ארה"ב 2016: הסיום - אורלנדו חלק ראשון

תמונה ראשית עבור: ארה"ב 2016: הסיום - אורלנדו חלק ראשון
צולם ע"י דיסני

הגיע היום, נוסעים לאורלנדו! הבנות היו נרגשות ומאושרות. נסענו ישירות למלון קבנה ביי (Cabana bay beach resort) של יוניברסל. בשהות הקודמת שלנו באורלנדו ב- 2010, שהינו כשבוע במלון פולינזיאן בדיסני והחלטנו שהפעם כדאי לישון ביוניברסל, גם בגלל הכניסה המוקדמת להארי פוטר וגם בגלל שהמחיר היה ממש זול. השנה נפתח שם מלון Loews Sapphire Falls Resort והיו מחירים ממש נמוכים, אפילו יותר מאלו שבקבנה ביי, אבל חיכיתי עם ההזמנה ובינתיים החדרים הרגילים נגמרו ונותרו רק סוויטות ששם המחירים היו גבוהים יותר. המחירים של קבנה ביי סבירים מאוד והיו במחיר של מלונות אחרים בסביבה. הזמנו סויטה משפחתית, החדר מקסים, מרווח ויש גם סלון ומטבחון שכולל מקרר, מיקרו וכיור. יש באמבטיה כיור ואחד נוסף בחוץ מה שהופך את החיים של משפחה ליותר נוחים. במלון 2 בריכותarrow-10x10.png. אחת בצד שלנו שכוללת גם מגלשה והשניה בצד השני שכוללת גם לייזי ריבר, רק שמי שרוצה גלגל צריך לקנות אחד כזה ב- 8 דולר (או לבוא עם אחד מוכן מהבית). המים בבריכה היו חמים ונעימים והיה כיף לשחות בהם. במלון יש גם מסעדות ובאולינג. מהמלון יש גם שאטל לפארקים של יוניברסל.

מדי יום הכינו לנו צורות של חיות מהמגבות...

במשך כל הנסיעה מסיינט אוגוסטין לאורלנדו הבנות פינטזו (כרגיל) על אוכל ישראלי. שיר ביקשה שאחפש באינטרנט מסעדה ישראלית ומצאתי המלצות על מסעדת כושר גריל. היתה ארוחה מושלמת. סוף סוף סלט ישראלי קצוץ, חציל בטחינה, בגט נורמלי, פריך וטעים, שווארמה, פלאפל, סיגרים. מה צריך יותר? היה כל כך כיף וטעים שהחלטנו שנאכל כאן בימים החופשיים שלנו וחזרנו שוב.

הפארקים

תכננו לבקר בפארקים יוניברסל סטודיוס ואיילנד אוף אדוונצ'ר של יוניברסל, בהוליווד סטודיוס ומג'יק קינגדום של דיסני ובדיסקברי קוב של עולם הים. את חלוקת הימים תכננו לפי שעות הפתיחה של כל פארק וכל מיני לוחות שתיארו עומסים צפויים בפארקים כמו זה או זה.

החלוקה שלנו היתה: דיסני הוליווד סטודיוס, איילנד אוף אדוונצ'ר של יוניברסל, דיסקברי קוב, יום חופשי, מג'יק קינגדום, יוניברסל סטודיוס, יום חופשי.

דיסני

fast pass - הפאסט פאס של דיסני ניתן להזמין חודש מראש ולאורחים במלונות דיסני, חודשיים מראש. ניתן להזמין פאסט פאס לשלושה מתקנים ביום לפארק. כשבוחרים את הפאסט פאס נפתחת רשימה של המתקנים שאפשר להזמין אליהם ולאלו שעות. רק אחרי שמסיימים את כל השלושה אפשר להזמין לעוד מתקן. אנחנו קצת חיכינו יותר מדי עם הזמנת הפאסט פאס (אין לי מושג למה, זה כל כך לא אופייני לי....) והזמנו רק יום או יומיים לפני ההגעה לפארק. מהסיבה הזו היו לנו שעות לא נוחות למתקנים וגם לא בהכרח למתקנים שרצינו. לדוגמא במג'יק קינגדום יכולנו להזמין את אחד המתקנים רק לשעה 7 בערב, מה שאמר שלא יכולנו להזמין פאסט פאס למתקן נוסף כי לא סיימנו את השלושה....

