מי אני? שמי רוית, נשואה ואמא לחמישה ילדים. לפני כשנתיים "יצאתי לפנסיה" לא ממש מבחירה אבל כן בחרתי לעשות לימונדה מתוקה מהלימונים שנפלו עלי. ולא, לא עבדתי במשרה ממשלתית ולא שירתתי בצבא או במשטרה. פוטרתי במפתיע ממקום עבודתי בחמש עשרה השנים האחרונות ויומיים לאחר מכן נפלתי בצורה נוראית ולמזלי רק שברתי את יד ימין (הנפילה בקלות היתה יכולה להיגמר רע יותר, הרבה יותר!). הסמיכות של שני האירועים האלה גרמו לי להסתכל על החיים בפורפורציות אחרות. הבנתי שהחיים כמו שאנחנו מכירים אותם יכולים להשתנות ברגע. והחלטתי שהגיע הזמן להנות יותר מהחיים וממה שהם מציעים. פתחתי עסק עצמאי בתחום בו הייתי שכירה, כך אני לא תלויה בימיי חופשה שהצטברו לי ובפרצופים של הבוס, ואני יכולה לממש את התחביב החדש שלי לנסוע לחו"ל בתדירות גבוהה יותר (8 טיולים בשנה). הכוונה כמובן לטיולים עצמאיים, כרגע באירופה. לעיתים כל המשפחה ולעיתים בהרכב חסר (לצערי). המטרה היא לחסוך ככל האפשר בעלויות הטיולים תוך מגבלות מסויימות שהצבתי לעצמי. אתם מוזמנים לקרוא על הטיולים שלנו, להנות ואולי גם ללמוד מהם.

זוג צעירים ברומא, נוב' 2018

תמונה ראשית עבור:  זוג צעירים ברומא, נוב' 2018

הבת שלי (20) וחבר שלה (22) טסו לחמישה ימים לרומא לכבוד יום ההולדת שלה. שישי עד שלישי 16-20/11/18 שכנעתי אותה לשתף אתכם בחוויות שלהם:

יום 1
טסנו עם נורוויג'ן- 195 אירו לאחד, חברה מעולה, יצאה בזמן בשני הכיוונים, צוות נעים ויוצאת מטרמינל 3.
מזג האוויר היה קריר, בלילה צריך מעיל. רק ביום האחרון שלנו ירד גשם.
 הכנתי מראש קובץ עם מידע היסטורי ששמרתי במייל על אתרים מרכזיים כדי שיהיה לנו יותר מעניין (במקומות שלא הזמנו סיור).
שהינו במלון Residenza Gens Hotel, הזמנו דרך בוקינג, 1600 שח ל4 לילות. חדרים יפים, א. בוקר מינימלית ומיקום מאוד מרכזי. זה הנוף מחלון החדר במלון

הגענו למלון עם הסעה שהוזמנה מראש של Romio. השירות שלהם מעולה ובעברית, מהיר במייל, זול (15 יורו לאדם לכיוון), נהגים נחמדים ובכללי מומלץ. http://www.romio.co.il/
ניווטנו עם גוגל מפס. אין צורך באינטרנט, סימנתי מראש במפת רומא שהורדתי את המקומות אליהם רצינו ללכת בכוכב (מועדפים) ואת המלון (לב אדום) כדי שנבין איפה נמצא כל מקום בערך.
 לא קנינו סים, השתמשנו בוייפיי בחנויות/מסעדות/מלון ובשאר הזמן צילמנו ונהנינו מזמן איכות. בערב טיילנו מעט ברובע היהודי, אכלנו פיצה טובה שצמודה למלון והלכנו לישון.

יום 2
קמנו ב7 וחצי, התארגנו ואכלנו א. בוקר במלון ויצאנו לבית הכנסת הגדול. עברנו בידוק ונכנסנו לחצי שעה של תפילת בוקר (שבת). בית כנסת מטורף, יפהפה, יותר מרוב הכנסיות שהייתי בהן, אבל מיצינו די מהר.

חזרנו למלון לקחת מעילים ויצאנו לכיוון הקולוסיאום. בדרך עברנו את הפורום (בעיקר הריסות שאותנו אישית לא כ"כ עניינו) והמון אומני רחוב- בועות סבון, פיסול בחול, ציור בספריי, מיני תיאטרון, פסלים חיים, להקות ועוד. ממש נחמד, העביר לנו את ההליכה בכיף.

