טיול משפחתי בדרום ירדן- טרום פסח 2018

תמונה ראשית עבור: טיול משפחתי בדרום ירדן- טרום פסח 2018
טיול משפחתי בירדן- מרץ 2018 (תמונה מוואדי חסה)

בסוף חודש מרץ 2018 נסענו כל המשפחה- זוג הורים ו-4 ילדים בגילאי 14-9, לטיול משפחתי בירדן.

את הטיול תיאמנו עם סוכן נסיעות בשם איאד ראוושדה (פרטים בסוף). הסידור היה שאני (לאחר שיטוט אינטנסיבי בהמלצות של “למטייל”) יצרתי קשר במייל/ וואצאפ עם איאד, ביקשתי ממנו את הזמנים והמקומות הרצויים, והוא “תפר” את הטיול לפרטי פרטים. חשוב לציין כי איאד היה עימנו בקשר לאורך כל הטיול (לרוב דרך המדריכים/ מלווים שהוא סידר עבורנו), ודאג לכל עניין וצורך שעלה מצידנו.

המסלול היה:

יום ראשון- מעבר הגבול במסוף רבין, שהלך מהר ובקלות רבה. בצד הירדני חיכה לנו נציג של איאד, שעשה עבורנו את כל ההליך הפורמלי וכך המעבר כולו לקח כ20 דק' בערך. לאחר המעבר לצד הירדני חיכו לנו איאד והנהג שלו עבדאללה (אדם מקסים אשר ליווה אותנו לאורך רוב השבוע), ולאחר הצטיידות קצרה בעקבה- קניות, החלפת כסף- נסענו לטיול “ג'יפים” בואדי רם.

יש לדעת שה”ג'יפ” הינו בעצם טנדר 4*4 עם ארגז פתוח, בו מותקנים ספסלים לנוסעים. הנהג שלנו, סאלם, התגלה כאדם חמוד וידידותי להפליא, שיצר במהרה קשרי ידידות עזים עם ילדינו ואיתנו. הטיול עצמו הינו נסיעה בין מוקדי ענין שונים בואדי רם, עם הליכות קצרות בין לבין, והרבה עצירות במאהלי אירוח לשתיית תה (מתוק עד כדי סכרת...).

ישנו בלילה בקמפ (אירוח בדואי) בשם מג'יק. תוך ציפיה עזה ללילה מדברי שקט לאור כוכבים, גילינו שהמציאות קצת שונה… וכי האירוח כולל אורות מנצנצים ובעיקר מוזיקת ריקודים רועשת (ערבית ומערבית...) לתוך הלילה. הלינה היא באוהל בדואי המחולק לתאים, יש מיטות וכריות ואף מצעים אולם רצוי לדעתי להביא ציפית גדולה מהבית ולישון בתוכה.

האירוח יכול לכלול לינה בלבד, או גם ארוחות בוקר וערב- לפי בחירתכם.

יום שני- בבוקר יצאנו לטיול הליכה בדיונות. היה די אביך וראות לא משהו… ולאט לאט נעשה גם חם. דיברנו עם המדריך על טיול של כ-4 שעות, אבל הסתבר שזה 4 שעות בקצב שלו… לנו לקח כמעט 6, וחזרנו לקמפ די מפורקים.

לאחר מנוחה קצרה הגיעו שישה גמלים, (או יותר נכון שבעה, כי היה גם בכר צעיר שהצטרף אלינו…), ועליהם עלינו לטיול עד השקיעה. חוויה משפחתית משעשעת ומיוחדת. לאחר מכן חזרנו שוב לקמפ ללילה נוסף.

יום שלישי- עבדאללה הנהג אסף אותנו מהקמפ, ונסענו איתו לפטרה. כי אי אפשר להיות בירדן בלי להגיע לפטרה… אתר מרשים, אם כי ממוסחר ומתוייר להפליא, דמי כניסה מטורפים (50-90 דינר לאדם מעל גיל 12, תלוי במספר הלילות שנמצאים בירדן). משם נסענו לכפר אש-שובאכ ללינה במתחם אירוח משפחתי וקטן. בחרנו שוב באוהל (היתה אפשרות גם ללינה בחדרים בסיסיים מאוד, אבל כמו שאמרו הילדים- לא הגענו עד ירדן בשביל לישון בחדר,נכון?!), ישבנו קצת עם המשפחה המארחת, הבנות שלנו התחברו עם בנותיה הבגירות של המארחת (רקדו, מדדו חיג'אבים ובאופן כללי עשו חיים) ואז הלכנו לישון.

יום רביעי- לאחר ארוחת בוקר עשירה מפנקת נסענו לטיול רגלי בואדי חסה. בעקרון הבנו שהמסלול מוגבל בגיל הכניסה, אבל אנחנו הלכנו אותו מהסוף- שעתיים הליכה לתוך הנחל ובחזרה. מקום מופלא, קירות קניוניים של אבן חול ולמטה שטף בלתי נגמר של מים… מדהים. איאד הציע שנבקר בואדי נוסף, אולם היינו כבר עייפים ולפנינו נסיעה ארוכה, אז ויתרנו ונסענו ישר לעקבה, שם התארחנו בדירת אירוח של בן דודו של איאד... בערב הסתובבנו קצת בעיר עם המארחים שלנו, וחזרנו לישון בדירה.