photo pass - דבר נוסף שעשינו הפעם, בעקבות חוויה טובה מיוניברסל סטודיוס, רכשנו כרטיס לצילומים בפארק . את הכרטיס קנינו רק כשהיינו במג'יק קינגדום ולכן רכשנו כרטיס ליום אחד, אותו ניתן לרכוש רק באמצעות האפליקציה. זה כיף מאחר וכל הצילומים שמצלמים בפארק עם דמויות או על רקעים שונים, מועברים לכרטיס ואז ניתן לראות את התמונות במחשב. בנוסף מקבלים גם תמונות מקצועיות של דיסני - המקום, הדמויות, הופעות וכד'.

הבנות ממתינות לתורן לצילום עם הצ'יפמאנקס

דיסני הוליווד סטודיוס

את הבוקר התחלנו במתקן צעצוע של סיפור, למרות שהיה לנו פאסט פאס למתקן לשעות אחר הצהריים. הופתענו ושמחנו לגלות שאין תור בכלל. בפעם הקודמת שהיינו בפארק בשנת 2010, התור השתרך עוד מחוץ למתקן וגם למכונות הפאסט פאס היה תור דומה. את הפארק הזה הרגשנו שמיצינו די מהר. יש יחסית מעט מתקנים ויותר מופעים, חלקם לקטנים, חלקם ראינו בפעם הקודמת, אז פחות התלהבנו. את היום כאן סיימנו יחסית מוקדם בסביבות אחה"צ.

המתקנים שהיינו:

טוי סטורי (toy story mania) - מושלם ומהנה לכל גיל בעיני.

מגדל האימה (the twillight zone tower of terror) - מפחיד אבל כיף

החבובות (muppet vision 3D) - משעשע מאוד

המופע של פרוזן (frozen somg a;pmg ce;ebratopm) - מצחיק ומקסים. המנחים כאילו מספרים את הסיפור של פרוזן כשברקע קטעים מהסרט ושילוב שירים עם מילים כמו בקריוקי. הם עושים את זה בצורה משעשעת ומצחיקה.

סיור בחלל (star tours - the adventures continue) - סימולטור על טיסה בחלל. עשה קצת בחילה אבל נחמד.

מתקן הסרטים הגדולים (the great movie ride) - סיור ברכבת בין סרטים מהעבר ומהווה. לא ציפיתי שאהנה אבל נהניתי מאוד.

המופע של אינדיאנה ג'ונס - מופע פעלולים בשילוב הקהל. בעבר נהניתי במופע אך הפעם הגענו מיד אחרי המופע של פרוזן, לא נותרו מקומות ישיבה ולא היה כח לעמוד. נשארנו שם לשבת מאחור רק בגלל שאפשר לשבת וזה מקורה והמתנו לזמן של הפאסט פאס של טוי סטורי.

