וואו וואו וואו איזה יעד, איזו מדינה יפהפייה. כמות הפעמים שאמרנו וואו בטיול הזה בלתי נספרת. ביקרנו בנורבגיה באזור הפיורדים במשך 12 יום בתחילת ספטמבר. אנחנו אוהבים טיולי טבע לרבות מסלולי הליכה, כך שמי שאוהב טיולי טבע זה המקום עבורו.
כמה טיפים למי שמתכנן טיול עצמאי:
רכב 🚗- השכרת רכב חשמלי זולה בכ-30% מרכב רגיל. הזמנו חשמלי בגודל בינוני אבל בשל העובדה שאנחנו נוסעים המון החלפנו להיברידי. הרכב היה חסכוני מאוד אבל בדיעבד היינו מסתדרים עם חשמלי. פריסת הטעינה היא מטורפת. כל מלון מציע טעינה, אתרי טבע לאומיים מציעים עמדות טעינה, ליד כל סופר יש עמדות. נראה לי שזה בהחלט אפשרי.
נהיגה בנורווגיה- הנהיגה מאוד נינוחה ושלווה, הכבישים צרים מאוד אבל נוחים, בכבישים צרים במיוחד יש סימונים של האות M, לא מדובר במטרו פתאום, אלא בסימון למרחוק המעיד על מפרץ שבו ניתן להמתין לרכב חולף מולך.המקומיים מאוד אדיבים, קל מאוד להתנהג כמותם. שימו לב למהירות הנסיעה והקפידו לנסוע בהתאם, כי הכל מצולם.
לינה 🏕️ברוב אתרי הקמפינג לחניית RV יש בקתות מאובזרות. מומלץ מאוד. שימו לב שבחלקן המחיר אינו כולל מצעים אז צריך להוסיף תשלום נוסף אם רוצים מצעים ומגבות . אחד המקומות המומלצים ביותר ללינה בבקתה הוא Oldevatn Camping
*היינו בסוף העונה כך שהזמנו מקומות לינה לרוב ערב לפני ולא היתה בעיה.
איך לחשב עלויות? חלקו את המחיר בקורונות נורווגיות ל3 ותגיעו לערך בשקלים. לדוגמא 600 קורונות שוות כ-200₪
🏃♀️➡️מסלולי הליכה בד״כ מסומנים היטב. מסלול לכיוון קרחון בריקסדל מומלץ בחום.
*נורווגיה יקרה בעיקר באוכל לפעמים זול ונח יותר להזמין מלון עם ארוחת בוקר מאשר לרכוש מצרכים בסופר.
⛴️ מעבורות- נוסעים נוסעים ואופס הכביש נגמר ועולים על מעבורת לחצות את הפיורד. לא צריך להזמין מראש או לשלם החיוב נעשה אוטומטית וישלח לחברת ההשכרה.תדירות בד״כ כל 20-30 דקות יוצאת מעבורת.
מזג אוויר- שפר עלינו מזלנו ולא היו לנו הרבה ימים גשומים, תתפלאו שיום שיתחיל גשום ואפרורי יהפוך אחרי שעה שעתיים ליום שמשי. לפני שמתכננים מסלול הליכה ונוסעים ליעד בדקו את מצב הרוח באפליקציה YR . רוח יכולה לשבש מסלול הרבה יותר מגשם.נאלצנו לוותר על מסלול הליכה בגלל הרוח.
חניה- רוב החניונים בתשלום. בערים הגדולות אחרי 17 החניה חינם אז אם הגעתם למלון ויש חניה ברחוב לא צריך ללכת לשלם בחניון מוסדר. בחניונים בתשלום יש מצלמה בכניסה, לפני העזיבה, הולכים לעמדת התשלום מקישים את מספר הרכב ומשלמים.כנ״ל באתרי טבע מוסדרים.אנחנו לא הזדקקנו לאפליקציית חניה, תמיד מצאנו אפשרות לשלם בעמדת תשלום.
יש המון המון מפלים וכולם יפים ושונים זה מזה. אלה המומלצים במיוחד, לא הייתי מוותרת על אף אחד מאלה
Vøringsfossen Waterfall
Tvindefossen
Latefossen
Skjervefossen
אתרי חובה
צוק הדרשן Preikestolen
הליכה על קרחון 🥶Nigardsbreen Glacier מסלול יפהפה מיוחד מאוד. המסלול הקצר לא באמת קצר וממלא יום מלא, מומלץ בחום.
קישור להזמנה
נסיעה בדרך הטרולי.
העיירה גריינגר, עשינו שייט עם סירת ריב בפיורד והיה ממש כיף.
Alesund העיירה
מצריכה נסיעה נוספת אבל מאוד יפה
הדרך האטלנטית-הדעות חלוקות. אני חושבת שהיא פלא הנדסי והיא שווה ביקור.אנחנו אהבנו מאוד.
לגבי לינות מניחה פה כמה בתי מלון שנהנו בהם במיוחד אבל כולם היו טובים. להלן המומלצים:
כשעה נסיעה מפלאם
Elva hotel , Skulestadamo
Radisson Blu Atlantic Hotel, Stavanger
Hotel Union Geiranger
Thon hotel sno Oslo
חוץ מזה היינו בבית הארחה חמוד מאוד שהבעלים ידידותיים מאוד ואוהבי ישראל, כך שאם זה משתלב לכם בטיול מומלץ מאוד. להלן הפרטים:
Sognefjord Gjesteheim
1033 Vangsnesvegen, 6894 Vangsnes, Norway
פחות ממליצה על המסלול הליכה באנדלסנס, רשום שהוא בינוני אבל העלייה כל כך תלולה ולנו הוא היה קשה, אנחנו אמנם בשנות ה-50 אבל בכושר טוב ורגילים להייקינג. הנוף מרהיב אבל בעיניי לא שווה את המאמץ. נאלצנו לרדת ברכבל ולהיפרד מ-250₪ לזוג בנסיעה של 3 דקות .
חוץ מזה הכל היה באמת יפה😍
נורווגיה פשוט יפה בכל מקום כך שאם לא ראיתם משהו אל תרגישו פספוס.
זהו, מצרפת תמונות תהנו