בתחילת אוקטובר טסנו לשבועיים + לחופשה משפחתית ( זוג +3 בתאילנד
היו לנו 3 חששות –
1- הזמנו טיסה עם חברת התעופה האוקראינית כ 600 דולר בחגים , ואחר כך קראנו תגובות לא מחמיאות עליהם – אני חייב לציין שהטיסות היו מצויינות יצאו בזמן, השרות בטיסה היה מצויין המזוודות הגיעו למרות קונקשן קצר של שעה וחצי . חברה מצויינת.
2 – מה הילדים יאכלו בצפון , באיים, הילדים מאוד נהנו מהאוכל בצפון המדריכה לקחה אותנו למסעדות מקומיות , האוכל היה ברמה טעים מאוד ותמיד היה אפשר לגוון בציפס /אורז . גם בפוקט במלון שהתאכסנו היה שרות חדרים מצויין עם פיצות , המבורגרים פאד תאיי ברמה גבוהה
3 – מזג האוויר הלא יציב באוקטובר , ובכן היה מזג אויר מדהים לא חם מדי , מדי פעם גשם חפ אין בעייה שולפים מטריה וממשיכים להנות . גם הים היה רגוע יחסית וההפלגות באיים היו טובות
לאחר יום כיפור ,תחילת אוקטובר טסנו כל המשפחה ( זוג +3 בגילאי 16/10/10 ) בטיסת אוקראין איילרליינס ( 590 דולר ) ל תאילנד , את הטיסות הפנימיות הזמנו עם תאי סמייל
מסלול הטיול :
נחתנו בצאנג מאי , מראש הזמנתי מדריכה את נתאייה נהג ומיני וואן צמוד אלינו
המדריכה הייתה מעולה , הילדים מאוד נהנו איתה – אפילו יודעת קצת עיברית ( לימדה אותם קצת תאילנדית ) עלינו צפונה לכיוון צאנג ראי – בדרך ביקרנו בחוות פילים ורכבנו על פילים ורכבנו על כרכרת שוורים ביקרנו והצטלמנו בחוות טיגריסים עשינו ראפטינג פרוע בנהר לנו בצאנג ראי, עיר חמודה ונקייה יחסית בצפון, הילדה נהנתה מקפה החתולים והיתר מקניות זולות בשוק הלילה.
למחרת המשכנו לחוות סחלבים יפה , לגודות של המלך הצפנו לגבול בורמה , הפלגנו למשולש הזהב. לנו לילה נוסף בצאנג ראי למחרת ביקרנו במקדש הלבן – מאוד יפה וקינחנו באומגות fly of the gibbon אפילו זכינו לראות חלק מהקופים. חזרנו לצאנג מאי .למחרת עשינו טרק בשמורת דוי אנתון הילדים מאוד נהנו מפלים מדהימים ונופים משגעים.
לנו בצאנג מאי ולמחרת טסנו לפוקט.
בפוקט לנו במלון נובוטל קארון – מלון מצויין עם 3 בריכות מגלשה ושרות חדרים מצויין
חוף קרון חוף יפה ורגוע ישנם חיי לילה ומסאג'ים במרחק של כ מס' דקות הליכה
הזמנו את הטיולים שלנו דרך סגול – מרכז תיירות ישראלי בפוקט יום לפני כך לא היינו מוגבלים וגם הייתה לנו תחזית למצב הים. לקחנו טיול לאיי ג'ימס בונד הטיול היה מדהים החופים והאתר עצמו צוהריים אכלנו בכפר המוסלמי הצף והיה מצויין הבנות אפילו לקחו אופנוע ים ונהנו
בבאחד מהערבים הלכנו למופע פנטזיה מופע מושקע ויפה לילדים , לא צריך להזמין כסאות זהב רואים מצויין מכל האולם.
לקחנו טיול 7 האיים לקופיפי – הטיול היה מיותר והילדים לא נהנו בו , גולת הכותרת של הטיול הוא ביקור של 45 דקות בחוף מאיה , שהוא באמת חוף מדהים . אבל מה שמסביב מיותר , אולי שווה לשכור סירה ישירות לשם .
לאחר כ שישה ימים של נופש בפוקט, המראנו לבנקוק
בנקוק עיר ענקית ומדהימה , שכרנו 2 חדרים במלון LIT מלון מדהים ונוח צמוד ל MBK
יום אחד לקחנו נהג לטיול אחה”צ ערב לאמפווה – כשעה וחצי מבנקוק . בדרך לקחנו סירה והפלגנו בתוך הגונגל ופגשנו להקת קופים שהאכלנו , המשכנו לשוק של אמפאווה שהיה מעניין מאוד וקינחנו בשייט לילה בנהר עם תצפית על גחליליות שזהרו בלילה.
יום נוסף הלכנו ל DREAM WORLD פארק שעשועים גדול , ללא תורות, הילדים נהנו.
ביקרנו גם באקווריום של סיאם ( כשעה וחצי ) מאוד מרשים ומדהים
לקרקאת סוף הטיול הילדים כבר התגעגעו לבית כך ששבועיים היא תקופה מספיקה לטיול משפחתי
מאוד מומלץ
מארק