סופיה יקירתי

תמונה ראשית עבור: סופיה יקירתי
על הר ויטושה

ובכן. זהו הגיע הנסיעה ומחר אנחנו נוסעים, ההתרגשות בשיאה, כבר כמעט הכל מוכן,ממתינים.

14/10

לפנות בוקר אנחנו ארוזים יוצאים לרכבת, הגענו לשדה התעופה, תור מכאן ועד הודעה חדשה, אנחנו וכל עם ישראל נוסעים לחול, לאחר המתנה ארוכה ועיכוב של שעה יצאנו לדרך בטיסת אלעל, הגענו לסופיה, די קריר, אבל עדיין שמשי ולא יורד גשם, סופיה מעירה לנו פנים.

לאחר לקיחת המזודות, אנחנו ניגשים לדלפק מוניות ok, שיחה קצרה עם הפקידה החביבה ואנחנו יוצאים עם פתק בו מצויין שם המלון שלנו ומספר המונית שאליה אנו נכנסים, הנהג חביב ולוקח אותנו ליעדנו, השירות זול ויעיל.

ראשית אנו מגיעים למלון מירנלה, מלון מירנלה היה בעבר מלון קמפינסקי, המלון גדול ומפואר, באירופה אנחנו בד”כ לנים במלונות סבירים, מכיון שאנחנו לא נמצאים הרבה בחדר, אבל סופיה זולה והמחיר מתיר זאת ולכן אנחנו נהנים ממלון 5 כוכבים הפעם, המלון ממוקם ליד תחנת המטרו גיימס בושר, הליכה של 2 דקות מהתחנה.

לאחר רעב שמציק מהלילה אנחנו מחליטים לאכול בhappy susei שכל כך מומלצת ואנחנו בהחלט לא מתאכזבים.

השירות טוב, המחיר סביר, אוירה נהדרת וחומרי הגלם מעולים.

לאחר קבלת החדר אנחנו יוצאים לטייל בעיר, מתחילים בעתיקות סרדיקה וממשיכים לבית הכנסת, בית הכנסת מדהים, כל כך שונה והיינו בהרבה, הצבעוניות מדהימה, אנחנו מקבלים הסבר על ההיסטוריה של היהודים בסופיה ועל בית הכנסת מאדם חביב שמתנדב בבית הכנסת, ההסבר מועיל ונעים ואפילו מרגש אותנו.

אנו ממשיכים בטיול שלנו ויוצאים לשוק המקורה, השוק נחמד ואנו משתעשעים מהמחירים הזולים, השוק ממוקם במבנה מקסים.

משם אנו ממשיכים למסגד בנאשי, לבית המרחץ המפורסם, לא עוזבים לפני שאנחנו טובלים את הידיים במים, האיזור כולו יושב על אזור שהיה מרחצאות בעבר והמים שנובעים מהברזים חמים עם מעט ריח של גופרית. ממשיכים בהליכה לכנסיית רוטנדה ומתרשמים מהישן החדש, ממשיכים אל בית הנשיא ומחכים לשעה עגולה כדי לראות את חילופי המשמרות, מאוד נחמד, צנוע זה לא חילופי המשמר בארמון בקינגהם, אבל נחמד ביותר. ממשיכים בשביל האבנים הצהובות לכל האטרקציות החשובות. המוזיאון האנטרופולוגי, בית המשפט, המוזיאון לאומנות, הכנסייה הרוסית, נחים לגלידה ליד התיאטרון הלאומי של איון כמו כולם, יש לציין שבסופיה יש המוני גנים ירוקים.

משם אנחנו ממשיכים לכנסיית נבסקי המרשימה, האטרקציה מספר 1 בסופיה, לא לפני שראינו את שוק הפשפשים בחוץ. הכנסייה מקסימה בפנים, הכל מדוייק, החלל מרהיב, אנחנו נקלעים לתפילה, האקוסטיקה מעולה והכומר ששר, שר בקול פעמונים, אנו רואים את האנשים כורעים על ברכיהם ומצטלבים, זה בהחלט מראה מעניין היות ולא נתקלנו במראה כזה בעבר.

משם אנו ממשיכים ועוברים ליד הפסל של סופיה, וממשיכים לכנסיית סופיה פטסקה, הכנסייה בהחלט מרשימה.

משם אנחנו ממשיכים למדרחוב של ויטושקה. המדרחוב יפה וגדול מלא בחנויות, פאבים, מועדונים. אנו מחליטים לסיים את הערב שוב במסעדת happy הפעם בגריל. תמורת ארוחה של מנה ראשונה, מנה עיקרית לכל אחד מאיתנו עם תוספת, כוס יין לכל אחד מאיתנו, שתייה קרה, קינוח וקפה לבסוף, אנחנו משלמים מחיר של 90 שקלים, עבור כל הארוחה לשתינו, מחיר משעשע. השעה כבר כמעט 9 ואנחנו מאוד עייפים חוזרים למלון, לאחר לילה ללא שינה, מחר יום חדש.

