הטיול שלנו לאגם בלאטון ובודפשט

תמונה ראשית עבור: הטיול שלנו לאגם בלאטון ובודפשט
אגם בלאטון

הטיול שלנו לאגם בלאטון ובודפשט.

מי אנחנו זוג + 2 בני נוער בן 17 ובת 12.5, על הטיול עוד החלטנו לפני מספר חודשים לאחר שהיינו במספר לא מועט של יעדים, חיפשנו יעד לא רחוק, נעים ולא יקר, הונגריה עלתה בחשבון, אני חייבת לציין שבבודפשט כבר היינו מספר פעמים, אך בלאטון נראתה כייפית והחלטנו לנסוע. מה ניתן לעשות בבלאטון הרבה: שייט על האגם, אטרקציות של וייפאאוט, השכרת סירות פדלים, פארק מים, ספא, גן חיות קטן, מגלשות הרים, גלגל ענק, טיולים יפים בעיירות ובטיילות ועוד.

טיפ קטן לגבי בלאטון כל החניות נעשיות במגרשים בהם יש מדחנים, דאגו שתמיד יהיה לכם כסף קטן. מזג האויר היה נעים יחסית לעיר. המים באגם בטמ של 26 מעלות בערך.

את הטיסות הזמנו דרך אפ, להונגריה. באותה העת היה אפשר לנסוע עם אפ או וייזאייר, הטיסות של ויזאייר היו פחות נוחות ולכן בחרנו באפ, הלינה התחלקה ב2 דירות, אחת באגם ואחת בבודפשט, על הדירות אפרט בהמשך, רכב שכרנו בavis שיצאו הכי זולים וגם נתנו את התמורה הטובה ביותר, רכב מאוד מרווח, יכול להכיל גם 7 אנשים, אופל זפירה, ללא הגבלה בק"מ, בצירוף של מדבקה לכבישים מהירים ללא הגבלה, סיכמנו עם החברה שניקח את הרכב בשדה התעופה ונחזיר אותו כשנגיע לבודפשט בעיר, היינו מאוד מרוצים.

היום הראשון – יום שישי

הטיסה יצאה ב6 בבוקר לבודפשט, הטיסה עברה בסדר גמור. הגענו לשדה התעופה וישר הלכנו לקחת את הרכב, משם יצאנו מערבה לאגם בלאטון,, הדרך נוחה ויפה בכבישים מהירים, ניתן גם לעצור בדרך באגם נוסף ששמו ולנסיה, הנסיעה עורכת כשעה וחצי עד האגם, תלוי היכן ממוקמים על האגם, שטח האגם 592 קמ מרובע, הוא מהווה מוקד משיכה של תיירות פנים ומשרת גם תיירות ממדינות שכנות, גדתו הצפונית היא הררית ומהווה אזור נודע לגידול גפני יין, גדתו הדרומית של האגם מישורית ובה נמצאת עיר הקיט המרכזית שיפיוק, אורך האגם 77 ק"מ והרוחב 14 ק"מ.

אנחנו החלטנו לאחר לבטים רבים לקחת דירה באיזור שיפיוק שנחשבת לתיירותית מאוד.

שיפיוק מלאה באטרקציות, בדיעבד יכול להיות שהיה כדאי לנו לשהות באיזור של בלטנפורד מכיוון שנסענו מספר פעמים לכיוון השני למספר אטרקציות, בנוסף הבעיה שיש בשיפיוק הרבה ברחשים, קרוב לאגם, הם לא עוקצים, סתם יש המון באוויר במיוחד כשקרובים לאגם, דיברנו עם בעלת הדירה והיא אמרה שזו בעיה ידועה שם. בסופו של דבר שיפיוק יפייפיה.

בדרך לדירה עצרנו במסעדה נחמדה מקומית merfoldko etterem הגענו לדירה, הדירה ממוקמת בקלאב218, הקלאב הוא משהו כמו קלאב הוטל, בניין עם סויטות להשכרה חלק מהדירות מושכרות ע"י המרכז וחלק מהדירות מושכרות ע"י אנשים שרכשו אותם, לכן כשבודקים לדוגמא בבוקינג מוציאים המון שורות של קלאב 218, כל דירה עם שם שונה. אנחנו שכרנו מאישה נחמדה דירה שנקראית club218 relax family apartman .

