הטיול שלנו ללונדון מתחיל לפני מספר חודשים. אמא שלי והסבתא של הבנות כפי שנוהגת תמיד לוקחת את בנות או בני המצווה לטיול בחו"ל. בד"כ הטיול הוא עבור סבתא והנכדים. אבל הפעם הרווחתי והצטרפתי, הרכב הטיול. סבתא בת(אנוכי) ושתי בנות מצווה, האחת בתי והשנייה בתו של אחי, יצאנו ב28.5 בטיסת אלעל ללוטון, זמן הטיסה 5.5 שעות. אנחנו מגיעים ללונדון בשעה 8.35. הזמנו מראש הסעה ע"י הדר הסעות. תמורת 70 לירות לארבעה ולאחר סיבוב בשדה התעופה עד ההגעה לרכב, אנחנו מגיעים למלון. ההסעה היא לא ספיישל רק עבורנו, ,)יפורט בטיפים), אנחנו מגיעים למלון duke of leinster, כמה דברים אודות המלון, המלון ממוקם באיזור w2. של פדינגטון, המלון עצמו מאוד נקי ומשופץ וחדש בפנים, הצוות מקסים, ארוחת בוקר סבירה ביותר, חסרונות המעלית במלון יכולה להכיל אדם אחד או 2 במקרה הטוב, החדרים קטנים, חסר ארונות, כך שלא יכלנו לפרוק את המזוודות, החיסרון הגדול ביותר אין מזגן, אם נפלת על יום חם. אבוד לך. הצוות הביא לנו 2 מאווררים שלא ממש עזרו, לאחר דיונים רבים העבירו אותנו לחדר אחר, מעט יותר גדול בקומה תחתונה, אמנם גם שם לא היה מזגן, אבל החדר מאוורר יותר וממוקם בצד נעים יותר.
ולאחר הפרטים הטכנים, למסלול אז לאחר שהגענו למלון ביום הראשון ולאחר מנוחה והתארגנות. אנו יוצאים לדרך. אנחנו צועדים לאיזור פדינגטון. אנו ניגשים לתחנה . עלינו להצטייד בכרטיסים לשבוע, לאחר מחשבות ולבטים אויסטר, או טראוול כארד, אנו בוחרים בטראוולכארד לארבעתנו, הצטיידנו מבעוד מועד בתמונות פספורט. כרטיס שבועי עולה לנו 33 פאונד למבוגר, 16 פאונד לילד.
הגיע שעת צהריים ולאחר סיבוב קצר באיזור אנו מחליטים לשבת ולאכול, אנו אוכלים ארוחת צהריים ולאחר מכן מחליטים לנסוע לקמדן. אנו מגיעים לקמדן מרקט הגדול, מטיילים בקמדן מרקט, קמדן לוק. נהנים מהצבעוניות, מהשפע ומהדמויות. מטיילים קצת ליד ונציה הקטנה וגשם בלתי פוסק תופס אותנו. סיור נוסף ואנו מחליטים לחזור אל החדר.
29.5
אנו יוצאים לארוחת בוקר ואחרי הארוחה יוצאים למאדם טוסו. את הכרטיסים קנינו עוד מהארץ. דרך האתר. בחרנו בחבילה של שלושה אתרים, מאדם טוסו, לונדון איי והאטרקציה של שרק, על האטרקציות הנוספות נרחיב אח"כ. אנו מגיעים למאדם טוסו, הכרטיסים מאפשרים לנו לדלג על הקופה. גם התור מקוצר. המוזיאון נחמד מאוד, שלל דמויות מוכרות עשויית משאווה, מתחילים בקומה עליונה וכל הזמן יורדים, כל חדר במוזיאון נוגע בנושא אחר, חדר סלבריטים, חדר ספורט, דמויות מהמלוכה וכד,. במוזיאון יש גם אטרקציה של שרלוק הולמס בתוספת תשלום, אנחנו מחליטים לוותר, ממשיכים לעוד 2 אטרקציות נוספות במוזיאון. הראשונה נסיעה בקרונות וצפייה בשלל דמויות, הנסיעה מתעדת את ההיסטוריה של אנגליה, האטרקציה השנייה היא צפייה בסרט 4 ממד, בנושא גיבורי על, מומלץ מאוד, הבנות מרוצות, אנו מסיימים את המוזיאון באכילה של ופל בלגי.
