ארה"ב 2016 - חלק ב': אטלנטה

תמונה ראשית עבור: ארה"ב 2016 - חלק ב': אטלנטה

עזבנו את ניו יורק בטיסה של חברת סאות'ווסט לאטלנטה. בכניסה לשדה התעופה בלה גארדיה עמדו נציגים שעשו צ'ק אין לטיסות ולקחו את המזוודות. בעת ההזמנה הוספתי תשלום לצ'ק אין מוקדם, כדי להבטיח שנוכל לשבת ביחד. הצ'ק אין אינו נותן מקום ישיבה במטוס ובעצם סדר הצ'ק אין קובע את סדר העליה למטוס. למי שעולה קודם יש יותר סיכוי לשבת במקום שהוא רוצה. הטיסה היתה נוחה, חילקו שתיה ונשנושים בחינם ואחרי שעתיים וחצי נחתנו באטלנטה.

ניגשנו לדלפק של חברת הרץ על מנת לקבל את הרכב. בתחילת התור ניצב שלט שמבקש להכין דרכונים ורישיונות נהיגה ואני קולטת פתאום שלא הבאתי את הרישיונות הישראליים אלא רק את הבינלאומיים. אני מתחילה להחוויר אבל לא אומרת כלום כדי לא להלחיץ את הפמליה שהולכת אחרי. לא אמרתי כלום גם לנציג כשביקש להציג דרכונים ורישיונות והבאתי לו את הדרכונים ואת הרישיונות הבינלאומיים. הוא המשיך בעבודתו ואז ביקש את הרישיון הישראלי. אמרתי לו ששכחתי את זה בארץ. הוא אמר שלא נוכל לקבל את הרכב. ניסינו לשכנע במשך דקות ארוכות, אבל זה לא הלך. תוך כדי השיחה והלחץ ניסינו לחשוב על פתרון. האופציה היחידה שעלתה על הפרק היא שישלחו לנו את הרישיונות בדואר מהיר. הבעיה היא שבדיוק עכשיו חוגגים בארץ את ראש השנה והדואר לא יעבוד יומיים. בהרץ הסכימו להשהות את ההזמנה עד שנגיע שוב עם הרישיונות. הרגעתי את הבנות בכך שנוכל לשנות את זמני הטיול ולהאריך את השהות באטלנטה על חשבון ימים אחרים בהמשך הטיול, עד שיגיעו הרישיונות, גם כך המלון נמצא במרחק הליכה מהאטרקציות המרכזיות שתכננו.

בלב כבד עזבנו את שדה התעופה במונית והגענו בשעת ערב למוטל באטלנטה. המוטל inn at the peachtrees מרשת בסט ווסטרן. המלון ממוקם בדאון טאון אטלנטה. האזור נראה לי ברובו משרדים. יש הרבה מסעדות באזור וזה במרחק הליכה מאזור הפארק האולימפי. המוטל מומלץ, החדרים נקיים ומסודרים, ארוחת בוקר נחמדה שכוללת מזנון קר וחם (המקום היחיד שהיה בו יוגורט טבעי כמו שאני אוהבת ולא בטעם תות או משהו..... סוף סוף יכולתי להכין לי מוזלי טעים). הצוות היה נחמד וסייע מאוד. הם נתנו לנו מפה עם מסעדות באזור המלון אבל בעקבות המלצתם הלכנו לאכול ארוחת ערב במסעדה שממש מצאה חן בעיננו, והיתה מעבר לכביש - Max Lager's. כל כך נהננו שחזרנו לשם גם בערב הבא. האוירה נחמדה, שירות מעולה, אוכל טעים, מחיר סביר. מה צריך יותר מזה?

מילה לגבי אוכל - קצת קשה להאמין כמה אושר מרגישים כשרואים סלט שיש בו עוד כמה ירקות חוץ מחסה וכמה פרוסות מלפפון ועגבניה.