הדירה מצויידת היטב, שני חדרי שינה וסלון, מזגן, טלויזיה, מטבח מצוייד היטב עם תנור, כיריים, מקרר מיקרו גל, מכונת קפה וכל הציוד שמתבקש לבשל, הדירה מספקת מצעים, מגבות, סבון ידיים וסבון כלים, בדירה גם יש מכונת כביסה, הדירה היתה נקייה ונעימה עם חלון לאגם.

בתוך בניין הדירות יש גם ספא, הכולל גקוזי, בריכה , חדר כושר, גינה עם מתקנים ויציאה לחוף. בנוסף יש חנייה צמודה, לבניין הדירות יש שומר. סה"כ היינו מאוד מרוצים. ניגשנו לסופר כדי להצטייד וכשחזרנו החלטנו ללכת לסיור היכרות, יצאנו לסיור קטן בטיילת, לאחר הטיילת החלטנו להשתמש בשירותי הספא והבריכה, לאחר מכן עלינו לדירה ולאחר מקלחת וריענון יצאנו לטיילת היפה בשיפיוק. הטיילת מלאה במסעדות, בתי קפה, חנויות קטנות, מועדונים משחקיות קטנות, אחר הצהריים ובערב יש משפחות רבות בטיילת ולאחר מכן לאט לאט בשעות המאוחרות יותר, הטיילת מתמלאה בבליינים צעירים, עוצמת המוסיקה עולה והמועדונים מתמלאים, בשלב הזה כבר פרשנו.

יום שבת – היום השני

היום החלטנו לנסוע למערת טפולקה, מערת טפולקה נמצאת בעיירה טפולקה שעל האגם, העיירה נחמדה מאוד לסיבוב קל, בעיירה ישנה מערה שנוצרה עקב שינויים גיאולוגיים, עקב שינויים קרסטיים.

הסיור מתחיל במרכז המבקרים תוך כדי הסברים על תהליכים גיאולוגיים, על השינויים המתחוללים בכדור הארץ, בתחילת הסיור מקבלים משקפיים, כי בדרך רואים סרטונים תלת ממדיים, הסיור נחמד, אם כי ההסברים נעשים בהונגרית, לאחר הסיור יורדים למערה, עקב השינויים במערה יש מי גשמים שחלחלו וניתן לשוט בסירה, הסירה עשוייה מפח, בכל סירה ניתן לשבת רק שניים או שלושה אנשים, הסיור מאוד נחמד. הסיור בסירה עצמה לוקח כרבע שעה. לאחר הסיור יצאנו מהמערה והלכנו לסיור נחמד בעיירה, נכנסנו לאכול במסעדה איטלקית נחמדה. העיירה טופולקה נחמדה, יש אגם קטן בעיירה עם ברווזים, ניתן להאכיל אותם בצידי הדרך יש מכונות קטנות אשר ניתן לשלשל כסף, תמורת המטבע יוצא חופן של גרעינים וזרעים כך ניתן להאכיל אותם. לאחר הסיור בעיר, המשכנו למבצר סומג.

מבצר סומג הינו מבצר יפה, ניתן לנסוע לתחתית של המבצר ולטפס למעלה ברגל, מהמבצר יש נקודת תצפית גבוהה, בו ניתן לראות את כל האיזור, בתחתית המבצר יש שלל פעילויות, בכל יום יש שלט עם לו"ז של כל היום, הפעילויות הם ירי בחץ וקשת, משחקי אבירים שונים ומלחמות, פעילות נחמדה, בשטח גם יש מאין פינת ליטוף לחיות וגן משחקים קטן מסעדה וחנות מזכרות, ובנוסף יש מוזיאון של כרכרות וכלי נשק, בסביבות השעה חמש מתחיל האיסוף למופע המרכזי, יורדים לאולם סגור, בו יש מופע של תעלולי סוסים ומשם ניתן להמשיך לארוחת אבירים, הארוחה בנויה באולם עם שולחנות ארוכים, התפריט הוא קבוע וללא הגבלה, ניתן לוותר על הארוחה ולשלם רק על המופע. אנחנו לאחר מספר רב של השתתפות בארוחות אבירים קצת שובע ולאחר שראינו את התפריט הקבוע החלטנו הפעם לוותר, אנחנו חייבים לציין שרוב האנשים אכלו והיו מאוד מרוצים, האולם התמלא במהרה.

