הטיול שלנו לאנגליה 2012 - חלק א': התכנון
הטיול היה לפני שנה אבל היה כל כך מקסים שחבל לא לכתוב עליו גם כאן. שיר חגגה בת מצווה, ואחרי התלבטויות בין יעדים לטיול בת מצווה, החלטנו על אנגליה. מאחר ובאותה תקופה התקיימה האולימפיאדה בקיץ בלונדון, החלטנו לדחות את הנסיעה לתקופת החגים. אנגליה היתה מקסימה - המרחבים הירוקים העצומים, הנועם והחיוכים של האנשים, הנכונות שלהם לעזור, החנויות הקטנות והמקסימות, בתי התה המתוקים עם הקפה (שלעומת מדינות אחרות, לא היה נורא), העוגות הטעימות ועוד......
המחירים באנגליה היו די דומים למחירים בארץ, אולי טיפה יותר יקרים בחלק מהדברים. מאחר שלנו בדירות ארוח, אז ארוחת בוקר וערב נהגנו לאכול בדירה ולכן הצטיידנו במצרכים בסופר המקומי. במשך היום אכלנו בחוץ ארוחה עיקרית וכן נהגנו לעשות הפסקת קפה ועוגה (מה שבהחלט לא תרם לדיאטה).
נהיגה בצד שמאל
אחד הדברים שחששתי מהם ביותר הוא הנהיגה בצד שמאל, למרות שלא אני הנהגת. בדיעבד התברר שמתרגלים ממש מהר. כנראה בשל מיקום הישיבה השונה באוטו, יש קצת בעיה בתפיסת המרחבים ונטייה של הנהג לצד שמאל (לפחות "לנהג" שלי), אז אני והבנות דאגנו "לידע" אותו בכל פעם שנטה יותר מדי שמאלה.
הכבישים באנגליה משולטים היטב ומלאים בכיכרות, גם בכבישים המהירים. כמה מטרים לפני הכיכר יש בד"כ שילוט עם היציאות של הכיכר וזה יכול לעזור במניעת התבלבלויות. זה וג'י.פי.אס, כמובן.
בעיירות הקטנות דאגנו לחנות בחניונים מוסדרים. בד"כ בכל עיירה יש שילוט לחניון עם ציון אם מדובר בחניון לטווח ארוך או קצר. מחירי החניונים נעים בין 1-2 פאונד לשעתיים-שלוש. בערים היותר גדולות כמו באת', אוקספורד וסטרטפורד אפון אבון, נהגנו לחנות בחניוני "חנה וסע" שמפוזרים מחוץ לעיר (ובד"כ גם להם יש שילוט כבר בכבישים המהירים). בחניונים אלה לרוב החניה חינם וישנם אוטובוסים המסיעים למרכז העיר כשעלות הנסיעה היא כ- 3 פאונד למבוגר הלוך ושוב (בד"כ ילדים עד גיל 16 חינם). כדאי להכנס לאתרי הערים באינטרנט ולבדוק את מיקומי החניונים ומחירם.
מסלול הטיול כלל 7 לילות באזור הקוסטוולדס, אזור הנמצא כשעה וחצי-שעתיים צפונית ללונדון; 5 לילות בצפון ווילס באזור שמורת הטבע סנדוניה; 5 לילות בלונדון.
התוכנית המקורית כללה הרבה מקומות שבסופו של דבר לא ביקרנו בהם. גילינו כי אנחנו נהנים מטיול שאינו כולל מרוץ אחר הזמן, והשוטטות ברחובות מתאימה לנו יותר מאשר להספיק לבקר בעוד מקום או שניים.
אני מצרפת את תכנון המסלול שלנו וכפי שתראו בהמשך, היו בו די הרבה שינויים.
יום א' -; קוטסוולדס -; נחיתה ונסיעה לברודווי, בדרך אפשר לעשות עצירה בעיירה וודסטוק.
יום ב' -; קוטסוולדס -; נסיעהלבורטון על המים, הכפרים lowerו-upper Slaughterו-stow on the wold
יום ג' -; קוטסוולדס -; באת'
יום ד' -; קוטסוולדס -; טירת ווריק ומשם לאחוזת סנו היל
יום ה' -; קוטסוולדס -; סטרטפורד אפון אייבון ואח"כ ביקור בשוק ב- evesham(בהתאם לזמנים) או להתחיל בשוק ואז להמשיך לסטרטפורד.
יום ו' -; קוטסוולדס -; אוקספורד
יום ז' -; קוטסוולדס - שוק בסטראוד ואח"כ טיול בעיירה chiping campdanוגני הידקוט
יום א' -; נסיעה למפעל השוקולד ומשם לווילס
יום ב' -; וולס - מכרות הפחם, ביקור בכפר portmeirion ומשם למפלי swallow
יום ג' -; וולס - גני בודננט, קונווי ולנדודנו
יום ד' -; וולס - השלמות