אני מניחה שהיה יום ארוך מאוד עם הטיסה והמתח של הרכב, אז אחרי ארוחת הערב חזרנו למלון לשינה עמוקה. עוד באותו ערב וגם למחרת בבוקר ניסינו לבדוק אפשרויות אחרות להשגת הרכב, כולל פניה להרץ בארץ, ניסיון לדבר עם השגרירות באטלנטה ועוד. בבוקר החלטנו לנסות גם פניה לתחנת המשטרה. גם כי זוהר שוטר שמאמין ביכולת של שוטרים לפתור בעיות (אני הטלתי ספק) וגם כי בהרץ טענו שלא ניתן לנהוג עם רשיון בנלאומי בלבד ושזה עניין של חוק וחשבנו שאם במשטרה יתנו אישור שאפשר לנהוג עם הרשיון הבנלאומי, זה יעזור. צוות המלון נתן לנו כתובת ומסלול לנקודת המשטרה הקרובה, שהיתה גם היא במרחק הליכה.

הצוות בתחנה היה מקסים, ניסה לעזור ככל שיכול, למרות שהבהירו שהדבר לא תלוי בהם. אחד מהם אפילו התקשר לסוכנות השכרת רכב שמכיר לבדוק אם יהיו מוכנים להשכיר רכב בלי רשיון ישראלי וכמובן שהסכימו, אבל אנחנו כבר שילמנו ולא רצינו לשלם שוב. מפקד התחנה שהגיע בינתיים החליט לצ'פר אותנו ונתן לנו כרטיס פאס לגלגל הענק. בקיצור, אחרי מעט המתנה, בשיחת טלפון של קצין המשטרה לסוכנות הרץ בשדה התעופה הבהירה נציגת הרץ שכנראה נעשתה טעות ואין שום סיבה שלא לתת לנו רכב. היא ביקשה שנגיע מיידית ושאם יהיו בעיות נבקש לדבר איתה.

באזור המלון יש תחנת רכבת של M.A.R.T.A שזה בעצם מערכת התחבורה של אזור אטלנטה (רכבת ואוטובוסים). לקחנו רכבת לשדה התעופה, חזרנו לדלפק הרץ וקיבלנו סוף סוף את הרכב.

לקחנו את הרכב ונסענו למפעל קוקה קולה. המפעל נמצא באזור הפארק האולימפי, שם נמצאים גם האקווריום, בניין CNN והגלגל הענק. הכל, דרך אגב, מרחק 7-10 דקות הליכה מהמלון.

חנינו בחניון של האקווריום (10$) ונכנסנו לסיור בקוקה קולה. יש דעות חלוקות לגבי הסיור במפעל, אבל בעיני זה היה נחמד. כבר בכניסה קיבלנו בקבוק קטן של קולה לפי העדפתנו.

מדריך מצחיק סיפר לנו על העבר של קוקה קולה. בסיור עוברים בין חדרים שונים בהם יש תצוגות שונות של קוקה קולה כמו אמנות וכמו פרסומות לאורך השנים, כספת שבה אמורה להיות הנוסחה הסודית של קוקה קולה, סרט 4-מימד, הדגמה של עבודת המפעל - איך הקולה נכנסת לבקבוקים ועוד. בסוף מגיעים לאולם הטעימות בו יש טעימות של קוקה קולה בטעימות שונות. היה כיף.

לאחר הביקור במפעל, הלכנו לגלגל הענק שם השתמשנו בפאס שקיבלנו ממפקד תחנת המשטרה.

כן, אני אוהבת להצטלם בכניסות לאטרקציות indecision

ביום הבא ביקרנו באקווריום. האקווריום יחסית קטן אבל חמוד. מוצגים בו סוגי דגה שונים מאזורים שונים כמו מים קרים, נהרות, אזורים טרופיים וכד'. היה גם סרט 4 מימד חמוד ומופעי דולפינים וכלבי ים (אנחנו היינו רק במופע הדולפינים).

צהריים הלכנו לאכול במסעדה שחברתי דורית המליצה לנו עליה Ted's Montana Gril שנמצאת ליד הגלגל הענק והפארק האולימפי. המסעדה חמודה, האוכל טעים (ביחוד העוף ברוטב חמוציות), אבל אהבנו יותר את המסעדה שליד המלון.

אחרי מנוחה בפארק האולימפי והתרטבות במזרקות ששם, חזרנו למלון.

בתכנון היה גם ביקור ב Stone Mountain. בהר יש מספר אטרקציות, ואולם מטרת ההגעה העיקרית היתה מופע אורקולי שנערך בשעות הערב, ואמור להיות מרהיב. אבל כשהגענו, נכנסתי לאתר לבדוק זמנים ואז גיליתי שבתקופה שלנו (תחילת אוקטובר) המופע נערך רק בימי שבת בערב. כשבוע לפני הנסיעה כשבדקתי עדיין היו מופעים מדי יום, אז אני מניחה שזה עד סוף ספטמבר.

