נתקלתי לא מזמן במתכון מהמם לגי׳נג׳ר ברד (או איש שלג, למרות שזה לא ממש דומה) וחשבתי לשתף לטובת חובבי הז׳אנר, זה לא מתכון שלי, אבל ניסיתי ויצא מעולה, בתיאבון!

עוגיות ג'ינג'רברד בצורת איש שלג

20-25 עוגיות ג'ינג'רברד

לעוגיות:
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
120 גרם (1/2 כוס) סוכר חום כהה
420 גרם (3 כוסות) קמח
¼ כפית מלח
½ כפית סודה לשתייה
¼ כפית אבקת אפייה
1 כפית ג'ינג'ר טחון
½ 1 כפיות קינמון טחון
¼ כפית הל טחון
קורט ציפורן טחון
1 ביצה
180 גרם (1/2 כוס) מייפל או דבש

לרויאל אייסינג:
150 גרם (1 כוס) אבקת סוכר
1-2 כפיות מים קרים מאוד

אופן ההכנה:בצק: במעבד מזון עם להב פלדה שמים חמאה, סוכר, קמח, מלח, סודה לשתייה, אבקת אפייה, ג'ינג'ר, קינמון, הל וציפורן ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית דקה.מוסיפים ביצה ומייפל ומעבדים עד שנוצרים גושי בצק גדולים.מעבירים את הבצק למשטח עבודה, משטחים לצורת דיסקית ועוטפים בניילון נצמד.מצננים במשך כשעה במקרר.מרדדים את הבצק לעובי 3-4 מ"מ וקורצים עוגיות לפי הצורה הרצויה.מסדרים על גבי תבניות תנור מרופדת בנייר אפייה עם מרווחים קטנים.מחממים תנור ל-170 מעלות.אופים את העוגיות במשך 12-15 דקות או עד שהן מתייצבות אך עדיין מעט רכות במרכז.מצננים לחלוטין לפני הקישוט.רויאל אייסינג: בקערה קטנה מערבבים יחד אבקת סוכר עם ½ כפית מים ומוסיפים את המים בהדרגה תוך ערבוב עד שמתקבלת תערובת במרקם של טחינה סמיכה מאוד ומשחתית.מעבירים את הרויאל אייסינג לשק זילוף קטן ומקשטים את העוגיות בעיניים, פה ובגדים או לפי איך שאוהבים. לפני שהרויאל אייסינג מתייבש אפשר לטבול בסוכריות צבעוניות.מניחים לרויאל אייסינג להתייצב על העוגיות במשך כשעה במקום קריר ויבש ושומרים בקופסה אטומה.