באמצע אוגוסט 18 טסנו 3 משפחות עם ילדים בגילאי 5-17 לטיול 10 ימים בצפון יוון
טיול מדהים אבל צריך להיערך לנסיעות ארוכות בסה”כ ביצענו כ 1,700 ק”מ – בין אזור לאזור לפעמים מדובר ב 3-5 שעות נסיעה – בדרכים מפותלות או מנגד באוטוסטרדות אגרה מדהימות.
ממליץ לקחת רכב אוטומט אם כי נסעתי על אוקטביה סטיישן דיזל ידני – מתרגלים.
האוכל היה מדהים , כל הילדים אכלו ונהנו, וגם אנחנו המבוגרים נהנינו מאוד . המסלול בגדול
אתונה – האי פילון -מטאורה-זגוריה-לפקדה – חזרה לאתונה.
.טסנו בחברת AEGEAN טיסה יצאה בזמן חזרה בזמן אין תלונות, יצאנו בטיסת ערב לאתונה נחתנו בלילה נסענו כחצי שעה צפונה למלון על תוואי הדרך ישנו קמנו רעננים. לאחר נסיעה של 4 שעות , עם עצירה בטרמופלאיי – אתר הקרב של היוונים מול הפרסים וגבורת המלך לאונידס , הגענו לאי פיליון בצד המערבי . לקחנו 3 לילות בעיירה קלמוס שיושבת על חוף הים- חוף יפה ושקט . קפצנו יום אחד ( שעה וחצי נסיעה מפותלת ) לצד המזרחי שנטען בהמלצות כבעל חופים מדהימים לצערנו ממש לא התלהבנו הגענו לחוף מילופוטמוס שהיה גלי עמוס ולא נעים כנ”ל גם בחוף דאמחורי שבו צולם הסרט מאמה מיה שהיה קטן ומוזנח , אולי כשהים לא סוער החופים נראים אחרת – ממליץ לבדוק מראש את מצב הים לפני שנוסעים. נחנו ונהיננו בצד המערבי נסענו לאורך החוף למפרצים מבודדים ועיירות יפות.. לאחר מכן המשכנו למטאורה ישנו בעיירה קלמבקה במלון צמוד למצוקים , העיירה נחמדה ותוססת מסעדות ובתי קפה פזורים ממליץ על יום אחד בלבד כי לאחר צילום הנופים והמנזרים ( שחוזרים על עצמם ) אין הרבה מה לעשות שם .מי מטאורה המשכנו לזגוריה ישנו באנה פדינה .
לשים לב אין בכל זגוריה סופר מרקטים ואין תחנות דלק – נדרש להערך מראש. גם הטברנות יותר יקרות ממקומות אחרים. נהנינו לטייל ולבקר בנקודת התצפית ב אוקסיה, עשינו ראפטינג באמצעות חברת אלפיין זון בוידומאטיס היה מדהים והילדים מאוד נהינו. מיים צלולים ורפטינג של שעתיים ביקרנו בכפר פפינגו – טברנות מעולות ( אפילו עם תפריטים בעברית ...) השתכשכנו בבריכות המים ליד הכפר. לאחר מכן המשכנו ללפקדה , כ 4 שעות נסיעה , לפקדה מדהימה עם חופים מדהימים גרנו בניקיאנה התפנקנו במלון עם בריכה שהילדים ניצלו עד לדקת הסגירה . תכננו לקחת יום הפלגה אך הספינות בתקופה הזו מפוצצות בתיירים ולכן ממליץ לבקר באיים – לשיקולכם.
נסענו לחוף פורטו קציקי – כשעה נסיעה קשה , אבל החוף מדהים ממש כמו בתאילנד פרט לאבנים הקטנות – בתאילנד חול לבן. ממליץ על הטברנה ביציאה OASIS עם הנוף המדהים.
משם המשכנו חזרה לאתונה ( כ 5 שעות נסיעה ) באוטוסטרדות וכבישי אגרה מדהימים כולל גשר ריו הענק והמרשים עצרנו להתרעננות בתעלה הקורינתית.
וקינחנו בשביל הבנות ב 4 שעות שופינג בקניון הגדול של אתונה.
ממליץ בחום
מארק