שבנו לאחר שבוע נפלא בצפון פולין, טיילנו, טעמנו, קנינו, ומאוד, מאוד מאוד, נהננו. ההרכב: 3 מבוגרים.
נחיתה והמראה: עם חברת לוט, בדיוק בזמן, וכל המזוודות הגיעו. לגדנסק (שעות קשות..)- נהדר!נמל תעופה בדיוק בגודל המתאים.
לינות: לרוב בדירות, כי הסגנון שלנו.
חלוקת הלינות: לילה ראשון בגדנסק בגלל נחיתה מאוחרת, 3 לילות בסופוט, 2 לילות ב-Gizycko, לילה ב-Olsztyn, ולינה (אם אפשר לקרוא לזה כך) ליד שדה התעופה במוזיאון פולקסוואגן...
ארוחות: דגמנו מסעדות מעולות, אכלנו מלוא הצלחות פירוגים..., הגברים שתו מלוא הכוס בירות נהדרות והכל - במחירים מעולים עד מצחיקים.
קניות: אנחנו מאוד נהנים להיכנס לסופרמרקטים בחו"ל למצוא את הדברים הטובים של המדינה בה אנחנו שוהים. על המחירים בפולין, כבר כתבו רבים לפני- אין מילים. הכל, אבל הכל - הרבה יותר זול.
אפשרי להוסיף את ההנאה בקנייה ב CCC, דייכמן וכל השאר. מן הראוי לציין שמצאנו שהמחירים של הקוסמטיקה והטואלטיקה זולים יותר בסופרים מאשר ברוסמן, לדוגמא.
לא נכנסנו לאף קניון בנוי לגובה, אלא למרכזי קניות שטוחים, על הדרך, ויש רבים, רבים, רבים כאלה- בכדי שלא ל"הישאב " לימים שלקניות.
נסיעות: בצפון פולין באיזור גדנסק, סופוט ונסיעה ל hel - הכבישים טובים והנסיעות בהחלט נעימות. כשיצאנו לאיזור האגמים הנסיעה לקחה לנו 5 שעות. הכבישים שלהם בשיפוץ ובכל מקום יש פקקים והדרך לוקחת המון זמן. המקומיים אמרו לנו שתוך 3 שנים, הם צופים שחייהם יהיו טובים יותר.
באיזור האגמים טיילנו ב:-Gizycko המגדל עם המראה של העיר והאגם מלמעלה. בגלינדיה (מאוד נחמד), מיקולאיקי היתה שוממה, כולל כל המסעדות בשעות הצהריים שהיו סגורות. בדרכינו לOlsztyn, נכנסנו למאורת הזאב, שם לקחנו הדרכה באנגלית שהיתה מאלפת. משם ל - Swieta Lipka, בדיוק לזמן נגינת העוגב. בכדי לחצות את הדרך בחרנו ללון ב- Olsztyn , מקום נחמד מאוד לביקור, הנסיעה לשם בכבישים הקטנטנים וההזויים היתה החוויה בפני עצמה. ומשם ללילה אחרון בגדנסק לפני ההמראה.
תובנות: לאיזור האגמים ראוי להקדיש זמן בקיץ, כי בספטמבר הם כנראה נכנסים ל"שנת חורף" ועסקים רבים סגורים. (גם לאלה שלא רוצים לעשות ספורט כזה או אחר.. זה פשוט פוגם ביופיו ובפוטנציאל של המקום). גדנסק, סופוט וגדיניה שוקקות חיים כל העת.
לסיכום - לאחר פעם שניה באיזור הצפון - אין מילים, על היופי, הסדר, הנקיון (אין ספור חדרי שירותים בכל פינה הכי נידחת) הרצון לעזור, מדינה מסודרת שיש לנו הרבה ללמוד ממנה.