היו לי 13 שעות קונקשן ברקייאוויק, איסלנד בדרך מניו יורק לארץ בחודש ספטמבר.
הנחיתה מניו יורק היא בשעת בוקר מוקדמת וקר, מאוד קר. חשוב להיערך מראש עם בגדים חמים ומעיל גשם.
אחסנתי את התיקים בשדה תעופה ולקחתי אוטובוס לעיר. מגיעים לעיר לפני שהיא מתעוררת. רוב החנויות ובתי קפה פותחים סביב 9 אבל יש מאפיות ובתי קפה שפותחים בשעה 7.
העיר נחמדה , הכל מאוד מאוד יקר. כולם מקבלים כרטיסי אשראי (אפילו בשרותים גבו ממני 3 דולר והיתה אופציה באשראי...). ממליץ להסתובב קצת,לשתות קפה וא.בוקר.
בשעה 12 לקחתי אוטובוס שהזמנתי מראש ללגונה הכחולה. הזמנתי מראש כרטיס ללגונה בשעה 13 והגעתי בול.
הלגונה הכחולה מקום נחמד עם מעיינות חמים , בר על המים , סאונות ועוד. לי הספיק שעתיים.לאחר מכן לקחתי אוטובוס שהוזמן מראש לשדה תעופה לטיסה חזרה.
כמה טיפים לדרך:
אחסון חפצים - האחסון בשדה תעופה ממש לא נוח. צריך לצאת מהשדה, לחצות שני מגרשי חניה ולהגיע לחברת השכרה שעל הדרך מאחסנת תיקים (חפשו את השלט GEYSIR בכתום). קחו בחשבון חושך, גשם וקור... גם בתחנה בעיר וגם בלגונה יש אחסון חפצים. כל אחד גובה כסף. תעשו חשבון מה מתאים לכם.
כסף - אפשר להחליף דולרים בשדה אבל תכלס,אפשר להסתדר באשראי וככה לא להיתקע עם מטבעות חסרי ערך. בשהות באיסלנד צריכה להיות מחושבת כחלק מההוצאה בטיול. זאת לא קפיצה קטנה בדרך אלא יום בילוי...
אוטובוס - צריך לשים לב שיש נקודת איסוף ונקודת יציאה, זמני יציאה וזמני הגעה משוערים. נניח ללגונה הכחולה מהעיר האוטובוס יוצא מתחנה מרכזית אבל יש איסוף מוקדם יותר מהעיר. אם פספסתם איסוף צריך להגיע לנקודת היציאה. תסתכלו טוב על הפרטים אני כמעט פספסתי, פעמיים...סה”כ מאוד נוח ומדויק.
הלגונה הכחולה - כפי שנאמר צריך להזמין מראש, תביאו בגד ים ומגבת מהבית אחרת צריך להוסיף. למי שיש קצת זמן מומלץ מאוד לעשות את הסיבוב הרגלי החינמי מסביב לאתר. נופים מדהימים.