15/10

אז קמנו בבוקר לעיר חשוכה, זריחה מאוחרת רק בשבע וחצי, ירדנו לארוחת בוקר והחלטנו שהיום נוסעים להר ויטושה,

להר יש מספר מסלולים ומספר דרכי גישה, לקחנו מונית לכנסיית בויאנה, הכנסייה עתיקה, הכנסייה מוכרת כאתר מורשת של אונסקו טיול נחמד במקום ומרגישים לאט לאט את הקור,

משם אנחנו מחליטים לצאת למסלול של מפלי בויאנה, אנחנו מתחילים בטיפוס בעלייה תלולה, קר, לאט לאט אנחנו נכנסים ליער ומתחילים בהייקינג, היער מקסים, עם כל צבעי השלכת היפים, אנחנו מטפסים עוד ועוד, לאחר כשעה וחצי של טיפוס אנחנו מגיעים לאגם בויאנה,

האגם מקסים באמצע היער, העצים והשמים משתקפים לתוך המים, אנחנו מנסים להבין היכן מתחיל קו המים, התמונה מקסימה, משם אנחנו מחליטים להמשיך למפל בדרך אנחנו רואים מים זורמים, כשאנו הולכים על אבנים מים זורמים מתחתינו, אנחנו מחפשים את נהר האבנים הידוע וגם מוצאים אותו. מראה מקסים.

החלטה שגויה בתוך קרחת היער אנחנו ממשיכים את הטיפוס ומבינים שהתרחקנו מהמפל, אנחנו פוגשים מטייל מקומי שיצא לטיול עם הכלב שלו ולאחר שיחה איתו אנו מבינים שהתרחקנו ועלינו לחזור לאותו הכיוון כארבעים דקות ומשם נזדקק לעוד הליכה של שעה מאומצת כדי להגיע למפל, אנחנו חושבים ומחליטים להמשיך באותה הדרך ולא לחזור למפל ואנחנו מתקדמים לכיוון מנזר דראגלוסי, בדרך אנחנו פוגשים אנשים מטיילים שמחפשים באדמה ותרים אחרי פטריות מהחפירה באדמה נראה לי כי הם מחפשים כמהין, שיהיה להם בהצלחה, אנחנו ממשיכים במסלול ולאחר כ50 דקות של הליכה במעמקי היער אנו מגיעים למנזר, המנזר נחמד, ניתן להתפלל ולהדליק נר, אנחנו מחליטים לעשות סיבוב במתחם.

ומשם מחליטים להמשיך לרכבל, לאחר הליכה של שלוש שעות אנו מבינים שבכדי להגיע לרכבל נאלץ ללכת לפחות כשעה או שעה וחצי לכיוון אחד, או יותר משעתיים לכיוון השני, אנו פוגשים נהג מונית שלא בדיוק מבין מה אנחנו רוצים, אבל מהסתכלות במפה, לאחר סימונים עםהידיים ומילים כלליות הוא מבין שאנחנו רוצים להגיע לרכבל, מנסים להסביר לו שאנחנו רוצים להגיע לפינה העליונה ביותר, אנחנו נכנסים למונית והוא מתחיל בנסיעה לאחר טיפוס של כ 40 דקות בכביש שמרוצף באבנים משתלבות, אנחנו מגיעים לפסגה, האתר הוא אתר סקי, חביב ביותר, כרגע הוא כמובן לא פעיל, אבל ישנם מסלולי הליכה רבים, אנחנו רואים בית קפה ומסעדה מקומית, השעה 13.30 אנחנו רעבים, המסעדה היא מסעדה שמחממת את האנשים לאחר סקי בחורף, הכל עשוי מעץ, יש שם אח בחורף מן הסתם דלוק כל הזמן, כעת קריר אבל שמש ובשביל 12 מעלות עדיין לא מדליקים את האח, במטבח עומדות מספר נשים מבוגרות שעושות אוכל מקומי, הן עומדות שם ליד סירי ענק. כל אחד לוקח לו מגש וסכום ועובר בדלפק לבחירת המזון, הגברת עומדת מעבר לדלפק ומסבירה לי בבולגרית מהם מוצרי המזון, אני לא מבינה כלום אבל מהנהנת, לא נשכח שהנהון בבולגריה, זה בעצם לא, לפתע אני נזכרת ומפסיקה. לבסוף יש לנו על המגש, סלט של גמבות, נזיד בשר עם כדורי אורז, לחם וצלחת גדולה של מרק שעועית, עם נקנקיה גדולה, אנחנו עוזבים את הדלפק עם ארוחה לשניים ונפרדים מלא פחות מ23 שח עבור ארוחה משביעה לשתי אנשים. לאחר מכן אנו מחליטים לגשת לרכבל, אנחנו מגלים שנהג המונית לא ממש הבין אותנו, כן הוא לקח אותנו לפסגה הגבוה, כן הוא לקח אותנו לרכבל, אבל ניסינו להסביר לו, שאנו מעוניינים ברכבל הכיסאות, הוא הביא אותנו לרכבל הגונדולה, רכבל סגור, בדיעבד היה טוב, כי היה מאוד קר, והיה קצת מפחיד, אבל היה כייף, המסלול היה ארוך ותלול, הקרונות סגורים ניתן לשבת בקרון כ5 אנשים, היינו לבדנו, המסלול לקח כחצי שעה לפחות, המסלול מסתיים סמוך לאיקאה וקניון ring sofia.