לאחר המבצר המשכנו לעיירה בלטנפורד, העיירה נחמדה עם טיילת יפה, הדרכים מטה מהמבצר לאגם יפייפיות, מלאות ביקבים וכרמים, מקומות רבים לגידולים עבור יין, ניתן לאכול במסעדות בכרמים ולעשות סיורי יין וטעימות, אבל צריך לתאם מראש, בנוסף הסיורים באיזור מסתיימים עד אחר הצהריים. הגענו לטיילת ולאחר סיבוב קל בטיילת, החלטנו לשבת ולאכול קינוחים, בטיילת מספר גלידריות מעולות, המגישות גלידות מעולות בצורה מרהיבה וקשה לבחור מהתפריט את הקינוח הנבחר. אכלנו ב furedi korzo fagyizo היה מדהים. משם החלטנו לחזור לדירה.

היום השלישי - יום ראשון

הבוקר אכלנו ארוחת בוקר והחלטנו לצאת לפארק החבלים זמארדי, אני חייבת לציין שאין לנו שום ניסיון עם פארקי חבלים בעבר. אבל זמארדי קיבל ביקורות מעולות והחלטנו ללכת, הגענו לפארק, הפארק ממוקם בזמארדי, בפארק יש 3 מסלולים, צעירים עד גובה מסויים, מסלול גוניור שמיועד לילדים פחות גדולים, אבל מעל 1.30, ומסלול נוסף מעל 1.50, למנוסים, המסלולים ארוכים מאוד, מגוונים, בעלי סוגים שונים של אתגרים ואומגות, בנוסף יש גם בפארק רכבת קיטור, סירות מנוע קטנות לשוט באגם וכדורים גדולים אליהם נכנסים הנמצאים על האגם. בנוסף יש במקום מסעדה קטנה. משלמים עבור מסלול, התשלום הוא ל3 שעות, מעבר למסלולים הרגילים יש גם אתגרים לקטנטנים. נכנסים לפארק חובשים קסדות ורתמות ומקבלים הסבר אודות המסלול, יש איזור קטן לניסיון, בחרנו במסלול האתגרי, וניגשנו לאיזור של הניסיון, אחרי מספר פעמים של ניסיון פרשנו לאט לאט, רק בתי נשארה לבצע את האתגר, בדיעבד היות והיינו חסרי ניסיון היינו צריכים לנסות את המסלול הקל יותר, במיוחד לפעם הראשונה, זה ממש לא קל, אחרי כשלוש שעות אכלנו גלידה ועזבנו את הפארק, הפארק יפה מאוד ומתוחזק, הטיפ שלי הוא שאם אתה חסר ניסיון, עליך לנסות מסלול קל יותר. משם החלטנו ללכת לאכול, נסענו לעיר לשיפיוק ולאחר סיור קל במרכז וסיבוב בקניון הקרוב, החלטנו לאכול במסעדה איטלקית, המנות היו טעימות ומשביעות, לאחר מכן המשכנו לסיבוב קטן בעיר ליד מגדל המים של שיפיוק, וסיבוב קטן בקניון המקומי הנחמד, הקניון קטן, אבל יש בו מספר מותגים ידוע.

היום הרביעי – יום שני

לאחר ארוחת הבוקר החלטנו לנסוע לעיירה קסטהיי, קסטהיי היא עיירה יפה בתחתית האגם, העיירה יפה מלאה במוזיאונים קטנים ואטרקציות, לדוגמא מוזיאון המרציפן מוזיאון הבובות ועוד. בעיירה יש את טירת הליקון, שנבנתה במאה ה-18 בידי משפחת פסטטיץ', נחשבת כיום לגאוות האזור כולו. הטירה, בלב העיר קסטהי, מכילה 101 חדרים. כדאי לנעול את נעלי הבד המוזרות שמחלקים בכניסה ולהצטרף לסיור המודרך הפוקד כ-30 מהחדרים כדי להגיע לספרייה היפהפייה של הטירה. אוסף הספרים הגדול מכיל מוצגים מרשימים מאוד, ביניהם ספרים מן המאה ה-16.

סביב הטירה יש כמה גנים יפים, עם בריכות דגי זהב, גשרי עץ וספסלים נעימים. לצד הטירה פועלים שלושה מוזיאונים - מוזיאון הכרכרות, מוזיאון הציד ומוזיאון דגמי הרכבות.