הרחבה מחוץ לקולוסיאום ענקית, יש מלא תורים וניגשים אלייך כל 3 שניות מוכרים בניסיון להציע סיור/מקל סלפי/מים וכדו'. די מעייף לסרב כל הזמן.
 אחרי חצי שעה של סיבובים ושאלות של עובדי הצוות (ווסט של STAFF) הבנו שאם רוכשים כרטיס מראש (יש להדפיס ולהביא) נכנסים לתור הכי השמאלי מבין 3 התורים- יתנו לכם להיכנס רק כשמגיעה חצי שעה לפני שעת הסיור שהזמנתם. הזמנו את הכרטיסים באתר הרשמי של הקולוסיאום, 38 יורו לשנינו, כולל כניסה וסיור של 45 דק באנגלית. שילמנו באשראי והדפסנו. מצרפת קישור לאתר- https://www.coopculture.it/en/colosseo-e-shop.cfm
מחכים בתור לבידוק, לא להיבהל מהאורך, עובר ממש מהר. ניגשים לחלון מודיעין ומקבלים מדבקה קטנה לחולצה של כל אחד (שעה ומקום הסיור). ממשיכים עד לסוף "המסדרון" (יש שירותים נקיים ובחינם) ומחכים לתחילת הסיור באחת מנקודת המפגש. כל אחד מהעובדים מקצועיים ונחמדים ונעזרנו בהם המון.
הסיור שלנו היה 45 דק', מהיר וקולע, עם אוזניות ומדריכה דוברת אנגלית פשוטה שמאפשרת להבין הכל. אחרי הסיור ניתן להסתובב עצמאית.
 התחלנו ב11 ורבע (הסיור שלנו הוזמן ל11), סיימנו ב12 והמשכנו להסתובב עד 12 וחצי.

המשכנו לכיוון רחוב החנויות המפורסם ויה דל קורסו- עברנו ליד מסעדה קטנה בצד הדרך, caffe ristorante, תפריט ברור ובאנגלית, אוכל עשוי טוב, טרי וחם. הזמנו המבורגר עוף, ציפס, פסטה ו2 קולה- יחד עם 5 יורו שירות שהוספו לחשבון- שילמנו 37 יורו. היה טעים מאוד, מומלץ.

ויה דל קורסו כיפי, עם חנויות מכל הסוגים- אוכל איטלקי, אדידס, זארה 4 קומות וחנות מטורפת של דיסני! בובה של מואנה בגובה שלי (מטר חמישים וגאה בזה) ב25 יורו. מגוון עם מציאות במחירים סבירים וחוויה אמיתית להסתובב (שירים מסרטים ברקע וצעצועים מקוריים).
יש חנות של ארטיק מגנום בהרכבה עצמית (5 יורו) עם המון תוספות וציפויים לבחירה.
 בערב הלכנו לחדר בריחה שהזמנו מראש ליד שוק קמפו דה פיורי. הזמנו מראש באתר ושילמנו במקום (30 יורו לאדם). מצרפת קישור להזמנה- http://www.escapecampodeifiori.com
 מפעיל מצחיק ונעים, החדר שבחרנו (secret of the tomb) היה מאתגר אבל השפה לא היוותה בעיה (אנגלית). בסוף מקבלים בירה חינם ואפשר להצטלם עם תחפושות למזכרת.
ישנם 3 חדרים לבחירה, ממליצה לקחת את egypt לקלילים יותר ואת secret למנוסים שמחפשים אתגר.
 אכלנו במסעדת magnolia, קיבלנו שמפניה חינם (happy hour), ויחד עם פסטה, פיצה, קינוח, סלט ושתייה שילמנו 40 יורו. יש וייפיי והצוות מקסים!

יום 3

הזמנו מראש סיור עם גרגור הצלם חובה! עשה לנו את הטיול. זכרו להזמין כמה שיותר מראש (עמוס ברוב התאריכים) ולהתלבש יפה באותו יום.
מדריך מדהים, בעל ידע מטורף, כיפי מצחיק, קליל ומעל לכל צלם מעולה.
בחרנו 30 תמונות (מתוך 400 שצולמו) לפחות ב15 מקומות שונים, ולא הפסקנו לקבל עליהן מחמאות עד היום.
 מזכרת שהיא חובה, סיור מעשיר של 4 שעות (הליכה של 12 קמ בערך- חשוב נעליים נוחות). שווה כל יורו. ראינו פינות נסתרות, אתרים מרכזיים, המלצות על מסעדות וברים, טיילנו והשכלנו (ידע היסטורי וגם על חיי היומיום).

