טיול לבודפשט בחודש יוני 2016
יצאנו לסוף שבוע בבודפשט מיום חמישי עד יום שני בשבוע. למקום הנהדר הזה יש מספר טיסות ביום וכדאי לבחור את הטיסה הנוחה לכם אם זה טיסת בוקר שמרוויחים יום טיול אך עייפים מלקום מוקדם ולהגיע לשדה או טיסת ערב.
בודפשט קלה מאוד לסיור ואפשר להגיע לרוב האתרים ברגל. אנו התארחנו במלון אינטרקונטיננטל שעל הדנובה צמוד לגשר השלשלאות. נוח להגיע ברגל למרכז העיר וברגל למצודה שממול.
ביום הראשון סיירנו יחד עם המדריכה הישראלית בשם יפית – התאום עימה נעשה מראש. יחד איתה עשינו היכרות ראשונית עם העיר, דבר שהקל עלינו את שלושת הימים הבאים. לא חובה, אפשר להסתדר גם לבד אך זה בחלט מקל על ומסייע לבאות.
המקומות שחובה לטייל בהם: הפרלמנט, המצודה בבודה על שלל אתריה – הבזילקה, הארמון, מצודת הדייגים ולא לשכוח לעצור לעוגת קרם שניט הטוב בעולם בסמטא הצפונית למלון הילטון.
סיור בבית הכנסת היהודי וברובע היהודי, רחוב ואצ'י, השוק המקורה, בית הופרה, הבזיליקה.
ממליץ מאוד שייט על הדנובה לקראת השקיעה.
שאר המקומות בעדיפות שנייה.
4 ימים בבודפשט מכסה היטב את כל האתרים העיקריים והחשובים. ניתן לשלב גם יום אחד – סיור של 6 שעות מחוץ לבודפשט, בכביש היוצא צפונה מבודפשט לאיזור ברך הדנובה. ממליץ לשכור רכב וצאת משהו כמו 60 ק”מ למספר אתרים בברך הדנובה.