התחלתנו את הטיול בעיירה, ברכבת תיירים שמסתובבת בעיר, הרכבת נוסעת בעיר וכך ניתן לצפות בעיירה, לאחר הסיור ברכבת, נכנסנו לארמון הליקון היפה והתרשמנו עמוקות מהיופי והפאר, בחלקים מסויימים בארמון יש משחקים והסברים אינטרקטיבים, ארמון נחמד ביותר.

לאחר הסיור בארמון ישבנו לשתות קפה, בבית הקפה המפואר שנמצא בארמון ולאחר מכן ניגשנו להצטלם בתמונת שחור לבן ישנה, בארמון יש סטודיו בו ניתן לדמות תצלומים מהעבר, היה מאוד נחמד למען התמונה הולבשנו והתקשטנו, כאנשים שהגיעו ממאה אחרת, הצוות מנוסה ובמקום יש

שלל תלבושות לבחירה. היתה חוויה נחמדה מאוד. ונשארה לנו מזכרת נפלאה מהמקום.

לאחר הביקור בארמון טיילנו בעיר וניגשנו לאכול ארוחת צהריים במסעדה נחמדה מאוד ,JHONS

PUB

לאחר סיור נוסף בעיר המקסימה, החלטנו להמשיך ולנסוע לטיהאני,

טיהאני הוא כפר בגדה הצפונית של האגם ובראש חצי אי הנושא את שם זה, הכפר שוכן לחופו של האגם, האגם כלוא בתוך שטח חצי האי, במרכז הכפר ובנקודה הגבוהה יש כנסייה ומנזר, המנזר התייחד בזה ששילב נזירות עם נזירים הכנסייה ונוף האגם הנשקף ממנה מהווים נקודת משיכה לתיירים.

באי יש גידולים של צמח הלבנדר, ניתן לקנות מוצרים רבים מלבנדר ובנוסף לאכול גלידת לבנדר, ניסינו והיה טעים, בנוסף קנינו של מוצרים מלבנדר בחנות יפה עטופה כולה בפפריקה. האי יפייפה. משם חזרנו חזרה לדירה, לא לפני שהלכנו לבילוי נוסף בטיילת ואכלנו גלידה.

היום החמישי – יום שלישי

היום החלטנו ללכת לאחד מפארקי המים שיש בבלאטון, לאחר מחשבות ודיונים בחרנו את פארק אנגורה, הפארק ממוקם קרוב לבלטנפורד, בפארק יש מספר רב של מגלשות, בריכת גלים, בריכת פעוטות, בריכה מחוממת וגקוזי, גם בבריכה זו יש אטרקציות כמו זרמי מים וכד', יש סאונה, סאונה רטובה ומסעדות, הפארק יפה ונעים, בכניסה מקבלים צמיד כמו שעון, איתו ניתן להיכנס למגלשות, לפתוח את התאים, כל אחד מקבל תא לשמירת חפצים, ניתן לשלם עבור כל הפארק, או רק עבור הסאונות, או רק עבור הבריכות הקרות, אנו לקחנו את הכרטיס הכולל ובילינו מספר שעות בפארק בנעימות. אני חייבת לציין שהפארק גדול וכדאי לעשות בו סיור, כדי לא להחמיץ את המגלשות הנוספות. בדרך חזור חזרנו אל העיר וטיילנו שוב בטיילת היפה של שיפיוק ובמרכז העיר טיילנו על חוף האגם. לאחר חזרנו אל החדר.

היום השישי – יום רביעי

היום אנחנו עוזבים את בלאטון היפה, בלאטון משופעת באטרקציות ולא ממש הספקנו את הכל, אבל היום אנחנו אמורים לעבור לבודפשט, לאחר מחשבות רבות החלטנו לעצור בדרך לקניות בדקטלון ובאואטלט נוסף מומלץ פרמייר אאוטלט, טיילנו בדרכנו לבודפשט. בבודפשט היינו מספר פעמים, בנוסף האתרים מלאים באינפורמציה על בודפשט, כך שאני לא מרגישה צורך לפרט מידע על האתרים הרגילים והידועים של בודפשט, לכן המידע יהיה קל יותר ויתייחס יותר לאטרקציות קצת שונות מהמסלול הרגיל שכולם מכירים. לכן לא אפרט על הפרלמנט, או על בית הכנסת, או על שייט על הדנובה אני חייבת לציין שבודפשט יפייפיה ויש בה המון מה לעשות, היינו מספר פעמים ומכירים היטב את כל האטרקציות הרגילות, גם לילדים וגם למבוגרים. אשמח לתת טיפים למי שידרוש ממני.

