- יומיים נסענו באוטובוסי התיירים (Hop-on Hop-off) וניצלנו אותם כמיטב יכולתנו. הקניה ליומיים נותנת הנחה משמעותית: 34 יורו ליומיים עוקבים או 26 יורו ליום אחד. הנסיעה מלווה בהסברים במספר שפות ותחנות בכל האתרים המרכזיים לתיירים. ירדנו באתרים שעניינו אותנו וחזרנו לאוטובוס להמשך הנסיעה.
- מוניות: נסיעות קצרות בעת הצורך -; לא הצלחנו לעבור את ה-8 יורו.
- בגזרה זו ביקרנו בכל האתרים המרכזיים של האדריכל/מהנדס הגאון והמבריק הזה (אין לנו הגדרה אחרת למעט הוספת המילה "משוגע" במובן החיובי שלה):
- Casa Batllo
- Casa Mila
- Park Guell
- La sagrada Familia, כולל אחד המגדלים. בכדי לחסוך את התור הארוך מאוד בכניסה -; מומלץ מאוד לקנות כרטיסים באינטרנט.
- אין לנו ספק כי האיש היה מבריק ויחיד במינו וכל האתרים שווים ביקור ומציגים אדריכלות והנדסה אחרת לחלוטין, כזו שלא רואים אפילו אצל אדריכלים מודרנים מהפכניים.
- ביקרנו במוזיאון Miro ב-Montjuic -; עבודות מדהימות של האומן הרבגוני הזה: ציורים ופסלים שונים ומרתקים.
- השוק נמצא באמצע שדרות La Rambla והוא פתוח פחות או יותר עד 17:30 כל יום (חוץ מיום ראשון אם אני זוכר נכון -; נא לבדוק ברשת לפני ביקור).
- השוק צבעוני מאוד והסידורים (פירות וירקות) בדוכנים יפיפיים. בשוק אך ורק אוכל לסוגיו השונים.
- אתרים ומדריכים רבים ממליצים על שתיית מיצי פירות בשוק וכאן היתה לנו אכזבה גדולה מאוד: כל הדוכנים מוכרים בדיוק את אותם מיצים ונראה שיש יצרן מרכזי שמספק לכולם. בנוסף -; המיצים לא באמת טבעיים כיון שברשימת המרכיבים (לכל הדוכנים אותה כרטיסייה עם רשימת מרכיבים) יש גם E למיניהם.
- השדרה מקסימה והטיול לאורכה, מהנמל ועד Plaza Catalunia, מומלצים ביותר.
- השדרה הומת אדם ודוכנים/חנויות לכל אורכה שמוכרים פריטים שונים הפונים בעיקר לתיירים. ניתן גם לפגוש בפסלים אנושיים המצפים למספר מטבעות בתמורה לצילום משותף.
- הרובע נושק ל-Ramblas ובו סמטאות/רחובות צרים עם חנויות קטנות ונחמדות במגוון נרחב של נושאים.
- בביקורינו הרחובות היו מקושטים בתאורה צבעונית לקראת סוף השנה
- השיטוט נחמד מאוד ומומלץ
- האצטדיון מרשים ביותר -; בכל זאת הגדול ביותר באירופה.
- עלות הביקור לא זולה: 23יורו לאדם (17 לסטודנט) ובמהלכו עוברים על פני מסלול מוגדר (מגודר) בכל האתרים המכרזיים בקומפלקס: האצטדיון עצמו, חדר הרצאות, חדרי הלבשה, יציע העיתונות, המוזיאון ועוד.
- ניתן להצטלם עם הגביע ו/או רקע של האיצטדיון -; 15 יורו נוספים.
- בסוף כמובן יוצאים דרך החנות -; זול זה לא.
- המלצה כללית שלא הצלחנו לממש: ללכת שם למשחק -; חוויה גם למי שלא חובב כדורגל (ואנחנו רחוקים מאוד מספורט בכלל).
- היציאה היחידה מהעיר שעשינו.
- המסלול, בתחבורה ציבורית, מתחיל ב-Plaza Espanya. שם, בתחנת התחתית, יש עמדת מודיעין מסודרת להגעה ל-Montserrat והמסלול כולל רכבת רגילה (מברצלונה ועד תחנת ביניים), רכבת המטפסת על המנזר עצמו (בשיפועים די חדים) ומעין רכבל/רכבת (נוסע על פסים אבל על עקרון של רכבל עם שני קרונות נגדיים המחוברים בכבל) המטפס אל מעל למנזר בשיפוע של כ-60 מעלות (חוויה בפני עצמה). עלות כרטיס משולב -; 26 יורו. יש גם אפשרות לעליה ברכבל.
- הנסיעה ברכבת הרגילה מעט משמימה אבל לאחר שמחליפים בתחנת הביניים מתחילים נופים מדהימים והם רק משתפרים ככל שמטפסים כלפי מעלה.
- הביקור כולו נמשך 4-6 שעות (תלוי בזמן שמשקיעים ביעד עצמו). אנחנו דילגנו על המנזר עצמו וצפינו בו מבחוץ/מלמעלה.
- מעבר לביקור במוזיאון מירו -; טיפסנו אל הארמון (Palau Nacional) מ-Plaza Espanya (יש מדרגות נעות לאורך כל העלייה.
- בתחתית נמצאת המזרקה המפורסמת (Magic Fountain de Montjuic) המפיקה מופע אורקולי בסופי שבוע בלבד.
- המוזיאון מכיל אוסף יצירות שנתרם בעיקר ע"י אשתו.
- באופן טבעי אוסף זה אינו מכיל את היצירות המפורסמות אבל עדיין המוזיאון מספק הסבר מעניין על התפתחותו כאומן והיצירות בראשית דרכו.