היה ממש נחמד, משם עשינו סיור קל בקניון. והחלטנו להמשיך למלון למקלחת וריענון לפני היציאה בערב.

בערב אנחנו יוצאים לאחר שהזמנו מקום למסעדה מקומית עם מופע פולקלור, נחמד, זמרות וכמה רקדנים בתלבושות אוטנתיות שמרקדים ומשדלים את הקהל לרקוד עימם, לאחר ארוחה של מספר מנות, וכמה ריקודים, אנחנו מחליטים לחזור למלון בהליכה ומחליטים שבשר מבושל לערב, זה לא משהו שאנחנו רגילים אליו.

16.10

אנחנו קמים בבוקר לחושך, לעיר אפילה וחשוכה, בחוץ יש 9 מעלות, אנחנו מחליטים לצאת לטיול. בתחזית אומרים גשמים לפרקים, אנחנו מקווים שהפרקים האלה לא יגיעו, אנחנו מתחילים להחליט בשוק הנשים, בשוק יש תוצרת מקסימה, סיור קל והופ ארובות השמיים נפתחים ואנחנו נרטבים.עומדים בצד כדי להתלבש ולהוציא את המטרייה, ממשיכים בסיור מתחת לגשם, המקום מקסים, חנויות קטנות וישנות, אנחנו נתקלים בחנות מעשה יד של מיני קרמיקה, המוכר לא מבין אותנו, אבל הוא מראה לנו את הסחורה, הכלים מקסימים, ואנחנו מתלבטים, המחירים מאוד אטרקטיבים. לבסוף אנחנו נפרדים מ25 לב ורוכשים צלוחית בה יש מלחיה, פלפליה כלי לקיסמים, ו2 כלים לשמן זית ולימון, קרמיקה מקסימה בגוונים של ירוק, אנחנו ממשיכים בטיול, אבל הגשם מכריח אותנו לשקול את צעדינו, אנחנו מחליטים לנסוע לשוק אילסיאני השוק הוא מקורה, נחמד למצב הנוכחי של הגשם אנחנו תופסים מונית ומגיעים לשוק ענקי עם המון סחורה, אפשר למצוא כאן הכל.

אנחנו מטיילים כשעתיים מחכים להפוגה, ההפוגה מגיעה ואנחנו נוסעים לשוק הספרים, לא כל הרוכלים הגיעו גשם וקר, ניתן למצוא כאן דברים בלב אחד, רוב הספרים בבולגרית, אבל ניתן למצוא גם באנגלית. אנחנו ממשיכים בסיור ומתחילים להיות רעבים, אנחנו מתקדמים ומחליטים להיכנס לרפי רשת עם סניפים רבים, המקום נעים, מזמין, אנחנו מזמינים כל אחד סוג של טורטיה, המנה ענקית, ממש טעימה ומגיעה עם תוספות, אנחנו מזמינים גם שתייה, ומסיימים עם קינוח ענקי וקפה גדול, הקינוחים של רפי עליהם יש להגיד, טעימים ומיוחדים, הגלידריות פזורות בכל סופיה. אנחנו נפרדים מפחות מ70 שח, עבור כל הארוחה.

ממשיכים בהליכה ומתפללים שהגשם לא יחזור לעת עתה, קצת מאכזב שאתה רוצה לטייל והגשם מפריע. אנחנו ממשיכים לטייל ברחוב, מסתכלים מסביב.

וממשיכים ללכת בטיילת עם הרוח הקרה, אנו מחליטים לעת עתה לחזור למלון.