ראשית אני מעוניינת לציין שהגענו לדירה מדהימה ביופייה, ממוקמת על רחוב קיראלי, הדירה משופצת לחלוטין, מרווחת ובה כל מה שנדרש למשפחה, כל מטבח מלאים, מדיח, מכונת כביסה, 2 חדרי שרותים, מרפסת, סלון, היינו 4, אך בדירה אפשר להתגורר 6 אנשים, יש 2 חדרי שינה גדולים וסלון, באחד מהחדרים גם יש ספה נוספת מאוד מרווחת. שם הדירה:

Asboth Taylor Apartment

בעל הדירה נחמד מאוד ונענה לבקשותנו, בנוסף סיכמנו איתו שבתום הטיול הוא יסיע אותנו לשדה התעופה וכך היה, הדירה מקסימה, אך ממוקמת בבית דירות ישן, זה המינוס אבל הוא מזערי לעומת הדירה.

לאחר שהתמקמנו בדירה יצאנו לסופר הקרוב בכדי לקנות מספר מצרכים ולהכין את עצמנו לבוקר.

סיור קטן ברחוב, החלטנו גם לאכול ארוחת ערב במסעדה מעולה שנקראית es וממוקמת בקומה התחתונה של מלון קמפינסקי, לאחר סיבוב קטן אנו מחליטים לחזור לדירה. לשנת הלילה.

היום השביעי – יום חמישי

אנחנו קמים בבוקר וניגשים לסניף avis להחזיר את הרכב, הסוכנות היא במרחק הליכה, אנחנו מחזירים את הרכב וחוזרים לדירה, אוכלים את ארוחת הבוקר ולאחר מחשבות אנו מחליטים לצאת ולהתחיל לטייל, אנו מגיעים לאטרקציה נחמדה גלריית תלת מימד, הגלריה, ממוקמת קרוב מאוד לבזיליקה, בגלריה יש מספר תמונות תלת ממדיות לידם ניתן להצטלם כך שנראה שאתה חלק מהתפאורה, הלקוחות מטיילים עצמאית ומצלמים ובתום הסיור מצטרף אחד מאנשי הצוות ומצלם את המשפחה, ניתן לבחור תמונה או 2 לפיתוח ולאחר מכן, כל שאר התמונות נשלחות למשפחה במייל, הייתה חוויה נחמדה, משם אנו מחליטים להמשיך לבזיליקה גם כי היא נהדרת ביופייה וגם כי אנו קרובים אליה, בזיליקת אישטבן הקדוש, הבזיליקה מפוארת וממדיה ענקיים, מהבזיליקה אנו יוצאים וממשיכים לאכול גלידה מיוחדת במינה, גלידת פרח, המוכרים מנוסים והגלידה נכנסת לתוך הגביע בצורה של פרח, יש לציין שהיא גם מאוד טעימה.

משם ממשיכים בסיור ומחליטים להמשיך לשוק המקורה, אמנם כבר היינו מספר פעמים בעבר, אבל תמיד נחמד ללכת לאכול פירות טריים, פירות יער ולקנות מספר מזכרות, אם עדיין לא קנינו, עד שאנו מגיעים כבר קצת מאוחר, סיור של משהו כמו שעה והשוק נסגר, אנו מחליטים לסייר באיזור ומחפשים מסעדה להשביע את רעבוננו, אנו אוכלים באחת המסעדות שקרובות לשוק, פחות אטרקציה, אבל אנחנו רעבים וזה בסדר. משם אנו מחליטים להמשיך ולטייל בעיר היפה, ברחובות הראשיים לה, יושבים ומסתכלים על העוברים ושבים ומחליטים לאכול גלידה נוספת.

משם מחליטים להמשיך לבית קפה שנקרא cat café מסתבר שכאלו יש הרבה באירופה ולאוהבי החתולים זה תענוג, בבית הקפה מסתובבים להם חתולים יפים ומטופחים, יש להם פינות וערסלים, בית הקפה מותאם כך שיהיה להם נוח להימצא שם, ברגע שאתה מגיע נותנים לך לקרוא את החוזה, אסור להציק, לא להעיר משנתם, לא למשוך בזנב, לא לצלם בפלש ולא להאכיל אותם, כן מותר להיות איתם ללטף אותם לפנק אותם ולצלם אותם, בית הקפה מגיש בעיקר משקאות, החתולים מקסימים ומתוקים ומטילים בבטחון בין הרגליים של האנשים, היה נפלא. משם אנחנו חוזרים לחדר.

