טיול סוף שבוע ארוך לקפריסין עלויות ומחירים
כרטיסי טיסה
חיפשנו כרטיסים דרך מנועים שונים כמו Kayak, Expedia, וגם TripAdvisor. נרשמנו גם להתרעות שלהם וכשהמחיר ירד, קנינו. כללית טווח המחירים נע בין 120€ ל 220€. בטיסות שבחרנו יצאנו אחה"צ וחזרנו ממש בחצות כך שהיו לנו ארבע ימים וחמישה לילות אך רק ארבע לינות.
המחיר כולל מזוודות קטנות שניתן להעלות למטוס. המשקל והגודל הפיסי משתנים מחברה לחברה. בטיסה חזרה בחברת אג'יאן איירליינס אחד מאתנו נאלץ לשלוח את המזוודה עם המטען כיון שהיתה גבוה מעט ממה שמותר. מבחינת המשקל הסתדרנו.
עשינו הזמנת מקומות והסתבר לנו שחייבו אותו על כך ב 10€. בפעם הבאה לא נעשה. סה"כ טיסה של 40 דקות.
בטיסה חילקו רק שתיה קלה אבל ממש לא סבלנו מרעב. הכנו סנדוויצ'ים שבסופו של דבר חלקנו עם החתול ששמר על מפל קלדוניה.
בחנוכה היו שלוש טיסות ביום ויכולנו לבחור מתי לטוס ומתי לחזור, אם כי כל הטיסות היו ללרנקה. בקיץ יש גם טיסות לאיה נאפה ופאפוס
השכרת רכב
גם כן הזמנו דרך האינטרנט. בחרנו ג'יפון והיינו מוטרדים מאד אם הבגאז' יספיק בדרך כלל אינך יכול לדעת איזה רכב תקבל, אלא רק את הסוג. עדיף להזמין מחברה גדולה, אבל זה פרמטר שאינך יכול לדעת אותו בדיוק.
בלרנקה גם החברות שיש להם דלפקים בתוך שדה התעופה, המכוניות נמצאות בחוץ ויש לנסוע אליהם. אבל אל דאגה הכל מתוקתק. אום בכל זאת יש בעיה גשו לאחד הדלפקים והם יעזרו.
המחיר ששילמנו לג'יפון 5 ימים כולל נהג נוסף וביטוח היה 315€
מלונות
הזמנו הכל מראש דרך האינטרנט. בלרנקה רצינו מלון במרכז העיר אך חששנו מחוסר חניה. הזמנו בעיירה קרובה ושילמנו 60€ לזוג כולל ארוחת בוקר. בפאנו פלטרס שזה בהרי הטרודוס שלימנו אותו המחיר, אבל ללא אורחת בוקר. בפאפוס שילמנו 30€ כולל ארוחת בוקר.
מסעדות
אכלנו במחירים שונים. סך הכל זול יותר מישראל. מ 100€ לארבעה לארוחת , ערב, אבל גם 40€.
מפות וספרי הדרכה
בארץ הזמנו מהשגרירות מפות וחומר הסברה, שאגב גם מחלקים ביציאה משדה התעופה בלרנק. קנינו גם מפא ( 60 ש”ח ) בסטימצקי והיא עזרה לנו קצת באזורים שהניווט היה בעייתי בגלל חוסר תקשורת סלולרית. מה שהם מחלקים הוא באיכות טובה והרבה יותר גבוהה ממה שיש לנו בישראל. נעזרנו הרבה מאד בחומר שיש באינטרנט.
כניסה לאתרים
מחירים זולים. בערך 5€ לאדם.
טבלה לזוג – מחירים ביורו
| סעיף | מחיר | |