חודש שלם בוינה ובאוסטריה. כן, יש מה לעשות. וינה עצמה מלאה בבתי קפה, פארקים, מוזיאונים ואתרים משגעים. אין ספק שביקור שלישי בעיר והפעם אחד ארוך סגר לי את הפינה שרציתי. נסעתי בתקופת הקורונה מאמצע ספטמבר עד אמצע אוקטובר. מזג אוויר יחסית מאוד טוב רוב הזמן.

קודם כל: וינה

וינה היא עיר מקסימה ששווה בה יותר מביקור אחד, ויותר מ3-4 ימים. לאחר חודש בוינה הנה ההמלצות שלי:
מוזיאונים
-גלריית אומנות וצילום ברובע השביעי הצעיר והשוקק, מומלץ ביותר westlicht. schauplatz für fotografie
-ברחבת המוזיאונים, מוזיאון מהמם, גדול ובלתי אפשרי לבקר בכולו ביום אחד. אבל שווה ביקור. Kunsthistorisches Museum
- ה-מוזיאון המפורסם בוינה. לפעמים יש "לילה במוזיאון" והוא פתוח עד תשע בערב. תעשו את זה! יש נוף מרהיב לעיר שמאורת באורות זהובים. המוזיאון ריק. אין ספק שזה היה אחת החוויות הכי טובות שיצאו לי לחוות בוינה בלילה. Albertina
- כמה דקות הליכה מאלברטינה המפורסם, קיים האחות השיקית שלו עם תערוכות מתחלפות של אמנים מאוד מפורסמים. בסך הכל חביב, אמנם לא היה בין האהובים עליי Albertina Modern
מבין שתי המוזיאונים היהודים בוינה יצא לי לבקר רק באחד מהם (למרות שהכרטיס כלול לשניהם)-

מסעדות מומלצות:
וינה התפתחה בצורה מטורפת מבחינה קולינרית, ובכל זאת אני עדיין ממליצה לעשות שיעורי בית על הבתי קפה והמסעדות לפני שמגיעים. הרבה חבויים, נמצאים ברובע מנומנם אבל לא רחוק, וחלקם פשוט לא מספיק מוכרים. הנה כמה המלצות מהמקומות שהלכתי:
סושי - mochi. קטן חמוד וטיפה יקר, אבל נחשב לסושי אלוהי בוינה. mono - יותר זול, חמים ומשפחתי.
פיצה- pizza senza danza נמצא ליד אחד מהפארקים. ישיבה בחוץ, כיפית וזורם. מקום מעולה לערב.
הרובע ה19 grinzing - הרובע ה19 היוקרתי לא מציע רק תצפיות לעיר אלא גם מסעדות שוות שיש. כדאי ללכת פעם אחת לwinery.
מסעדות ישראליות- מרגישה שזה חזק ממני ואני תמיד אחפש את המסעדה הישראלית המדוברת של העיר. ובכן, יש שתיים מרכזיות כאלה. seven north של אייל שני, מה שאתם מדמיינים שיש זה מה שבאמת יש. המנות המוכרות ואולי עם טוויסט אבל לא רציני. ממקומם בתוך מלון בראון.
המסעדה השנייה הישראלית Neni שממוקמת בשוק נאשמרקט. חמודה, אוכל נחמד.
אוסטרי- יש המון מסעדות אוסטריות שאפשר למצוא בעיר, אני רוצה להמליץ על פאב מנומנם אמנם, אבל מציע מנות אוסטריות אסליות centimeter.
ויאטנמי- ברובע השביעי הצעיר נמצא מסעדה ויאטנמית מומלצת מאוד. Pho84

מוינה יוצאים לשבעה ימים מומלצים במדינה:

אגם Green Lake. מדהים. צבעים כחול וירוק. אי אפשר להיכנס לשחות, שימו לב.

הגעה לעיר Klagenfurt- המלצה אישית. תלונו במרכז העיר, תשכירו אופניים ותרכבו לאגם klagenfurt am worthersee. אפשר לשחות שם! כניסה בתשלום. תישארו לשקיעה.
העיר עצמה- עיר חמודה, אירופאית, קטנה. לא המון מה לעשות. שווה רק ללילה אחד.

ממשיכים עם הרכב לSt. georgen am langsee עולים ברכבל, תצפית.
ממשיכים לHeiligenblut רכס הרים (הגבוה ביותר באוסטריה) עם תצפית לנהר תכלת. קר ויש רוח אז שימו לב. בנוסף ההגעה עם האוטו עוברת בכביש מאוד מתפתל! שווה אבל את הדרך, נוף משגע.

יורדים חזרה למטה ומגיעים לישון בקרבת אגם ZELLER SEE. העיירה שליד האגם היא קטנה וחמודה, אין המון מה לעשות. לילה אחד בהחלט מספיק.
בוקר למחרת עוזבים את אגם ZELLER SEE ומרחיקים עד אינסברוק (INNSBRUCK) בחבל טירול.

אינסברוק
היא עיר מרכזית באוסטריה, המוכרת בשל אתרי הסקי הסמוכים אליה. העיר קטנה אבל מהממת, ציורית, נמצאת בתוך רכסי הרים שעוטפים את העיר. היא גם עיר סטודנטיאלית כך שיש לא מעד צעירים. חנינו בחניון של המלון ומכאן ההתניידות בעיר הייתה ברגל בלבד. מומלץ להגיע לנהר שחוצה את העיר ולשבת על המזח עם שאר הסטונדטים של העיר.