אנו יוצאים מהמוזיאון וממשיכים בטיול שלנו, אנו נוסעים לכיכר פיקדילי, מטיילים באיזור ומחליטים לאכול, נכנסים לפיצה האט. לאחר האכילה. אנו יוצאים ומטיילים באיזור פיקדילי. הכיכר יפה, יש מופעים, מסביב דמויות רבות, פסלים חיים ועוד שלל, רקדנים, קוסמים ונגנים אשר מראים לנו את כישוריהם. משם אנחנו ממשיכים לציינה טאון ונכנסים לחנות m&m , החנות גדולה מספר קומות למותג, פיגמות, תיקים, משחקים, בגדים הכל של המותג., אטרקציה נחמדה לילדים, משם יוצאים החוצה, חלק נכנסים לחנות הלגו היפה. לאחר סיור באיזור, אנו ממשיכים לאיזור של west and עוצרים בבית הקפה סטארבקס לקפה, שוקו. משם ממשיכים לטיול לפרימאק המפורסמת, לאחר קנייה של מספר דברים ממשיכים הלאה. עייפים בסוף היום מחליטים לחזור לחדר.
30.5
קמנו בבוקר ויצאנו לכיוון הלונדון איי, יש בידינו כרטיסים ולכן אנחנו ניגשים ישירות לגלגל, כפי שסיפרתי את הכרטיסים הזמנו עוד מהארץ, אבל יש צורך בכירטוס היום והשעה מראש, אנו ממתינים בתור לקרון ונכנסים לקרון, בקרון יכולים להיכנס 25 אנשים. הקרון נוסע די לאט וניתן לראות את הנוף של לונדון למרחקים, השהייה נחמדה, לאחר הירידה מהגלגל, אנו ניגשים לביג בן, לפרלמנט, ולכנסיית ווסטמיניסטר אבי, הכל נמצא באותו איזור, נחמד מאוד ליד הכנסייה, יש גן פסלים, בגן מככבים גאנדי, מנדלה, וינסטון צרציל ועוד מפורסמים מההיסטוריה של לונדון. לאחר סיבוב באיזור אנו מחליטים להמשיך בדרך, נכנסים לארוחת צהריים, לא לפני שאנחנו פוקדים את החנות פרימארק, לאחר ארוחת הצהריים וסיבוב נוסף באיזור, אנו חוזרים למלון היות והשעה כבר חמש ובערב אנו הולכים להצגה מלך האריות.
אנחנו מגיעים להצגה, את הכרטיסים הזמנתי עוד מהארץ, ולכן אני ניגשת למשרד הכרטיסים בכדי לאסוף אותם, אנו נכנסים לאולם, ההתרגשות רבה, בתוך האולם יש חנות קטנה לחטיפים, חנות מזכרות, בחנות יש מספר פריטים עם סמל ההצגה, תכשיטים חולצות וכד', אנו נכנסים לאולם לא לפני שאנו קונים את התוכנייה, בתיאטרון בלונדון לעומת ישראל מותר לאכול ולשתות במשך המופע.
אנו יושבים באיזור טוב, אבל באיזור האולם השיפוע אינו גדול, לכן כדאי להשכיר לילדים כסא הגבהה תמורת פאונד אחד, אנחנו לא עשינו זאת מתחילת ההצגה והבנות התקשו לראות בחלק הראשון של ההצגה. ההצגה מרשימה, עיצוב התפאורה, המוסיקה ההפקה, חוויה מדהימה, הכל מושקע, מומלץ בחום. בתום שעתיים ורבע עם ההפסקה, ההצגה מסתיימת אנו יוצאים לרחובות של קובנט גארדן ומסתובבים, אנו מסיימים את הערב עם קפה ושוקו בסטארבקס וחוזרים למלון.
31.5
אנו פותחים את הבוקר ולאחר ארוחת הבוקר אנו נוסעים לארמון בקינגהם, היום מתקיים טקס חילופי המשמר ואנו בדרכנו לטקס, אנו מגיעים ומחפשים מקום טוב לתצפית, המקום גדול וקשה להבין היכן לעמוד בכדי לראות טוב יותר, לבסוף אנו מתמקמים על הכיכר, כך שנוכל לראות גם את הארמון וגם את התהלוכה על הכביש. השומרים בארמון כבר לא לבושים בבגדים המסורתיים, הם לבושים בבגדי חייל/שוטר רגילים. ציפינו לראות אותם בבגדים המסורתיים, אבל כנראה שהבינו שהעולם מתקדם והחליטו לשנות. הטקס מתחיל החילוף מתחיל בתוך הארמון מאחורי הסורגים, קצת מקשה על הצפייה.