באטלנטה יש עוד דברים שאפשר לעשות ומקומות לבקר, אבל בגלל העיכוב שהיה לנו עם הרכב, לא היה לנו זמן. אז רק רשימה קטנה של המלצות שאספתי לפני הנסיעה:

הגנים הבוטנים: גנים בוטנים. עלות: 18.95$, שעות: ג' 9:00-19:00, ד' - ז' 9:00-17:00, ב' סגור. כתובת: 1345 Piedmont Avenue.

ביתה של מרגרט מיטצ'ל - ביתה של הסופרת מרגרט מיטשל שכתבה את ספרה הנודע "חלף עם הרוח" כאן באטלנטה. אתר: חלף עם הרוח

בניין הקפיטול של ג'ורג'יה בעל הכיפה המוזהבת, אשר נבנה ב-1889, הוא אחד המבנים ההיסטוריים המרשימים של העיר, ומתקיימים בו סיורים ותערוכות. לסיורים עצמיים אין צורך בהזמנה מראש והם מתקיימים בימי שני עד שישי 8-17.

Atlanta Cyclorama - זהו מוזיאון (נמצא בפארק גרנט) העוסק בקרב על אטלנטה במלחמת האזרחים. מרכז המוזיאון ועיקרו היא הסיקלורמה, ציור ענק מעוגל המקיף את קהל הצופים מכל צדדיו ומתאר את הקרב. פתיחה: ג' - ז 9:15 - 16:30, סיורים כל שעה במחצית השעה. משך הסיור 40 דקות. עלות: 10$, כתובת: 800 Cherokee Ave SE, Atlanta, אתר: Atlanta Cyclorama.

אתר ההיסטורי הלאומי מרטין לותר קינג הבן- מספר גושי בניינים בשדרת אוברן הוכרזו חלק מן האתר ההיסטורי מרטין לותר קינג הבן. בית הולדתו של קינג פתוח למבקרים. גוש בניינים אחד ממערב לכאן, ניצבת הכנסיה הבפטיסטית אבנעזר שבה הטיף קינג, ומעבר לרחוב נמצא מרכז מרטין לותר קינג לשינוי ללא אלימות הכולל מרכז מבקרים ותצוגה שמוקדשת לחייו ולעבודתו. גם קברו נמצא כאן. סיורים של כחצי שעה יוצאים החל מ-9:30 כל 30 דקות. יש להרשם לסיור באותו היום במודיעין של 'היכל החירות' במרכז המבקרים של האתר. חניה וכניסה חינם. כתובת: John Wesley Dobbs Avenue. אתר: מרטין לותר קינג

Atlanta History Center - המרכז לתולדות אטלנטה נמנה עם האתרים הטובים מסוגו בארה"ב. הוא הוקם על אדמותיה של אחוזת מטעים, ובשטחו נמצאים בית אחוזה מהתקופה שלפני מלחמת האזרחים וחווה, שמתקיימים בהם סיורים מודרכים, אבל גולת הכותרת במכלול היא המוזיאון לתולדות אטלנטה והתצוגות בו מתעדות יותר מ-150 שנים. אתר: מרכז היסטורי

Underground Atlanta - אטלנטה התת-קרקעית מרכז קניות רב-מפלסי. זהו החלק העתיק היחידי בעיר שנשמר ושוחזר. זהו למעשה רחוב שהפך לתת קרקעי עקב בנייה מסיבית של מסילות ברזל וגשרים מעליו, עד שהפך מקורה לחלוטין. אתר: אטלנטה התחתית.

Atlantic station - אזור קניות ומסעדות פתוח עם פארק. כתובת: 1380 Atlantic Drive. חניה: שעתיים ראשונות חינם.

מרכז קניות באזור lenox square. כתובת: 3400 AROUND LENOX DRIVE.

זהו, נגמר הטיול באטלנטה וממחר מתחיל החלק הרכוב של הטיול. במפה כאן תוכלו לראות את המסלול שעשינו.

תמונת הפרופיל של סימה
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של סימה