הממלכה הקסומה - Magic Kingdom

מי שמכיר אותי יודע שאני ממש, אבל ממש, אוהבת את הפארקים של דיסני ביקרתי ביורודיסני, בדיסנילנד קליפורניה, 3 פעמים באורלנדו כשבפעם הקודמת בשנת 2010 אפילו מימשתי חלום של לינה באחד המלונות הטובים של דיסני. מג'יק קינגדום היה מאז ומתמיד בראש העדיפויות שלי מבחינת פארקי שעשועים. כלומר, עד לטיול הזה. הפעם נדמה היה שכל מה שיכול להשתבש השתבש. זה התחיל כנראה בזה שבחרתי ביום בו הפארק פתוח עד שעה מאוחרת. כנראה שחצי עולם חשב כמוני וזמן ההמתנה בתור רק הלך וגדל. התחושה היתה שאנחנו לא הולכים ממתקן למתקן, אלא מתור לתור. זה קילקל בצורה משמעותית את ההנאה. התנהלות לא נכונה (וגם לא אופיינית....) הוסיפה לקושי. בד"כ אנחנו מגיעים עם הפתיחה ומתקדמים בצורה מעגלית ולפי הסדר של המתקנים, לדעתי זה עזר לכך שעד היום לא נתקלתי בתורים כאלו. הפעם גם הגענו טיפה יותר מאוחר ממה שרצינו, גם לא הוצאתי בזמן פאסט פאס ולכן הפאסט פאסים שלי לא היו ממש יעילים ולמתקנים שרציתי. התחלנו במתקן של באז לייטר שאליו היה לנו פאסט פאס. לאחר שסיימנו אותו נודע לנו על האפשרות של כרטיס צילום ליום אחד ולקח לנו זמן עד שהצלחנו לרכוש את הכרטיס, דבר שעיכב אותנו גם הוא.

מרבית המתקנים נראו לי ישנים, לא מעודכנים ופחות מלהיבים (בהשוואה לאיילנד אוף אדוונצ'ר למשל). אבל למרות כל זאת, את האווירה שיש בדיסני ובמיוחד במג'יק קינגדום, קשה למצוא במקום אחר. ולכן, לנצח כנראה, אני אהיה מאוהבת בפארק הזה. הפארק היה מעוצב כולו לקראת האלואין שהולך ומתקרב והחגיגה היתה גדולה.

המתקנים שהיינו:-

Adventureland:

ג'ונגל קרוז - שיט חביב בנהר שמדמה את הג'ונגל עם חיות ג'ונגל שמציצות מכל פינה. חמוד מאוד (אבל לא שווה את 40 דקות ההמתנה בתור)

הפיראטים של הקריביים - שיט במערות הפירטים. חמוד אבל היה נראה קצת מיושן.

Frontierland:

ספלאש מאונטן - מתקן כייפי מאוד. שטים לנו בכיף במערה חמודה עם שירים של ארץ האגדות ואז פתאום נופלים למטה ומתרטבים.

ביג טאונדר מאונטן - המתקן היה סגור בגלל שיפוצים אבל מתקן מומלץ. רכבת הרים שנכנסת ויוצאת ממערות במהירות.

Liberty Square:

הטירה המכושפת - טירה עם רוחות שמצטרפות לנסיעה. נחמד מאוד.

Fantasyland:

הטיסה של פיטר פן - פעם אהבתי, עכשיו נראה לי ילדותי וממש ממש קצר.

it's a small warld - תמיד נחמד, נותן גם לרגליים לנוח קצת.

רכבת המכרות של שבעת הגמדים - המתקן שעשינו היום. אני והבת שלי חיכינו שעה בתור, אבל גם במהלך התור יש כל מיני משחקים חמודים שמעבירים את הזמן והרכבת ממש כיפית. האכזבה היחידה שלנו היתה שאת הצילום במתקן הזה יכול לקבל רק מי שיש לו צמיד.

Tomorrowland:

ספייס מאונטן - רכבת הרים שנוסעת במהירות רבה בחושך. מרגישים כמו טיסה לחלל. כיף אבל מטלטל מאוד את הגוף ויכול גם לעשות בחילות.

באז לייטר - דומה לטוי סטורי, נסיעה בקרוניות וצריך לירות בלייזר ולצבור נקודות. נחמד אבל היה הרבה פחות מהנה מטוי סטורי או מגברים בחלל שביוניברסל.

מכוניות מרוץ - כיף. היה משעשע מאוד לנסוע עם הבת שלי שבדיוק לפני הטיול קיבלה את רשיון הנהיגה שלה.

זהו. בתום יום ארוך, מלא תסכול אבל גם הנאה, נפרדנו מהממלכה הקסומה.

המשך הבילוי בפארקים יהיה בפוסט הבא.

תמונת הפרופיל של סימה
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של סימה