לאחר זמן מה, מתחילה להגיע התזמורת, התזמורת לבושה בבגדים המסורתיים, לאחר מגיעים הפרשים על הסוסים, אנו צופים, זו אחת האטרקציות המומלצות בלונדון, כל העניין יחד כולל לתפוס מקום טוב וכדו' לוקח לנו שעתיים, אישית זוכרת בעבר את הטקס כמרשים יותר, אבל הטקס טיפה מאכזב וכבר לא מה שהיה. משם אנו ממשיכים בהליכה לכיכר טרפלגר, כבר צהריים ואנו נכנסות למסעדה נחמדה בשם גרפונקל, לאחר שאנו אוכלים, אנו ממשיכים בטיול, אנו חוזרים לכיכר לסיור קצר ומשם ממשיכות לאיזור הלונדון איי, בדרכנו לקחת שייט על התמזה, יש לנו את הטראוולכארד, מה שמעניק לנו הנחה משמעותית, אנו מחכים לשייט, באיזור יש מספר סוגים שונים של שייט, אנו בוחרים בשיט בספינה עם מדריך נחמד מאוד המסביר לנו, על המבנים ועל ההיסטוריה של לונדון.
אנו לוקחים שייט ללונדון טאוור, הלונדון טאוור נסגר בשעה 17:00 אנו מאוד מאוכזבות, מגיעות קצת מאוחר מדיי ומצליחות לראותו מבחוץ בלבד. לאחר סיור באיזור המקסים, אנו מחליטות להמשיך לרחוב אוקספורד, אנו מגיעות לרחוב המקסים, מטיילות ברחוב ומחליטות להיכנס לחנות דיסני היפה, לאחר מכן פונות לחנות המליס, חנות הצעצועים הגדולה, חנות יפה של 5 קומות, יותר לראות פחות לקנות, אבל אנחנו יוצאים עם איזה פריט, אנו ממשיכות בסיורנו ברחוב אוקסופרד ובסביבות 21:00, מחליטות לחזור למלון.
01.06.
היום הוא היום האחרון, אנו מתעוררות ולאחר אריזה וארוחת הבוקר משאירות את המזוודות במלון ליומנו האחרון, את היום אנו מתחילים באטרקציית שרק, אטרקצייה נחמדה מאוד, סוג של מסלול, בתוך המסלול פוגשים כל מיני דמויות שנותנים רמזים כדי למצוא את שרק, אטרקצייה מאוד נחמדה ומושקעת, הבנות בנות 12 נהנו מאוד, אך אני חושבת שגיל 12 הוא הגבול העליון, האטרקצייה מיועדת לילדים צעירים, הדמויות מציגות ומדברות באנגלית, כך שנדרש תרגום מצידנו. לאחר שעזבנו את האטרקצייה נסענו לכיכר פיקדלי, אכלנו צהריים בפיצה האט, בפיצה האט יש פעמיים בשבוע, בופה אכול כפי יכולתך, הבופה כולל פיצות פסטות חופשי ובר סלטים, מאוד נחמד לאוהבי הפיצות/פסטות. משם המשכנו לריפליי, מוזיאון של 5 קומות, גם כאן הטראוולכארד עזר ונתן לנו הנחה של אחד+אחד, המוזיאון מציג כל מיני תופעות/ השגים מיוחדים/ ודמיויות שונות, משהו כמו שיאי גינס, הבנות נהנו מאוד. מומלץ, לאחר סיור נוסף באיזור פיקדילי, אנו ממשיכים לשוק קובנט גארדן, השוק אינו גדול, האיזור יפה, חלק מאיזור השוק, הוא עבור אומנים שונים שמציגים את היצירות שלהםהתחלנו לחזור למלון, לטיסה הביתה, לקחנו מתחנת פדינגטון את ההיתרו אקספרס, ילדים אינם משלמים, עבור מבוגר יש לשלם 22 פאונד, הרכבת מהירה ונוחה, תוך 11 דקות היינו בהיתרו, 4 דקות נוספות לטרמינל 4, סידור נח ומהיר.