ת הטיול התחלנו בזוג מברלין, כי בן זוגי היה חייב לשתות קצת בירה גרמנית.. נכנעתי..
יצאנו לפולין מברלין לפוזאן, מצאנו מרכז עיר עתיק מהמם ביופיו שוטטנו בו בערב ההגעה ולמחרת בבוקר. שהינו בפוזנאן לילה אחד (אנחנו נוהגים ללון בדירות ופחות במלונות). משם נסענו לסופוט, שם לנו 4 לילות. כל יום עשינו גיחה ליעד אחר.
ביקרנו בסופוט עצמה, עיר נופש שמזכירה את הטובות ויפות בעירי הנופש הארופאיות. נקיון למופת, פורחת, מסודרת, עם עשרות מסעדות מדהימות. מקומות חנייה למכביר. נסענו לגדניה, עיר נמל עם מדרחוב שנושק לים. נסענו לטורון, שנסיעה אליה ארוכה יותר, היא בהחלט מצדיקה ביקור. העיר העתיקה מלאה בנינים יפים, מדרחוב מלא בחנויות, המוני כנסיות יפיפיות.
ביקרנו במצודת מלברוק, שהביקור בה היה מאלף. בתמורה ל 38.5 זלוטי לאדם, מקבלים אוזניות עם תרגום לאנגלית שאיתן הולכים לאורך המסלול, ישלקחת בחשבון שיש להקדיש לה לפחות שעתיים (אולי לילדים צעירים קצת מעיק, אבל היו שם בתי ספר שלמים בסיור). וגולת הכותרת: גדנסק. אין מילים לתאר את יופיה של העיר. בחצי יום הצלחנו רק לראות את הרחוב הראשי, ולדעתי, כדאי להקדיש לה לפחות יומיים שלושה לפי מספר האתרים שיש אפשרות לבקר בהם.
קניות: האיזור משובץ במרכזי קניות רבים מאוד, אם על הכביש הראשי, או במרכזי הערים. כמות כזו, מזמן לא ראיתי.
מחירים: ממש, ממש טובים לנו. בסופוט אכלנו במסעדות גורמה ארוחה זוגית מלאה (ראשונה, עיקרית, אחרונה + שתיה-) ב 200 ש”ח. קניות בסופר של אוכל במחירים מצחיקים.
כבישים: מערכת כבישים לתפארת, עם מחלפים ענקיים. מהירות הנסיעה בכביש ראשי, 120 קמד, ובאוטוסטרדה 140 קמש. הנסיעה באוטוסטרדות כרוכה בתשלום, מתחיל ב-4.90 זלוטי למקטע והלאה.
לצערי, מספר הימים שעמדו לרשותינו לא הספיק לבקר גם באיזור האגמים, מה שממש מכריח אותנו(אוי,אוי, אוי..) לתכנן טיול השלמה! חזרנו עם טעם של עוד, כדאי להקדיש לאיזור הזה לפחות שבוע בכדי למצות אותו. כולי קנאה בכל מי שהטיול שלו לשם, עדיין בתכנון. אשמח לענות על שאלות במידה ותהיה לי תשובה וידע.
דליה