לפני כשנה עברנו לפרובאנס בעקבות רילוקיישן של בן זוגי. את הרילוקיישן אני נוהגת לכנות ריחוקיישן. הגענו עם שלושה ילדים בלי שפה ואיך נאמר, קצת בהלם בקום :)
מי מכם שיש לו ילדים דמיינו לעצמכם את חיי היום יום והאתגרים ועכשיו תוסיפו לזה מנטאליות שונה, שפה זרה וגעגועים לישראל. בקיצור, היתה תקופה קשוחה מאוד.
אז כדי להתמודד עם כל האתגרים עשיתי מה שכל בנאדם שפוי היה עושה – עשיתי בעיקר פחמימות ריקות :)
שוטטתי המון ברחבי העיר, הכרתי את כל המקומות ששווה לאכול בהם, איפה יש את השוקו הכי מנחם, איפה יש ריחות של קוראסונים שגורמים לי להכנס לחנות מבלי שאני רעבה ולאכול :)
למדתי את ההיסטוריה של העיר המקסימה הזאת ולאט לאט התאהבתי, התאהבתי בעתיק- העיר קיימת משמת 122 לספירה, היא יפה ונקיה ומכיוון שיש בה אוניברסיטה היא מאוד צעירה ותוססת בגלל הגיל הממוצע בעיר.
מצרפת לכם מספר מקומות שאני מאוד אוהבת ללכת אליהם ושלא כדאי לפספס. חשוב לדעת שיש הרבה מאוד מה לעשות בעיר ואני ממליצה רק על קומץ…
בעיר יש המון מזרקות, אחת מהן נמצאת בשדרה המרכזית של אקסן פרובאנס
Cours Mirabeau- השדרה המרכזית של העיר- היא מבשרת על תקופה חדשה על נאורות ועל כך שאקסן פרובאנס היא עיר הצדק.
שוטטו בשדרה, יש בה חנויות, בתי קפה, מסעדות ופינות טעימות אבל בעיקר היא טומנת בחובה אין ספור סיפורים מרתקים על החיים באקסן פרובאנס.
בתחילת השדרה ליד המזרקה תמצאו מדרגות (אם הכיכר נמצאת מאחוריכם, תסתכלו ימינה ותראו גרם מדרגות) בתחתית המדרגות ישנו דוכן קטן של קראפ צרפתי הנחשב לקראפ הכי טוב בכל פרובאנס. יש להם 80 סוגים של מילויים שונים גם מלוחים וגם מתוקים.
בעודכם פוסעים בשדרה המרכזית, ברחוב השני מצד ימין נמצא מלון שהוקם במאה ה17 והוא משמש היום כמרכז אומנות.
Hôtel de Caumont- אני ממליצה מאוד להכנס אליו, יש בו תערוכות קבועות ותערוכות מתחלפות, כרגע יש שם תערוכה מעולה על מרלין מונרו.
יש בו גן קסום ומסעדה מהתקופה שהמלון הוקם עם סט כלים אלגנטי- אם מתחשק כם לנסוע בזמן- זה המקום :) באופן מפתיע המחירים די סבירים במסעדה.
בשדרות יש בית קפה שהוקן בשנת 1792 ועדיין פעיל.
באקסן פרובאנס ישנה הקתדרלה הראשית שהיא מרהיבה ביופיה ומשלבת בבניה החיצונית את כל התקופות השונות בחיי העיר. בעיר קיימות עוד 4 כנסיות היסטוריות.
היא נמצאת בעיר העתיקה/
אני מאוד ממליצה לקחת את הקלנועיות שמסתובבות ברחבי העיר לסיור, מחיר הנסיעה 0.60 סנט ותוכלו לראות את המקומות החשובים ולהיכן אתם רוצים להגיע לאחר מכן.
יש עוד כל כך הרבה מה לעשות בעיר המדהימה הזאת ועל כך בכתבות הבאות.
תהנו