מבחינתנו הבחירה הכי טובה בטיול. המליץ על מסעדת פסטה בשם Osteria ליד קמפו דה פיורו (פסטה עבודת יד במקום). התחלנו ב10 וסיימנו ב2 וחצי. הלכנו לנוח כי זה מאוד מעייף (אבל חובה!).
בצהריים אכלנו במסעדה בשוק, די בינונית, ממליצה לא להסתמך על מה שכתוב בתפריט אלא לראות מה אחרים הזמינו וקיבלו. השוק עצמו די קטן אבל חמוד וממצה למזכרות כמו תבלינים, ממרחים ופסטות.
בערב הלכנו לאטרקציה קרובה לפורום- Ice Club. מומלץ מאוד! היינו שם שעה ונהנינו ממש. אין צורך להזמין מראש. 15 יורו לאדם ומקבלים קוקטייל מתנה. מועדון עשוי קרח עם מוזיקה טובה, אווירה כיפית, כוסות קרח (!) ושתייה מעולה. המחירים של השתייה זולים. לדעתי חובה.

רצינו לעשות סאגוויי בגני בורגוזה אבל הגענו בערב ובחושך הגנים מלחיצים עם תאורה מועטה אז וויתרנו (כדאי להגיע בשעות אור).
יום 4

היינו בחנות הרשמית של קבוצת הכדורגל של רומא. מחירים יקרים אבל הייתה הנחה ויצאנו עם מתנות (נייק ואדידס) שוות במחירים טובים (30 יורו למכנס ספורט, 35 לחולצת אדידס).
המשכנו להשלמות בויה דל קורסו (רחוב עצום שלא הספקנו למצות בפעם הראשונה).
 נכנסנו שוב לחנות של דיסני (הכרחתי את החבר שלי) והסחורה חודשה ושונתה לגמרי ביומיים שעברו. גם אלו שלא מתחברים לדיסני יאהבו.

אייץ' אנד אם, זארה ופוט לוקר מציעים מחירים טובים מהארץ משמעותית (נעלי פילה ב99 יורו, שמלות בזארה ב20 יורו).)

בחנות אקזוטיק יש צעצועים שווים לילדים.
אכלנו במקדונלדס (בדרך עוברים את ספורה, שאנל ודיור והמדרגות הספרדיות). ב22 יורו אכלנו ארוחה ענקית (2 ציפס, 2 קולה, 2 המבורגרים, טורטייה, רטבים בתשלום ונאגטס).
 ביקרנו בפנתיאון, מקום יפהפה, היינו שם חצי שעה וקראנו קצת מידע מהקובץ שהכנתי.

היינו בחנות טייגר בעלת 3 סניפים, מעין מקס סטוק, מצאנו כמה דברים שאהבנו (בעיקר מתנות). היינו גם במזרקת טרווי אבל בגלל עומס אנשים לא ממש התלהבנו.

רצינו לבקר במוזיאון של דה וינצ'י (גרגור המליץ) אך לא נשאר לנו כוח או זמן.

בערב אכלנו בווק טו וולק. סניף של מנות ווק, נודלס וכו, בהרכבה עצמית עם המון אפשרויות (רטבים, חלבון, ירקות). במחיר טוב קיבלנו מנות גדולות וטעימות, העובדים דוברים אנגלית מושלמת ואווירה כיפית.

את הדרך לשדה לטיסת הלילה עשינו עם נהג של אור (תיאמנו מראש, 050-8320034), 45 יורו (מחיר טוב לשעת לילה). הנהג הגיע 10 דק לפני הזמן, עזר לנו עם התיקים והיה ממש נחמד. מומלץ.
 מקווה שעזרתי ושתהנו בטיולים שלכם ♥

תמונת הפרופיל של רוית.מ.
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של רוית.מ.

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לרומא

מס תיירים וקנסות חדשים: יפן מקשיחה את הכללים למבקרים בשנת 2026 לאייטם המלא