אוסטריה הרים וערים
לפני שנים רבות טיילתי עם הבן כשעוד היה קטן באוסטריה ומאוד נהננו. לקחנו אז מלון באזור טירול וטיילנו טיולי כוכב באזור . הטבע הנהדר והצבע הירוק כשאצלנו הכל צהוב בהחלט מרגיע. מזכיר את הסרט צלילי המוזיקה שאנחנו הזקנים זוכרים כאחד הסרטים הגדולים.
קצת לפני המלחמה תכננתי לחברים טיול באזור האגמים בזלצבורג כך שתוכנית הטיול כבר הייתה מוכנה אז כל מה שהיה צריך זה להפעיל את התוכנית שכבר תכננתי
נחיתה בוינה
לילה במלק ובבוקר סיור בכנסיה ובגנים סביבה
שני לילות בפלכאו מומלץ ללכת למרחצאות שליד העיירה. נהדר לילדים
לילה אחד ליד מפל קרימל
לילה בזלצבורג
לילה בוינה
יצאנו לטיול שברובו היה רכוב כשמידי פעם יורדים למסלולי הליכה קצרים.שלבנו הרים וערים. קצת כמו לנסוע בתוך גלויה.
הצבע הירוק ממש מחיה נפשות. הכל רגוע ושקט בניגוד למה שאנחנו רגילים ביום יום שלנו כאן בארץ
האנשים רגועים ושמחים.עולם מקביל אבל כל כך שונה משלנו. משעמם אמרה הבת שלי אבל לעיתים אני מתגעגע לשעמום הזה
בדומה לסלובניה גם כאן ליד כל ישוב יש את הנקיק שלו. מסלולי עץ העוברים בתוך נקיקי מים שוצפים
היינו בשני נקיקים. נקיק למרקלאם ונקיק Sigmund-Thun Klamm
לא להחמיץ את הדרך האלפינית שעולה עד לקרחון יפה. להשתדל לבחור יום יפה.נכנסים בכביש 107. הדרך ארוכה ומפותלת אבל המראה נהדר. בכניסה גובים 45 יורו לרכב.
באוסטריה בלבד הטבע יש גם מפלט למי שמחפש ערים היסטוריות יפות ושלוות אבל גם מזכירות תקופות אפלות מאוד. כך ראינו בזלצבורג תזכורת לשואה שלא מזמן הייתה כאן. פלקטות מנחושת מוטבעות על המדרכות בזלצבורג מול בתים שפעם היו של יהודים שנרצחו כאן לא מזמן. "אבני נגף" (Stolpersteine)
זהו פרויקט בינלאומי להנצחת קורבנות השואה והרייך השלישי, והוא כולל יותר מ-100,000 אבנים ברחבי אירופה.מצמרר
לקחנו בזלצבורג סיור מודרך מאוד נחמד. בחור צעיר שסובב איתנו את העיר. מאוד מומלץ
משם המשכנו לוינה.רק השם מעביר צמרמורת וזכרונות עצובים. גם כאן הלכנו לסיור מודרך רק שכמות האנשים הייתה גדולה מידי אז החלטנו לותר וללכת למוזאון אלברטינה ולטייל בן היצירות המרשימות שהיו בו.בדיוק הייתה תערוכה של מונה עד פיקסו. בקומה למטה הציגו יצירות עכשויות.
ישן מול חדש
תהנו