17.10

אנחנו מתעוררים ליום קר וגשום, חושבים מספר דקות לאן כדאי לנו ללכת ביום האפור הזה ומחליטים לנסוע לדקטלון, החנות ענקית ולחובבי ספורט, מחנאות טיולים ודייג היא גן עדן, אנחנו מבלים בחנות ולאחר כשעתיים יוצאים עם שקית של מציאות ממש בזול. משם אנחנו מחליטים להמשיך בטיול בין הטיפות, לא לפני שאנחנו מחזירים את השקיות למלון, משם ממשיכים במטרו ויורדים בסרדיקה, סרדיקה היא העיר הקדומה שעליה נבנתה סופיה, כבר מספר שנים שלאחר חפירות מרובות גילו אותה, היא מקסימה ממש עיר שלמה מתחת לאדמה.

משם אנחנו ממשיכים לטייל פירוטשקה. סיור נחמד ואנו נכנסים לשוק חאלי.

בדוכן המזון אנחנו מזמינים 2 לביבות פטטניק שזו לביבת תפוחי אדמה מטוגנת עם גבינה וביצה. מנה של גיובץ, שזה בשר עם ירקות מבושלים ועוד מנה מאוד טעימה של טרד יחד עם גבינה ובניצה שזה הבורקס הבולגרי, עבור הכל אנחנו נפרדים ממשהו כמו 10 לבות.

אנחנו ממשיכים בסיור. בין הטיפות ופורשים למלון, 5 מעלות וגשום, אין ברירה.

18.10

אנחנו מתעוררים ליום קצת בהיר יותר, אבל עדיין קר, אנחנו נוסעים במטרו לתחנה שנקראית לבוב מוסט, מתחילים בטיול, עוברים ליד גשר האריות וממשיכים שוב לשוק הנשים, ביום הראשון שהיינו כאן היה גשום ולכן לא הספקנו להנות מהשוק, אנחנו מטיילים בין הדוכנים, מסתכלים על הסחורה, הנשים מוציאות את מרכולתן, השוק באמצע, הוא שוק של ירקות ופירות ובהמשך יש מזון, קרמיקה עבודת יד וכל מיני סוגים של חנויות קטנות החל מבגדים נעלים ועד ברזים.

משם אנחנו לוקחים מטרו לתחנת אנדרו לבסקי,אנחנו יורדים ליד האצטדיון וממשיכים לטייל ליד אגם אריאנה, הגן של בוריס, זה גן מדהים, בחורף האגם הופך למשטח סקי, בקיץ ניתן לשוט בסירות, אנחנו נופלים על יום קר, סקי עדיין לא עושים כאן וכבר קר בשביל לשוט בסירות, אנחנו ממשיכים את הטיול שלנו, מעבר לכביש אנחנו רואים את אנדרטת הניצחון, אנחנו חוצים, את הכביש ורואים את גשר הנשרים. אנחנו ממשיכים בטיול ומחליטים ללכת למוזיאון ההיסטוריה שממוקם בבניין המרחצאות הישן, אנחנו נכנסים למוזיאון, הכניסה עולה 6 לב לאדם, בפנים יש תא, בו אפשר לאחסן את הציוד, אני שואלת את הגברת אם מותר לצלם והיא עונה לי שניתן לצלם בטלפון ללא פלאש, עבור תמונה במצלמה, אאלץ לשלם 50 לבות קנס. המוזיאון נחמד מראה את ההיסטוריה של סופיה, במוזיאון יש פריטים שהיו בארמונו של המלך, כמו כסא המלכות. ניתן לראות בגדים, תחבורה ורהיטים מכל מיני תקופות, נחמד.

משם אנחנו ממשיכים בטיול ועוצרים לארוחת צהריים בhappy אנחנו אוכלים לשובע ושוב לא מאוכזבים, אנחנו ממשיכים לכיכר התרבות, רואים את הבניין הגדול הזה שהדעות לגביו חלוקות, ומחליטים לשתות קפה, בבית קפה מומנט המעולה, אנחנו שותים קפה עם עוגייה, לפני שאנחנו מסיימים את הטיול וחוזרים להתארגן במלון לפני הטיסה.

זוהי סופיה לסיכום: היא זולה, זולה, זולה האוכל מעולה והאנשים נחמדים, אם רוצים לנסוע לסופשבוע קצר, סופיה היא רעיון מצויין, עבור יותר ימים פשוט כדאי לצאת מהעיר, מזג אויר לא היה לטובתנו וזה לא הסתדר לצערנו הרב. אבל היה כייף.

תמונת הפרופיל של Danit3238719
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של Danit3238719