חזרנו מטיול של מספר ימים בסלוניקי. העיר תוססת ומלאה בתיירים בעיקר מארצות הבלקן ומרוסיה ויש בה תחושה של חדשנות ובעיקר שמחה. בתי הקפה מלאים בצעירים מקומיים ובתיירים היושבים ונהנים מכל רגע ובערבים אין מקום במסעדות ובטברנות המגישים אוכל אותנטי המלווים בזמרי בוזוקי וגיטרות המנעימים את הסועדים.
אנו בחרנו לצאת לשלושה ימים של טיולים בסביבה עם מדריך מדהים ונעים הליכות ששמו טאסוס קאראפאנאגיוטידיס Tasos Karapanagiotidis. בחור צנוע ונעים הליכות בעל ידע רב בכל מה שקשור ליוון – היסטוריה, חי וצומח, ארכיאולוגיה, גיאולוגיה ועוד.
ביום הראשון נסענו עם טאסוס למטאורה (מרחק של כ – 260 ק"מ בכל כיוון) – אתר מורשת עולמית. איזור מופלא של מנזרים בראשי צוקי סלעים מה שנקרא המנזרים התלויים. בדרכנו למטאורה עברנו דרך הפארק הלאומי אולימפוס ובחזרה לקח אותנו טאסוס דרך איזורי נופש מרהיבים שעל שפת הים.
ביום השני סיירנו עם טאסוס, שהוא יליד סלוניקי, בסימטאותיה ובשווקים שלה. טאסוס מכיר כל פינה בעיר ויש לו הכירות אישית וקרובה עם רבים מתושביה. נהנינו מאד מהמראות בשווקים, מהריחות ומהצבעים. קבלנו הסברים על הבניינים העתיקים של העיר, בקרנו במוזיאון היהודי שבעיר וקבלנו הסברים מטאסוס על יהדות סלוניקי המפוארת ועל השמדתה עם כיבוש העיר ע"י הנאצים. טאסוס לקחת אותנו גם אל מחוץ לעיר דרך חומות העיר העתיקה ובית הסוהר שבו נאסרו ועונו היוונים בתקופת הכיבוש ע"י התורכים ומתנגדי שלטון הגנראלים בתקופת המשטר הצבאי ביוון בשנות ה-50 של המאה הקודמת.
בערב, כשטיילנו לבד פגשנו במקרה את טאסוס והוא לא חסך מזמנו וסייר איתנו בין הטברנות האותנטיות שמלאו בסועדים ושבהם הנעימו זמרים יוונים בשירים יוניים לצלילי הבוזוקי והגיטרות. היה זה ערב נפלא לבלות איתו ולשמוע ממנו על התרבות היוונית. אגב – שבירת צלחות, מנהג יווני מסורתי, הוצא אל מחץ לחוק בגלל הפציעות הרבות שנבעו מרסיסי הצלחות שהתעופפו.
ביום השלישי נסענו עם טאסוס לאיזור חלקידיקי – איזור של שלושה חצאי איים בעלי נוף עוצר נשימה. אותנו לקח טאסוס לחצי האי המרכזי - סיטוניה (Sithonia) הנחשב ליפה ביותר, והמושך בעיקר חובבי טבע. טאסוס בחר עבורנו מסלול יוצא דופן בדרכים צדדיות בהרים המיוערים ובדרכנו עצרנו אצל חבר שלו בבקתה הררית מקסימה ואותנטית - טברנה האופיינית מאוד לאיזור. מיד נפתח שולחן עם מטעמים יווניים אמיתיים – סלט יווני אסלי מטובל בשמן זית מקומי ועשבי תבלין מקומיים, צ'יפס אמיתי והעיקר יין נפלא מעשה ידי נזיר מקומי. המארח כבן שמונים וחמש ייצג את היווני האמיתי השמח בחלקו. היה זה מפגש בלתי אמצעי עם האופי היווני והמקורי ללא כל זיוף.
טאסוס הוא אישיות יוצאת דופן – צנוע, חביב, חברותי ומסביר פנים שנעים מאד לבלות איתו. הוא בעל ידע רב, השמח לחלוק את ידיעותיו בצורה פשוטה וידידותית. מי שמחפש טיול יוצא דופן בסלוניקי ובסביבותיה שלא יחמיץ להתקשר איתו.
המייל של טאסוס - [email protected]- והטלפון הנייד שלו - 00 30 6974995160.