היום השמיני – יום שישי

מחליטים להתחיל את הבוקר בשוק המוקרה שוב, היות ואתמול השוק נסגר בטרם הספקנו למצות אותו, אנחנו נוסעים לשוק על הבוקר, עושים סיור בשוק ולאחר שקנינו את כל ההפתעות והמזכרות אנו מחליטים שאנו לא עוזבים את השוק בלי לקחת לנגוש טעים, כל אחד לוקח את הטעם האהוב עליו , חוץ מביתי שבוחרת בלינצס, טעים ברמות, אחרי שאתה אוכל את זה אתה פשוט מפוצץ ולא יכול יותר. היה טעים ברמות. משם אנחנו מחליטים לעלות למצודה, במצודה גם כבר היינו בעבר אבל אנחנו מחליטים בכל זאת לפקוד אותה, אנחנו נוסעים בחשמלית עד גשר השלשלאות, משם הולכים ברגל לתחתית של המצודה ומחליטים לנסוע בשיקלו מאין רכבל שמעלה למעלה, כשאנו מגיעים אנו רואים את התור הארוך ופשוט מחליטים לקחת את קו 16, עד למעלה, אנחנו מגיעים למעלה ועושים סיור במצודה היפה, במצודת הדייגים, היינו כבר בעבר בטירה ולכן לא אפרט לגבי הטירה, גם מהסיבה שאני יודעת שיש הסברים רבים בנושא.

אנחנו יורדים מהטירה מטה ומחליטים להמשיך וללכת לגלגל הענק, בגלגל לא היינו בעבר, פשוט מהסיבה שבעבר הוא נבנה לסירוגין וכשהיינו הוא פשוט לא היה, אנחנו ניגשים לגלגל ועולים עליו, הגלגל מבצע 4 סיבובים איטיים, מי שהיה בלונדון זה הרבה יותר קטן ופחות אטרקטיבי, אבל זה בהחלט נחמד מאוד.

משם אנחנו ניגשים לטיול כייפי בוואצי אוצה, אנחנו מסתובבים ברחובות התיירותיים ונהנים כמו שאר התיירים, ממשיכים לקניון ווסט אנד וסיור קטן בדקטלון את הערב אנחנו מסיימים בדירה לאחר ארוחה טובה והרבה שופינג.

היום התשיעי – יום שבת

אנו מחליטים לפתוח את היום באי מרגיט, האים מקסים ולא היינו בו בעבר

האי מרגיט והפארקים הגדולים שבו מהווים מקום נעים מאוד לשהות ולהירגע בו. האי באורך 2.5 ק”מ וממוקם במרכז נהר הדנובה. הוא מהווה מרכז מרגוע ייחודי בבירה, ואחת הסיבות לכך הינו איסור הכניסה לרכבים ממונעים לאי. שווה לטייל ברחבי האי הקטן – תמצאו בו בין היתר: ספא תרמי חיצוני הפעיל בקיץ, בריכה אולימפית מקצועית, הריסות מנזר דומיניקני מהמאה ה-13, גן יפני, מסלול ריצה מקיף בן 5 ק”מ, מסעדות ועוד. עם בוא הקיץ, רבבות מתאספים סביב המזרקה הגדולה ביותר בבודפשט, המנגנת מוסיקה נעימה מדי חצי שעה. ניתן להגיע לאי הן מבודה והן מפשט דרך גשר מרגיט, שלו צורה ייחודית המחברת את האי בזווית של 30 מעלות

האי נקרא על שם מרגיט בתו של בלה מלך הונגריה הרביעי שנדר נדר שבתו תוקדש להיות נזירה אם ינצח בקרב, מרגיט שהתה באי מגיל 9 ועד מותה וחיה חיי נזירה.

