קוסטה ברווה וברצלונה אולה!

תמונה ראשית עבור: קוסטה ברווה וברצלונה אולה!
נמל ברצלונה, ראובן יונגר 2016

ביום שישי לפנות ערב הגענו ליורט דה מאר לאחר חמישה ימים בפירנאים הספרדיים.

יום שבת 30/7

הסיבה העיקרית שבאנו ליורט היא שאשתי שומרת שבת. לכן, התפצלנו ושלחנו את הנוער לפארק המים Water World ואנחנו הלכנו לים. יש הסעה חינם מהתחנה המרכזית לפארק המים אבל כשהגענו ראינו שיש תור ארוך והילדים החליטו ללכת ברגל כ-20 דקות. אנחנו הלכנו לחוף Fenals שהוא חוף עם מפרץ יפה שמשני צידיו חורש ועם אוכלוסיה של משפחות בדרך כלל.

החוף היה מלא אבל לא צפוף מדי. שכרנו שתי מיטות שיזוף ב-6 יורו כל אחת וטיגנו את עצמנו בשמש. מדי פעם נכנסנו להצטנן במים הקרירים. החול היה רך ולא נדבק לגוף. יום של בטן גב.

כשמיצינו הלכנו לכיוון גני סנטה קלוטילד, בדרך עוברים קטע חוף יותר פראי. כשהגענו לשערי הגנים החלטנו שחם ולח מדי וחזרנו למלון ישר לבריכה. אגב, שכירת כספת במלון הייתה כרוכה בתשלום נוסף וגם דמי הכניסה לפארק המים לא כללו לוקר.

יום ראשון 31/7

התכנון הראשוני ליום זה היה לבקר בחירונה ובמוזיאון-תיאטרון סלבדור דאלי בפיגוארס. בני משפחתי לא התלהבו. ניסיתי להעביר את לינת הלילה לברצלונה אבל זה לא הסתייע כך שנשאר יום ספונטני לא מתוכנן. התחלנו את היום בקופ"ח המקומי כדי לטפל בבעיות בטן שהציקו לאשתי מזה כמה ימים. אכן, עם הכדור הראשון שלקחה הרגשתה השתפרה מאד.

נסענו ל-Roses שבצפון קוסטה ברווה ולקחנו שיט של שעתיים בקטמרן מסביב לחוף הסלעי של שמורת Cap de Creos.

מלבד האטרקציה העיקרית של החופים המקסימים והים, השיט כלל צפייה בדגים דרך חלון שמתחת לפני הים ומעין כניסה למערה – גימיקים שנועדו לבדל את הספינה הזאת משלל ההצעות האחרות.

בסוף השיט השמים התקדרו ובדרך למכונית התחיל לרדת גשם שליווה אותנו רוב הדרך חזרה למלון.

אכלנו ארוחת ערב במלון מה שהתברר בדיעבד כטעות. נסענו לברצלונה לראות את מזרקות הקסם שפועלות בימים חמישי עד ראשון בלבד כך שאינן פועלות בימים הבאים בהם נשהה בעיר. האמת היא שהיינו עייפים אבל הכרחנו את עצמנו לנסוע לשם ולצפות במחזה שאסור להחמיץ. לאחר עיכובים קטנים בתחנות התשלום בכביש האגרה הגענו ב-11 לחניון שהגדרנו מראש כ-500 מטר מכיכר אספניה והלכנו מהר לכיכר. בדרך המוני אדם שרובם הולכים בכיוון ההפוך. לפי האתר של המזרקות הן פועלות מ-9 עד 11 בערב. חשבנו שיש מופע גם ב-11 אבל טעינו – המופע האחרון הוא מ-10:30 עד 11. הגענו למקום ותוך כמה דקות הבנו סופית שלא יהיה עוד מופע. חזרנו מאוכזבים. בסביבה יש רוכלים והייתה גם להקה לא רעה שהופיעה ברחוב אבל לא נשארנו הרבה זמן.

יום שני 1/8

בין יורט לברצלונה נסענו לאאוטלט La Roca Village והשקענו כ-3 שעות בקניות לשמחת הנוער. התמקמנו בדירה ליד ה-Gran Via והחזרתי את הרכב במקום שבו לקחנו אותו וחזרתי במטרו לאחר שהצטיידתי מראש בכרטיסיה.

נסענו במטרו ל-Casa Batllo שאליה הזמנו כרטיסים מראש. לא היה תור בכניסה לבעלי כרטיסים. קאסה באליו היא אחד הבניינים המפורסמים בעיצובו של גאודי. היה מעניין.

יום שלישי 2/8

הסיור הקלאסי בראמבלס מכיכר קטלוניה עד עמוד קולון עם שתיית מיץ בשוק לה בוקריה. האטליזים בשוק לא היו לטעמנו.

נכנסנו לארוחת צהריים בקניון Maremagnum, המשכנו לאקוואריום שהוא מצפה תת ימי וחזרנו לקניון לחגיגת קניות במכירות סוף העונה.

יום רביעי 3/8

השארנו את שני הצעירים ביותר בדירה ויצאנו לראות את הסגרדה פמיליה מבחוץ ואחר כך את הרובע הגותי שבו גם השלמנו קניות. המזכרות ברובע הגותי זולות יחסית למקומות אחרים.