יום חמישי- צלילה בשונית האלמוגים של עקבה, אותה תיאמנו עם FROGMAN, בעל מועדון צלילה ואדם נחמד ביותר. (פרטים בסוף). לאחר הדרכה קצרה ירדנו למים, הצלילה היתה כיפית אם כי קצרה קצת (כחצי שעה). משם נסענו למעבר הגבול- והביתה, ישר לבדיקת חמץ…

חוויה משפחתית מיוחדת ומומלצת מאוד.

כמה דברים שרציתי להוסיף:

1. היו לנו הרבה התלבטויות לגבי הנסיעה מבחינה בטחונית, בכל זאת מדינה מוסלמית וכאלה… חשוב לציין כי לרגע אחד לא הרגשנו מאוימים או משהו כזה. להיפך- בכל מקום התקבלנו בחביבות ובברכה. בטוח שהמניעים הם גם כלכליים ולא רק אנושיים גרידא, אבל במבחן התוצאה זה לא ממש משנה. הרגשנו שם מאוד בנוח. יש לציין שאישי היקר הינו דובר ערבית, מה שהקל מאוד על התקשורת עם המקומיים ואף עזר להתחבר אליהם. בחלק מהמקומות המקומיים לא כ”כ ידעו אנגלית ולו בסיסית ביותר.
  2. תנאי האירוח בהם בחרנו היו בסיסיים מאוד, אולם לנו זה הספיק לגמרי. המקלחות מאוד פשוטות ולא תמיד תקינות, השירותים בחלק מהמקומות הם שירותי “בול פגיעה” וכאלה, לא תמיד יש נייר טואלט אז כדאי להצטייד מראש. כמובן להביא מגבות כי לא היו בשום מקום.
  3. כשרות- אנחנו משפחה שומרת כשרות, והבאנו איתנו כלים לבישול לארוחות הערב. בדיעבד ראינו שאת ארוחות הבוקר ברוב המקומות אפשר לאכול, וברוב המקומות בבוקר היו כלים חד פעמיים כך שלא היתה בעיה. מה שכן, במעמד התשלום הסופי עם איאד היו כמה אי הבנות בנוגע למה כן ומה לא נכלל בתשלום עליו סיכמנו מראש… ולכן במידה ואתם שומרים כשרות, ההמלצה שלי היא- או להצטייד מראש בכל האוכל והציוד ובכלל לא להתעסק עם האוכל המקומי, או להביא ציוד ואוכל לארוחות הערב, ולאכול בבקרים את מה שאפשר מתוך ההיצע (פיתות, לבאנה, ירקות...). בכל מקרה ממליצה להיות מאוד מדויקים מול סוכן הנסיעות בעניין הזה, ובכך להימנע מאי נעימויות. אציין כי בתיאום מראש עם איאד נתנו לנו להשתמש ולבשל במטבחים בהם התארחנו ברוחב לב.

שמות וטלפונים:

962-7-9569-4980+

תמונת הפרופיל של נגה כהן
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של נגה כהן

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לירדן

לא פריז ולא לונדון: זו העיר עם איכות החיים הכי גבוהה בעולם לשנת 2026 לאייטם המלא
לא פריז ולא לונדון: זו העיר עם איכות החיים הכי גבוהה בעולם לשנת 2026
החופשה החלומית הפכה לאסון: תייר נהרג באחת האטרקציות היפות באירופה לאייטם המלא
החופשה החלומית הפכה לאסון: תייר נהרג באחת האטרקציות היפות באירופה
אירופה בוערת: שיבושים בתנועת הרכבות בעקבות שריפת ענק בהולנד לאייטם המלא
אירופה בוערת: שיבושים בתנועת הרכבות בעקבות שריפת ענק בהולנד
חופשה של פעם בחיים: זה יעד התיירות הכי יקר בעולם לשנת 2026 לאייטם המלא
חופשה של פעם בחיים: זה יעד התיירות הכי יקר בעולם לשנת 2026
למשך ארבעה ימים בלבד: ארקיע תציע 50% הנחה בכל יום על יעד אחר– זה היעד הראשון שנבחר לאייטם המלא
טסים ליוון? אל תנעלו את הנעליים האלה, הקנס יכול להגיע ל-900 אירו! לאייטם המלא
טסים ליוון? אל תנעלו את הנעליים האלה, הקנס יכול להגיע ל-900 אירו!
חברת תעופה נוספת בדרך לישראל: זה הקו החדש לאירופה שייפתח בקיץ לאייטם המלא
חברת תעופה נוספת בדרך לישראל: זה הקו החדש לאירופה שייפתח בקיץ
ישיר לגן עדן: אייר סיישל תחזור לישראל במהלך הקיץ, זה התאריך לאייטם המלא
ישיר לגן עדן: אייר סיישל תחזור לישראל במהלך הקיץ, זה התאריך
לא רק ונציה: היעד האירופי הפופולרי שוקל להקפיץ את מס התיירים פי שלושה לאייטם המלא
לא רק ונציה: היעד האירופי הפופולרי שוקל להקפיץ את מס התיירים פי שלושה
בלי מדוזות ועם מים צלולים: 10 האגמים הכי טובים באירופה לשחות בהם הקיץ לאייטם המלא
בלי מדוזות ועם מים צלולים: 10 האגמים הכי טובים באירופה לשחות בהם הקיץ
המקומיים בחרו: אלה הערים היפות בעולם בשנת 2026 – האם תל אביב בפנים? לאייטם המלא
המקומיים בחרו: אלה הערים היפות בעולם בשנת 2026 – האם תל אביב בפנים?
לראשונה ביפן: רכבת לילה מהירה תחבר בין שתי ערים פופולריות לאייטם המלא
לראשונה ביפן: רכבת לילה מהירה תחבר בין שתי ערים פופולריות