באי ניתן להשכיר מספר כלי רכב, אופניים כל מיני סוגים של רכבת קטנה ורכבי גולף, אנו משכירים רכב גולף ויוצאים לסיור באי, באי ישנה מזרקה גדולה, בכל שעה עגולה מתכנסים סביב המזרקה ומתקיים מופע אורות מים וצלילים, לפי תוכניות ידועה מראש, התוכנית מפורסמת באתר ובכל שעה יש שירים אחרים. אנו יושבים מסביב למזרקה עם המים הצוננים ונהנים מהמופע והמוסיקה, בערב כמובן רואים טוב יותר את האורות. חוויה נחמדה ביותר. משם אנחנו מחליטים להמשיך למוזיאון הפינבול, המוזיאון נחמד ומכיל עשרות משחקי פינבול ומשחקים ישנים אחרים באותו סגנון, קיימים במוזיאון משחקים עתיקים מאוד, אנחנו מעבירים שם יותר משעתיים במשחק מהנה, בכניסה משלמים סכום של כסף ופשוט משחקים כמה שרוצים, אנחנו נהנים ומרוצים.

משם אנחנו ממשיכים לשדרות אנדרזי ומחליטים לאכול במסעדה מעולה, באיזור כיכר פרנק ליסט, למסעדה קוראים beefheaven והיא פשוט נהדרת. הילדים אכלו המבורגר ואנחנו אכלנו גולש חלומי, עם נתחי בשר מהביל, היה מעדן. משם החלטנו להמשיך לקינוחים במקום אחר, עם הילדים המשכנו לחנות suger החלומית, מבחר רב של ממתקים קינוחים ועוגות מכל הסוגים וכל המינים, הילדים נהנים מאוד, אנחנו מחליטים שאנחנו עדיין צריכים לאכול עוגה הונגרית שמרנית וקיורטוש. אנחנו מסיימים את היום וחוזרים לדירה. עוד צריכים לארוז.

היום העשירי – יום ראשון

זה היום האחרון שלנו בבודפשט, אנחנו קמים בבוקר כשהכל ארוז, יש לנו יום מלא, אנחנו מסכמים עם בעל הדירה שהמזוודות יהיו אצלו, הוא גם ייקח אותנו לשדה התעופה, אנחנו מתלבטים וחושבים האם כדאי ללכת למרחצאות, אנחנו מתלבטים ואומרים שנצא לדרך ונחשוב בהמשך, אנחנו הולכים לטייל ותוך כדי זמן מה מחליטים שלא בא לנו לבזבז את היום האחרון, כך אנחנו מחליטים ואז נשארים לטייל בבודפשט היפה. אנחנו יודעים שביום ראשון יש שוק מציאות נחמד קרוב לרובע היהודי.

לשוק קוראים GOZSDU WEEKEND MARKET הכניסה אליו נמצאת בין רחוב קייראלי לבין רחוב דוב.

השוק מתקיים בסופי שבוע, רוכלים מביאים אליו את מרכולתם, בשוק יש כל מיני מציאות ואומנות, דוגמת נחלת בנימין, שוק מאוד חמוד, בשוק גם יש המון מסעדות קטנות, בתי קפה חמודים שניתן לאכול ארוחת בוקר בראנץ וכד', בנוסף יש שם את המסעדה של גימי אוליבר למי שרוצה. אנחנו מעבירים כשעה וחצי בשוק וקונים שלל שטויות, השוק מאוד חמוד. חייבת לציין שגם באיזור יש המון ציורי קיר, האיזור בהחלט חי ביום ראשון, לעומת חלק מהמקומות שסגורים ביום זה. משם אנחנו ממשכים לטייל על גדות הדנובה ומחליטים לאכול צהריים בבסטה פסטה. מסעדה איטלקית נחמדה, את הקינוח אנחנו לא מוותרים ומחליטים ללכת לאכול בבית הקפה הוותיק והמפורסם , SZAMOS בית הקפה הוא עתיק, ושומר על ציביון של המסעדה המקורית, בבית הקפה גם מכינים פרלינים ומיני בובות ממרציפן, אנחנו לא מוותרים אני על עוגת דובוש המקורית ובעלי על קרם שניט, הילדים אוכלים גלידה ושותים, משקה קקאו שעשוי משוקולד.

אנחנו מרוצים וממשיכים הלאה, עבר כבר חצי יום, קבענו עם בעל הדירה בשעה שמונה שלושים.

אנו מחליטים להמשיך בטיול שלנו. את הסוף היום, אנחנו מבלים בפארק שליד הגלגל הענק, פארק נחמד, לידו יש דוכנים רבים, בתי קפה וחנויות קטנות. ארבעתנו חולקים קיורטוש אחרון משם אנחנו הולכים לדירה לסיום הטיול שלנו.

תמונת הפרופיל של Danit3238719
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של Danit3238719