנמת לטעמי
- אני ישנתי ב Hotel Timisoara . לא יכול להיות יותר מרכזי מזה. ספא נחמד. השירות סביר
- מונית משדה התעופה- הזמנו מראש מהמלון. עלה 10 יורו לאדם בהלוך. בחזור כבר המחיר הרגיל 15 יורו למונית. יש אוטובוס הסעה לעיר. נדמה לי כחצי יורו לאדם. המרחק מהשדה מאוד קצר. רבע שעה נסענו ללא פקקים. שעה עם פקקים .
- uber- שירות המוניות פעיל וזול מכל מקום ולכל מקום
- באיזור- מהעיר רכבת ואוטובוס להונגריה הסמוכה ולבלגרד בסרביה. כשעתיים נסיעה באוטובוס, כ-10 יורו לאדם
- בטחון- כל הזמן רואים שוטרים מסתובבים ברחוב. ממש בכל מקום במרכז העיר. ומאוד בטוח בכל מקום
- קזינו- אני לא בעניין, אבל החבר שלי חיפש. יש הרבה, אבל לא ממש מצא מרשימים. רובם היו קזינו מחשב. הבנתי שהקזינו ליד דיוויד אינטרקונטיננטל פעיל
- אוכל- יש אופציות לא רעות, וזול. אהבתי במיוחד מסעדת דגים ופירות ים Pescada . גם אכלתי במסעדת Fusion . לא רעה אבל לא באותה רמה. קיבלנו המלצה גם על Sabres, כולן דגים ופירות ים. תכלס אין יותר מדי אופציות משעות הלילה והלאה. עיר עייפה, כבר כתבתי..
- קניות- די זול. יש כמה קניונים גדולים והיו מחירים טובים
- שוק- פשפשים גדול – בסופש שבת וראשון- Flavia market . אחלה. בגדים חדשים ויד שניה. וכל מיני שטויות שאנשים מוצאים לנכון למכור מהבית שלהם. יש מציאות.
- יהודים ויהדות –
- מסתבר שהיו הרבה יהודים ויש עדיין סממנים רבים ליהודים וליהדות שלא מקבלים ביטוי בשטח. רוב הנכסים היהודים נמכרו או נמסרו בעבר. לא נהרגו ככל הידוע יהודים בשואה בטימישוארה, ואף מספרם עלה לאחר מלחמת העולם השניה.
- בחור יהודי מקסים בשם רוני (וואטסאפ +40-723249147 אימייל [email protected]) פגש אותי בטימישוארה ולקח אותי לטיול בעקבות היהדות בטימישוארה. המון המון ידע, כולל כניסה לבתי הכנסת הסגורים שמצבם לא ממש ראוי ומסוכן אבל הם מדהימים מבפנים. רוני מעורב משמעותית בקהילה היהודית ואף משמש כנציג לשכת המסחר והתעשייה בין רומניה לישראל. הוא מקסים ושמח לעזור.
- בית כנסת- אני לא מצאתי מניין, אבל את רוני פגשתי אחרי שבת והתברר שהיה מניין. לא בטוח שהוא אורתודוקסי לטעמכם אבל הוא די, ותלוי במתפללים עצמם. רוני ישמח לסייע במניין לפי מסורת אחרת במידה ויודיעו לו מראש. הוא ממש ביקש להפנות בקשה לישראלים לפנות אליו ויסייע בכל מה שיצטרכו.
- יש בחור יהודי בשם רועי שתיקשרתי איתו והוא להבנתי דתי דתי אבל לא היה לו מניין. לפחות לא באותה השבת. הוואטסאפ שלו +40-771226121
- משרדי הקהילה היהודית ממש במרכז, די קרוב לבית הכנסת המרשים אך סגור. יש שם גם מסעדה כשרה (שמושכרת בערבים ללימודי ריקוד טנגו...) . הטלפון שרוני מסר לי לתקשר עם הקהילה והמסעדה הוא +40-356430940
- בכל מקרה, מיסרו ד”ש מיניב