רכב.
כבעלי ג'יפים וחובבי טיולי שטח מחד ולאור העובדה שקיימות הרבה אופציות לרדת מהכביש למסלולי שטח קלים מאידך, היה ברור שנבחר ברכב 4x4. הרכב הנבחר יהיה ג'יפ גרנד צ'רוקי שמהווה, כנראה, את השילוב היעיל בין רכב עם יכולות שטח ורכב גדול ונוח על הכביש.
בדקתי ולקחתי הצעות מחיר מכל חברות ההשכרה כולל טרוולג'יטסו וההצעה הזולה ביתר היתה של אלאמו באמצעות הנציגות שלהם בנתניה.
עלות: 1741 דולר ל- 36 ימים. איסוף בשדה התעופה של סן פרנסיסקו, החזרה בשדה התעופה של סולט לייק סיטי.
כל הביטוחים כולל ביטול השתתפות עצמית וללא קנס בגלל החזרה במדינה אחרת.
ניווט.
gps - ניקח איתנו 2 מכשירים. אחד מהם, גודל מסך 7 אינטש, נרכש באיביי בעקבות המלצה בפורום של צפון אמריקה. חמוש במפות של כל אירופה, צפון אמריקה וישראל (נוסה בארץ ולא הכזיב בינתיים...) והמכשיר הישן שלי.
הכנתי רשימה של כל המקומות והכתובות המתוכננים במהלך המסלול ונשאר לי רק להכניס אותם לזיכרון של המכשיר העיקרי.
מפות שטח מפורטות לטיולי השטח היותר "קשוחים" שאנו מתכננים, נרכוש במואב.
אוכל.
אחד הדברים הראשונים שנרכוש תהיה צידנית שתמוקם ברכב.
כעיקרון אנו בונים על ארוחות שנכין לבד באמצעות מוצרים שנרכוש לבד. בערבים, כנראה מסעדות פשוטות. למרות שפה ושם סביר להניח שנאכל במקומות יקרים יותר.
תכנון לנושא האוכל: 40 דולר ליום לאדם.
תכנון המסלול.
כשתכננתי את המסלול התייחסתי לאופי של שנינו ולדברים שמעניין אותנו לראות ולעשות.
כמו כן, מאחר ואני אוהב לדעת מה אני הולך לראות ולעשות בטיול ומאחר וחלק מההנאה שלי הוא תהליך ההכנה והתכנון, הכנתי מסלול מפורט ברמת פרוט יומי. עם זאת לא נכנסתי לרמת באיזה שבילים נטייל בכל פארק שנהיה. החלטתי שבכל יום נחליט לגופו על פי מידת העייפות, החשק, מזג האוויר והמלצות המקומיים.
במשך כשנה... כן... כן... שנה! אספתי וקראתי חומר מהאינטרנט ומספרי טיולים. נשענתי במיוחד על החומר וההמלצות של מי שביקרו וטיילו ועל הקישורים שהוסיפו. כמוכן חקרתי אתרים של הפארקים העיירות והערים שנבקר בהם.
החלטתי איזה אטרקציות (פרוט בהמשך) אנו רוצים לעשות והצלחתי לשלב את רובן.
טיול באופנועי שלג לא נצליח לבצע כנראה בגלל שאנו מגיעים לאזורים הרלוונטיים רק בסוף מאי או ביוני.
משחק פוטבול או משחק כדורסל גם כנראה לא נראה מפני שהעונה הסתיימה (למרות שקיים עדיין סכוי קל במידה ויהייה משחק באזור בו נשהה. החלטנו שאם נמצא ונצליח להשיג כרטיסים, ניסע עד טווח של 500/600 קילומטר ממקום הימצאנו)