רוצה לשתף אתכם בעוגת מדוביק מדהימה, שמזוהה עם המטבח הרוסי שאני מאוד מאוד אוהב. שימו לב, ההכנה דורשת קצת עבודה אבל בחיי, שווה כל ביס! תהנו
עוגת שכבות דבש ושמנת חמוצה – עוגת מדוביק
אם טרם נתקלתם בעוגה הזאת אספר לך שמדובר בעוגה שמקורה ברוסיה ושמצליחה להפתיע במרקם ובטעם שלה. זו עוגה שיש בה 8 שכבות של בצק מתקתק בטעם דבש, אותו מכינים באופן דומה לדובשניות, רק שבמקום לגלגל אותו לעוגיות מרדדים אותו דק-דק ואופים כל שכבה בנפרד אפייה קצרה של לא יותר מ – 5 דקות. מכיוון שהרידוד קל מאוד וגם האפייה קצרצרה, תוך פחות משעה יש 8 שכבות אפויות של בצק דבש. את השכבות עורמים זו על גבי זו וביניהן ממלאים בנדיבות בקרם שעשוי משמנת חמוצה. גם הקרם קל מאוד להכנה, כך שמלבד ההרכבה זמן ההכנה של העוגה הזאת לא ארוך או מסובך במיוחד.את הבצק כאמור מכינים באופן די דומה לדובשניות – מחממים בסיר דבש, סוכר ומעט חמאה רק עד להמסה של הסוכר. מזלפים את התערובת החמה בזרם דק לתוך קערה עם ביצים טרופות תוך כדי טריפה מתמדת. מוסיפים לתערובת אבקת סודה לשתייה וקמח ומערבבים היטב ורק עד שהקמח נספג לגמרי. מחלקים את הבצק ל – 8 חלקים שווים ומרדדים כל חלק על גבי נייר אפייה מקומח בנדיבות לעלה דקיק.חותכים בעזרת תבנית אפייה לעיגול ואופים כ – 5 דקות ועד להזהבה.לאחר צינון מוחלט מכינים את הקרם – מערבבים שמנת חמוצה עם אבקת סוכר ומקפלים פנימה שמנת מתוקה מוקצפת.מניחים שכבה ראשונה של בצק על גבי צלחת הגשה. מצפים בנדיבות בקרם וממשיכים ככה עם יתר השכבות עד לקבלת מגדל בן 8 קומות. לבסוף מצפים את העוגה כולה בקרם שנותר ומעבירים לקירור ללילה שלם. במהלך הלילה שכבות הבצק יתרככו והעוגה כולה תהפוך לרכה וטעימה.
עוגת מדוביקלעוגה גבוהה במיוחד בקוטר 23 ס"מלבצק –3/4 כוס (150 גרם) סוכר1/4 כוס (80 גרם) דבש30 גרם חמאה3 ביצים (180 גרם) בגודל L1 כפית (3 גרם) סודה לשתייה3 וחצי כוסות + 1 כף (500 גרם) קמחלמלית –5 גביעים של שמנת חמוצה 27% (200 גרם כל גביע)3 שקיות (300 גרם בסה"כ) אבקת סוכר1 כפית תמצית/מחית וניל1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%מכינים את הבצק –מחממים תנור ל – 175 מעלות.בסיר על גבי להבה נמוכה מחממים את הסוכר, דבש וחמאה רק עד שהסוכר והחמאה נמסים ומתקבלת תערובת נוזלית אחידה, לא מרתיחים. בקערה גדולה טורפים את הביצים. בזרם דק ותוך כדי טריפה מתמדת של הביצים יוצקים את תערובת הדבש אל הקערה. טורפים כל הזמן על מנת שהביצים לא יקרשו. מוסיפים את אבקת הסודה לשתייה וטורפים היטב. מוסיפים את הקמח ובעזרת מרית סיליקון מקפלים רק עד שהקמח נטמע במלואו בבצק. מחלקים את הבצק ל – 8 חלקים שווים (כ – 110 גרם כל חלק). על גבי נייר אפייה מקומח בנדיבות מרדדים כל חלק של בצק. אם הבצק דביק מקמחים גם את חלקו העליון ואת המערוך. בעזרת תבנית אפייה בקוטר 23 ס"מ חותכים את הבצק לעיגול או בעזרת צלחת בקוטר דומה. מסירים עודפי בצק ושומרים בצד. מברישים עודפי קמח, מעבירים את עיגול הבצק לתבנית ולתנור ואופים 4-5 דקות ועד שהבצק יציב ושחום. מוציאים ומצננים לחלוטין. בזמן האפייה של הבצק מרדדים את החלקים הבאים ומכינים לאפייה.מצננים את כל 8 עיגולי הבצק. אפשר להעביר את כל שאריות הבצק לתבנית אפייה ולאפות 5-6 דקות עד להזהבה. את שאריות הבצק מצננים גם כן ומעבירים למעבד מזון, טוחנים לפירורים (לא חובה).להכנת המלית –בקערה גדולה טורפים היטב את השמנת החמוצה עם אבקת סוכר ותמצית/מחית וניל. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ומקפלים אל השמנת החמוצה.מרכיבים –על גבי צלחת הגשה מניחים כמות קטנה של המלית (כזו שתאפשר לשכבת העוגה הראשונה להיצמד אליה). מברישים היטב את כל שכבות העוגה מעודפי הקמח,מניחים על גבי הצלחת שכבה ראשונה, מצפים בכמות של חצי כוס מהמלית (מומלץ להשתמש בכוס מדידה לקבלת כמות שווה ומדויקת). בעזרת מרית מדורגת מיישרים את פניה. חוזרים על הפעולה עם כל 8 השכבות ולבסוף מצפים את העוגה כולה במלית. מעבירים לקירור ללילה שלם לפניי ההגשה. אפשר להשתמש בפירורי הבצק הטחונים לעיטור הצדדים או החלק העליון של העוגה.לקבלת מראה של כוורת על גבי העוגה – מצננים את העוגה כ – 3-4 שעות לאחר ההרכבה. מצמידים יריעת פלסטיק בועות "פצפצים" על גבי החלק העליון של העוגה, בעזרת הידיים מחליקים ומוודאים כי היא נצמדה היטב, מסירים בעדינות.העוגה נשמרת עד 4 ימים בקירור.