לאחר שנת צהריים בדירה נסענו כולנו לפארק גואל שגם אליו הזמנו כרטיסים מראש. אגב, כל הענף של טיפים לדרכי הגעה לאתרים נגדע על ידי גוגל מאפס. כל מה שצריך זה להזין את מחוז חפצך ואם אתם לא בנקודת המוצא אפשר להזין גם אותה ושנוסעים בתחבורה ציבורית ותקבלו את המסלול המהיר ביותר נכון לאותו רגע בהתחשב בלוחות הזמנים של כלי התחבורה השונים. מה שכן, נגמרה לנו הכרטיסייה ובאוטובוס חזרה שילמנו מחיר מלא.

יום חמישי 4/8

זה היום האחרון לטיול. הבן הבכור שוב נפרד מאיתנו וטס מוקדם בבוקר. הייתה תחנה של אוטובוס הלילה לשדה התעופה כ-100 מטר מהדירה. בבוקר לקחתי את שני הבנים הצעירים לסיור בקאמפ נואו, אצטדיון הכדורגל של ברצלונה.

בשבילם זה היה אחד משיאי הטיול. גם אני לא הייתי אדיש והתעניינתי גם בהיסטוריה של המועדון שמשחק תפקיד חשוב בלאומיות הקטלנית ולכן גם סבל מדיכוי תחת שלטונו של פרנקו בספרד.

לשדה התעופה לקחנו את האירובוס – שאינו ממוזג, מזל שלשכנה הייתה מניפה – וטסנו טיסת ערב דרך רומא. טיסת ההמשך לישראל התעכבה. כשהגענו הרכב שהשארנו בשדה התעופה לא הניע בגלל שהבעיות במערכת המולטימדיה רוקנו את המצבר. עד שהגענו הביתה כבר היה יום שישי בבוקר.

יעדי הפוסט

אהבת את הפוסט?
תמונת הפרופיל של robiy
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של robiy
רוצה לקבל עדכונים בכל פעם שמתפרסם תוכן חדש?
 

תגובות ושאלות

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לספרד

הכתבות הכי נצפות השבוע

הפוסטים הכי נצפים השבוע

חדשות התיירות והתעופה

קצת השראה לטיול הבא

המיוחדים שלנו

הטיפים הכי נצפים השבוע

לאן טסים בקיץ?

חופשת קיץ למשפחות בהרי האלפים

טסים עם אל על

ROAD TRIP: המדריך להשכרת רכב בחו"ל

טיולי טבע ושטח בחו"ל

קרוזים והפלגות נופש

כתבות ומדריכים לחופשת סקי

חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 6 שעות
החל מ-125 אירו הלוך ושוב: מבצע טיסות חדש לאירופה בשיא הקיץ לאייטם המלא
החל מ-125 אירו הלוך ושוב: מבצע טיסות חדש לאירופה בשיא הקיץ
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 10 שעות
לא רק סרטונים וריקודים: כך הפכה טיקטוק למנוע החדש לתכנון חופשות לאייטם המלא
לא רק סרטונים וריקודים: כך הפכה טיקטוק למנוע החדש לתכנון חופשות
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
החופשה מתייקרת: עיר הבירה הפופולרית הכפילה את מס התיירים לאייטם המלא
החופשה מתייקרת: עיר הבירה הפופולרית הכפילה את מס התיירים
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
תשכחו מכרית צוואר מתנפחת: ענקית התעופה השיקה פיתוח שיעזור לכם לישון בטיסה לאייטם המלא
תשכחו מכרית צוואר מתנפחת: ענקית התעופה השיקה פיתוח שיעזור לכם לישון בטיסה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
העצמה נשית בישראייר: שלוש טייסות חדשות הצטרפו לצוות הטיסה לאייטם המלא
העצמה נשית בישראייר: שלוש טייסות חדשות הצטרפו לצוות הטיסה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
הקיף את כדור הארץ פעמיים וחצי: המסע האווירי המטורף של נשיא פיפ"א במהלך המונדיאל לאייטם המלא
הקיף את כדור הארץ פעמיים וחצי: המסע האווירי המטורף של נשיא פיפ"א במהלך המונדיאל
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
בשורה לישראלים: הוויזה לאירופה נדחתה שוב לאייטם המלא
בשורה לישראלים: הוויזה לאירופה נדחתה שוב
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
עכשיו זה רשמי: דרישת הוויזה לקולומביה עבור ישראלים תבוטל בקרוב לאייטם המלא
עכשיו זה רשמי: דרישת הוויזה לקולומביה עבור ישראלים תבוטל בקרוב
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
אזהרה לטסים לאיטליה: שיבושים וביטולי טיסות ברחבי המדינה לאייטם המלא
אזהרה לטסים לאיטליה: שיבושים וביטולי טיסות ברחבי המדינה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
בצל המלחמה באיראן: שר החוץ של המדינה הידידותית הגיע לביקור תמיכה בישראל לאייטם המלא
בצל המלחמה באיראן: שר החוץ של המדינה הידידותית הגיע לביקור תמיכה בישראל
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 5 ימים
אזהרה חמורה במדינה הפופולרית: סכנה ממשית לתיירים ומקומיים ב-16 ערים לאייטם המלא
אזהרה חמורה במדינה הפופולרית: סכנה ממשית לתיירים ומקומיים ב-16 ערים
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 5 ימים
סופ"ש עמוס בנתב"ג: רשות שדות התעופה מפרסמת המלצות למגיעים עם רכב לאייטם המלא
סופ"ש עמוס בנתב"ג: רשות שדות התעופה מפרסמת המלצות למגיעים עם רכב
פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל
ברוכים הבאים ל-Travel Maker, הפודקאסט של למטייל על כל מה שחם בתיירות בארץ ובעולם. פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל