טיול של אחרי הצבא - חודש בחוף המערבי וניו יורק

תמונה ראשית עבור: טיול של אחרי הצבא - חודש בחוף המערבי וניו יורק
לייק טאהו

בספטמבר 2016 יצאנו 2 חברות, בנות 22 ולפני האוניברסיטה, לטיול של אחרי צבא קצת אחרת.. לא ארוך במיוחד ולא דרום אמריקה או המזרח, אלא רוד טריפ אמריקאי ממש כמו בסרטים. באתר יש המון בלוגים וטיפים של אנשים שעשו מסלול זהה לשלנו אבל לרוב מדובר במשפחות או אנשים מבוגרים, לכן בכל זאת החלטתי לעלות את סיכום הטיול שלנו כי הוא מזווית טיפה שונה, במטרה לעזור לחבר'ה בגילנו לתכנן טיול בסגנון בלי להתרושש לגמרי.

אז נכון שלא ישנו במלונות מפוארים במרכזי הערים או בצמוד לפארקים, גם לא אכלנו במסעדות יוקרה, שחטו אותנו במחיר של השכרת הרכב, אבל עדיין נהנו ממש.

טיסות: הוזמנו כחודשיים מראש. דרך דלתא, הלוך: ת"א-ניו יורק-סן פרנסיסקו, חזור: ניו יורק-ת"א, בנוסף טיסת פנים עם חברת יונייטד לאס וגאס-ניוארק. סה"כ 1100$. ברור שמומלץ להזמין כמה שיותר מראש אחרת המחיר הולך ועולה.

רכב: לאחר סקר שוק מקיף של כמעט כל חברות ההשכרה שקיימות בעולם הזמנו רכב באלאמו דרך אופרן, סה"כ 18 ימי השכרה לרכב בגודל משפחתי, כולל ביטוח נהג צעיר לכל אחת מאיתנו עלה לנו סה"כ 3800 ₪. היתרון הוא שיכולנו להחזיר את האוטו עם מיכל דלק ריק. מבחינת דלק אין אפילו מה להשוות את המחירים בארץ לארה"ב, סה"כ שילמנו בערך 800 ₪ בכל התקופה ומדובר בכמעט 4500 ק"מ!!

לינות: הצבנו לעצמנו כלל מפתח שקבע שלא נשלם יותר מ-100$ ללילה (קרי עד 200 ש”ח לאדם), בכלל לא היה קל אבל עמדנו בזה בגבורה כמעט בכל המלונות ששהינו בהם. במקומות שבהם לא יכולנו למצוא שום דבר בתקציב או אפילו קרוב אליו השתמשנו ב-Airbnb,זה עזר לנו מאוד בכל הערים הגדולות וביוסמיטי, והיה הרבה יותר מוצלח מחלק מהמוטלים שישנו בהם.

פירוט המסלול:

סן פרנסיסקו

17.09.16- אז התחלנו בטיסת לילה שהמריאה בדיוק מדהים קצת אחרי חצות ונחתנו אחרי כמעט 12 שעות בשדה התעופה JFK שבניו יורק. היו לנו קצת יותר מ-3 שעות עד טיסת ההמשך לסן פרנסיסקו, ובזמן הזה היינו צריכות לאסוף את המזוודות ולשלוח אותן שוב ולעבור בידוק ביטחוני מקיף ביותר, אבל הספקנו בלי בעיה.

אחרי כמעט יממה שלמה של טיסות והמתנות הגענו ב-12 בצהריים, עדיין אותו היום,לשדה התעופה בסן פרנסיסקו. יצאנו מהשדה בלי שום ביקורת גבולות או בידוק כלשהו, כי מסתבר שככה זה בטיסות פנים, פשוט אוספים את המזוודות והולכים.

אחרי כל הטיסות העדפנו לחסוך בעוד טרטור ולקחנו מונית עד לדירה שישנו בה, הנהג הפעיל מונה ויצא סה"כ 50$ לשתינו יחד. יש דרך לא מסובכת כ"כ להגיע גם תחבורה ציבורית, אבל הפעם העדפנו לא להסתבך. אנחנו ישנו בדירה בשכונת nob hill, ברחוב אופייני לעיר וממש יפה. מדובר בשכונה טובה, דבר שלא פשוט למצוא בסן פרנסיסקו, ובמיקום מעולה שמאפשר הליכה להרבה אטרקציות.

אחרי ארוחת צהריים ושנ"צ שהתארך מעבר למתוכנן, יצאנו בסביבות 8 בערב לכיוון הרציפים במטרה להרגיש קצת את העיר ואולי לראות את גשר הזהב.

הגענו לרציף 39 המדובר, המקום מאוד תיירותי ומלא בחנויות מזכרות וביתני אטרקציות, אבל האווירה טובה, הכל מואר וברקע מוזיקה נחמדה ומאוד נעים להסתובב, אבל את הגשר לא ראינו היום.

18.09.16- קמנו בבוקר רעננות ויצאנו לכיוון צ'יינה טאון, דרך הרחובות המוכרים של העיר, המון עליות וירידות חדות. האזור מרגיש מאוד אותנטי, עדיין לא הייתי בסין אבל המקום הרגיש סיני מאוד. חוץ מתיירים כל האוכלוסייה היא סינית שמדברת סינית, המון חנויות אוכל ומצרכים של מאכלים וירקות שבחיים לא ראיתי, ובין היתר גם חנויות שקשורות יותר לתרבות עצמה (לבוש, כלי בית וקישוטים). זה מקום ממש טוב לקנות בו מזכרות יחסית זולות, דגש על יחסית (המזכרות בשאר העיר יקרות ממש ביחס לאירופה).

מצ'יינה טאון המשכנו לכיוון היוניון סקוור, הנחשב לאזור העסקי של העיר ויש בו המון בנייני משרדים גבוהים וגדולים אבל גם את כל הרשתות המוכרות, כך שזה גם הזמן לשופינג. דבר שחשוב לשים לב אליו הוא שהאזור שונה מאוד בלילה, הוא מתמלא בהמון חסרי בית ומסוממים ומאוד לא נעים עד כדי מסוכן להסתובב שם, כך שעדיף לתכנן את הביקור באזור לשעות הבוקר עד צהריים (למרות שגם אז סביר לפגוש הומלסים,אבל פחות).

לארוחת צהריים אכלנו מרק בלחם, טיפ שחוזר על עצמו שוב ושוב בפורום צפון אמריקה כאן באתר, ולא התאכזבנו. המקום עצמו הוא מאפייה שיש בה עוד דברים שווים בנוסף למרק וסניף נוסף, גדול יותר, גם ברציף הדייגים.

לאחר מכן המשכנו לג'אפאן טאון, שכמו שמשתמע הוא האזור בעיר המוקדש לתרבות היפנית, מקום שקט שיש בו שני מבנים המזוהים עם התרבות היפנית ומרכז קטן ובו מסעדות יפניות אותנטיות וכמה חנויות חמודות. הביקור כאן הוא ממש לא בגדר חובה אבל נחמד אם נמצאים באזור ויש אקסטרה זמן.

19.09.16- בבוקר יצאנו אל רציף 39, והפעם באור יום הצלחנו לראות את הגשר כבר מרחוק. הגענו לרציף והלכנו לצפות בכלבי הים שמשתזפים להם על הרמפות באמצע הים. חוויה מאוד מצחיקה, בעיקר בגלל הקולות המצחיקים שעושות החיות העצלניות האלו.

לצערנו לא הזמנו בזמן כרטיסים לאלקטרז, אבל עדיין רצינו לעשות שיט כדי לראות את הגשר מקרוב, אז קנינו כרטיסים לשיט שיוצא מרציף 39, את הכרטיסים אפשר לקנות במקום באותו היום. המחיר כמעט זהה לכרטיסים לאלקטרז,כ-30$, שייט של שעה שעובר מסביב לאי אלקטרז ומאפשר תצפית קרובה אבל לא לרדת אליו, לאחר מכן נוסע אל הגשר ועובר תחתיו וחוזר בחזרה לרציף. בדרך אפשר לראות גם את כל נוף המפרץ של סן פרנסיסקו. קצת מאכזב שלא יכולנו לסייר באי עצמו אבל מדובר בתחלופה טובה למי שבכל זאת רוצה שייט, בכל מקרה מומלץ מאוד להזמין כרטיסים לביקור באי עצמו כמה חודשים מראש.

משם המשכנו לליטל איטלי שאין בה שום דבר מיוחד חוץ ממסעדות אילטקיות לא זולות וכנסייה מרשימה שאפשר לראות מכל מיני מקומות גבוהים בעיר.

אחרי עלייה תלולה ביותר הגענו לרחוב לומברד המדובר והמפותל ועלינו גם אותו, היה קשה אבל שווה את זה לגמרי. מהקצה העליון של הרחוב יש נוף מדהים של כל אזור המפרץ, וממש מגניב לראות את המכוניות שמנסות לנהוג בירידה ברחוב.

בהמשך היום נסענו לשכונת המישן, מה שהתברר מהר מאוד כטעות..בספר הטיולים ובהמלצת מישהו שאת שמו לא נזכיר הבנו שמדובר בשכונה מתחדשת ומגניבה, חניות מיוחדות וציורי קיר. נסענו לשם באוטובוס וככל שהדרמנו כך האוכלוסייה והסביבה נעשו טובות פחות ופחות, פה חשדתי..smiley ירדנו בתחנה שכתובה בספר ומהר מאוד הבנו שהגענו לשכונת מצוקה, מלוכלכת ומוזנחת שמלאה בהמון היספנים והומלסים. ברחנו משם כמה שיותר מהר לכיוון פארק דולורס שנמצא בקצה השכונה, פארק ממש יפה אבל מלא בחבורת מסוממים, אז גם משם הלכנו.

מרחק מעבר חצייה משם נמצאת שכונת הקסטרו. סן פרנסיסקו ידועה כעיר שהכי מזוהה עם הקהילה הגאה וזו השכונה הכי ידועה בעיר שממחישה את זה. שכונה חמודה וצבעונית מאוד, מלאה בדגלי הגאווה ומעברי חצייה תואמים. גם כאן לא מדובר בביקור חובה אבל נחמד אם נמצאים באזור, לעומת זאת ביקור באזור המישן הוא משהו שמומלץ מאוד להימנע ממנו.

20.09.16- בבוקר נסענו למרכז המבקרים של גשר הזהב, ולצערנו היה ערפל כבד וכך זכינו בתמונת הגשר הנעלם. מצד אחד די מאכזב, אבל מצד שני מדגים את מזג האוויר ההפכפך בסן פרנסיסקו. למרות הערפל עשינו הליכה קצרה על הגשר, לא את כולו כי אורכו יותר מ-2 ק"מ וזה היה קצת כבד בשבילנו.. אבל למרות הערפל מדובר בנק' תצפית מומלצת ביותר על הגשר.

משם המשכנו אל גן התה היפני שבתוך פארק שער הזהב, גן מקסים ומטופח מאוד עם מבנים וצמחים יפניים, מדובר בסיור של פחות משעתיים כי הגן עצמו קטן מאוד.

אחרי הגן הלכנו למוזיאון דה יאנג שנמצא גם בתוך הפארק, מוזיאון אומנות לא גדול, בקומה האחרונה יש מרפסת תצפית על העיר. אנחנו נכנסנו כי היו לנו כרטיסים מוזלים בתור סטודנטיות, לא בטוחה שהמחיר המלא מצדיק..מעבר לכך בפארק יש עוד כמה מוזיאונים ופינות חמודות והמון אזורים ירוקים אבל לא מיוחדים, לא לצפות לסנטרל פארק.

אחר כך הלכנו ברגל לשכונת הייט אשבורי שנמצאת צמוד לפארק, זו בעייני הגרסה המעודנת הרבה יותר לשכונת המישן, לא מסוכנת, מלאה בחנויות מיוחדות ומוזרות, בתים צבעוניים ואותנטיים לעיר, שווה סיבוב קצר אחרי הביקור בפארק.

אם לסכם את סן פרנסיסקו במילה אחת- מוזרה. מצד אחד העיר מיוחדת מאוד, רחובות מגניבים ובתים צבעוניים ויפים, מצד שני כמויות ההומלסים והמסוממים ברחובות מעיבה על החוויה ובערב קצת מפחיד להסתובב. הייתי אומרת ש-3 ימים מספיקים לטיול בעיר.

לייק טאהו ויוסמיטי

21.09.16- הבוקר עוזבים את סן פרנסיסקו, אוספים את הרכב המושכר (שיהיה לנו בהצלחה..) ומתחילים לנסוע לכיוון אגם טאהו, בדרך עצרנו באאוטלט מעולה בעיירה Vacaville.

אגם טאהו ממוקם צפונית לפארק יוסמיטי, ומשום מה לא מאוד פופולארי כאן באתר, אבל במהלך תכנון הטיול ראינו תמונות של המקום והחלטנו שאנחנו חייבות לבקר גם בו. לומר שהאגם הוא בדרך ליוסמיטי יהיה קצת שקר, אבל האזור ממש יפה ומלא באופציות לטיולים יומיים. הבעיה היחידה היא שבדרך מסן פרנסיסקו לאגם אין ברירה אלא לעבור דרך סקרמנטו, עיר הבירה של מדינת קליפורניה, וכך נסיעה של 3 שעות התארכה ליותר מ-5 שעות, הגענו למצב של נהיגה בחושך בכביש מפותל מאוד ולא מואר..חוויה מפחידה ביותר, אז יש לקחת בחשבון במידה ומעוניינים להגיע לאזור.

האגם גדול מאוד ומחולק לחלק צפוני ודרומי, כאשר הדרומי מתויר הרבה יותר. בחורף האזור הוא אתר סקי ובקיץ מגיעים לשם כדי להינות מהאגם עצמו ומכל מה שמסביב, ובלי קשר יש גם המון בתי קזינו באזור ובקתות סקי שוות אבל יקרות. בדיעבד הייתי מוסיפה אפילו עוד יום לאזור.

22.09.16- אחרי התאוששות מהנהיגה המפחידה מאוד בערב הקודם יצאנו בבוקר לטייל באזור. חוץ מאגם טאהו עצמו יש באזור עוד המון אגמים קטנים והרבה אזורים לטייל בהם, לנו המליצו במרכז המבקרים לנסוע לאגם angora, אחרי הליכה קצרה מגיעים לאגם, נוף ממש יפה, מקום רגוע ושליו.

לאחר מכן נסענו לנקודת התצפית הכי יפה ומוכרת על אגם טאהו, האמרלד ביי.

23.09.16 - מתחילים בנסיעה הארוכה מאוד לכיוון יוסמיטי, אבל היום לא נגיע לשם עדיין, בלילה ישנו בעיירת סקי בשם ממות' לייקס שרחוקה פחות משעה מהכניסה המזרחית ליוסמיטי-לי ויניניג. בסה"כ עיירה די מנומנמת עם כמה נק' תצפית נחמדות, מקום טוב לעצור בו אם מגיעים ליוסמיטי מהכניסה המזרחית.

24.09.16- נכנסנו ליוסמיטי דרך הכניסה המזרחית ונסענו למרכז המבקרים, ושם המליצו לנו על המסלול ליומיים שיש לנו בפארק. התחלנו במסלול קצר באזור ששמו tuolumne meadows.

המסלול היה מעגלי ואמור היה להוביל למעיינות חמים שהיו יבשים לגמרי מה שהיה קצת מבאס, אבל המסלול עצמו היה ממש יפה. משם נסענו לאגם tenaya, מקום מקסים ומאוד יפה, הרבה מקום לפיקניק, במרחק של 2 דק' נסיעה משם נמצאת נקודת תצפית מהממת בשם olmsted point, ממנה אפשר לראות את האגם וגם את ה-half dome, מה שבעיקר מגניב הוא שאפשר ללכת על משטחי הגרניט הלבנים שנמצאים קצת מעבר לתצפית עצמה.

מטעמי עלויות לינה בפארק או קרוב אליו הייתה אופציה כמעט בלתי אפשרית עבורנו, מדובר ביותר מ-200$ לילה כשהתקציב שלנו היה נמוך בהרבה אז נאלצנו להתפשר ולקחת בחשבון שנאלץ לנהוג לא מעט ומצאנו חדר בעיירה oakhurst שנמצאת דרום מערבית לפארק. הופתענו מאוד לטובה, קיבלנו יחידה נפרדת עם סלון, מטבחון ואפילו שירותים נפרדים והכל היה נקי מאוד ומסודר. החיסרון היחיד היה העובדה שנאלצנו לנסוע כשעה רק כדי להגיע לכניסה לפארק, ועוד לא הזכרתי את הנסיעות שיש בפארק עצמו..

25.09.16- יצאנו בבוקר מהעיירה לכיוון הפארק והתחלנו את היום בגליישר פוינט,ממנה אפשר לראות את סלע ה-half dome (בתרגום חופשי-חצי כיפה) המדהים,אין מה להוסיף-התמונות ידברו..פשוט מקום מרשים, ובנוסף לזה אפילו השתתפנו בחתונה! משם נסענו דרך העמק ועברנו דרך tunnel view ,שבסופה מגיעה ה-נקודה, נוף משוגע על כל הפארק.

בגלל שלצערנו שמורת מריפוסה עדיין סגורה ורצינו בכל זאת לראות את עצי הסקויה, המליצו במרכז המבקרים על שמורה אחרת -tuolumne grove, מסלול מעגלי של כ-4 ק"מ לאמצע היער הביא אותנו אל שמורת הסקויות, שקצת איכזבה אותנו כי היו שם הרבה פחות סקויות ממה שקיווינו לראות, אבל עדיין מדהים לראות את גודל העצים האלו, ועד שיפתחו את מריפוסה זו אופציה טובה למי שלא רוצה לפספס את העצים.

אז אם לסכם את יוסמיטי, אני לא יכולה לומר שהתרשמתי כמו שציפיתי, יכול להיות כי הגענו מחוץ לעונה והמפלים וגם חלק מהאגמים כבר היו יבשים, או בגלל הנסיעות הבלתי נגמרות והקשות שלא היינו מוכנות אליהן בכלל. חשוב להבין שהפארק ע-צ-ו-ם, מהכניסות הרשמיות לפארק יכולות להיות נסיעות של עוד חצי שעה לפחות עד שמגיעים לנקודת עצירה יפה, הנהיגה היא באזור הררי עם המון פיתולים ופניות חדות ואנחנו הרגשנו שאת רוב הזמן העברנו ברכב. בכל מקרה הייתי ממליצה יותר להגיע בתקופה הרטובה.

26.09.16- היום קמנו מאוחר יחסית ותכננו יום קליל, יצאנו מאוקהרסט לכיוון מונטריי עם כמה עצירות בדרך למנוחה. לקראת ערב הגענו למונטריי ויצאנו לסיבוב ברציף הדייגים, נחמד אבל לא יותר.

כביש 1 ולוס אנג'לס

27.09.16- ללא ספק, אחד הימים הכי כיפיים בטיול- כביש 1. יצאנו בבוקר ממונטריי ונסענו דרך כביש 17 המייל ועיירת העשירים כרמל(נסיעה בכביש עולה 10$ לרכב) ומשם המשכנו לאזור ביג סר.

ביג סר הוא אזור גדול מאוד עם המון שמורת יפות בתוכו שבהן נוף מדהים של האוקיינוס, אנחנו התחלנו בשמורת פוינט לובוס, בכניסה שילמנו עוד 10$,מקבלים קבלה שמדביקים על שמשת הרכב והיא משמשת לכניסה לכל השמורות בביג סר לאותו היום.

משם המשכנו לשמורת ג'וליה פייפר והמפל המפורסם(mcway falls),פשוט פיסת גן עדן. היה קשה להיפרד מהמקום אבל ממנו המשכנו בנסיעה לאורך הכביש ובדרך עצרנו בתצפית על גשר bixby המרשים. הערב כבר מתחיל להתקרב והתחלנו להתקדם לכיוון מורו ביי שם ישנו, בדרך גם הספקנו לעבור במושבת פילי הים שממוקמת בסמוך לעיירה סן סימון.

אנחנו הספקנו לעשות את כל מה שרצינו ביום אחד, אבל בדיעבד הייתי מוסיפה אפילו יום נוסף, סתם בשביל לשבת בשקט על החוף.

28.09.16- קמנו בבוקר במורו ביי, עיירה חמודה ממש שמפורסמת בזכות סלע מורו העצום ששוכן באמצע הים אבל יש מעין טיילת שמאפשרת הגעה אליו. לצערנו קמנו לבוקר ערפילי במיוחד ולא הצלחנו לראות אותו אבל שווה לנסות. יצאנו מהעיירה והתחלנו בנסיעה לכיוון לוס אנג'לס, בדרך עצרנו בעיירה סולבנג', עיירה דנית שבנויה בסגנון אירופאי עם תחנות רוח ובתי כפר, נחמד בתור עצירה בדרך אבל לא מצדיק הגעה מיוחדת.

ממשיכות בנסיעה לכיוון העיר ולאט לאט מגיעות לפקק שפחדנו ממנו כ"כ, כבישים עצומים, מחלפים מפלצתיים, שבעה נתיבים לכל כיוון ואינסוף מכוניות.. חשוב להתכונן מראש לזה שהכניסה לעיר קשה ופקוקה בכל שעה ביום, ולא רק הכניסה אלא העיר כולה, אז להגיע עם הרבה סבלנות ובלי עצבים. עברנו גם את זה והגענו לבית שלנו (Airbnb), בית אמריקאי טיפוסי שממוקם בשכונה חמודה מאוד בווסט הוליווד. גם בלוס אנג'לס כמו בכל עיר יש שכונות פחות טובות (ככל שנוסעים דרומה..), אזור הוליווד הוא מקום מעולה לישון בו.

בערב יצאנו לטייל במזח של סנטה מוניקה, מקום ממש חמוד עם אווירה טובה, במזח עצמו יש גם לונה פארק קטן, ומי שראה האנה מונטנה יזהה מהתמונותblush. באזור יש המון מסעדות ומקומות מגניבים לשבת בהם ומדרחוב קניות שווה ביותר (3rd st).

29.09.16- יוניברסל!! עוד אחד מהימים הכי כיפיים בטיול. למי שיצא להיות בעבר בפארקים של דיסני, חשוב להבין שיוניברסל הרבה יותר קטן, לכן ממש אפשרי להספיק את כל המתקנים באותו היום בלי לצאת עם הלשון בחוץ, אנחנו הספקנו לעשות את כל מה שרצינו ויצאנו מהפארק בסביבות השעה 5.

הפארק מחולק ל-2 מפלסים: מפלס עליון בו נמצאות רוב האטרקציות, כולל העולם של הארי פוטר וסיור האופנים, והמפלס התחתון בו נמצאים המתקנים של פארק היורה, רובוטריקים והמומיה (מי שרוצה לאכול ארוחת צהריים, עדיף שירד למפל התחתון, יש יחסית הרבה מבחר ולא רק צ'יפס וגלידה.)

חשוב לקחת בחשבון שהפארק כנראה לא כ"כ יעניין ילדים קטנים מתחת לגיל 10, הפארק שם יותר דגש על הסרטים מאשר המתקנים עצמם (כך לדוגמה האטרקציה של שרק היא סתם סרט תלת מימד) ואם לא מבינים אנגלית אז סתם חבל.

מומלץ להגיע לפארק עם פתיחתו ולחנות בחנייה מועדפת, שאומנם עולה 25$ אבל קרובה מאוד ומקלה בסוף היום, ולהתחיל ישר עם סיור האולפנים כי הוא לרוב העמוס ביותר ולוקח בערך שעה. ברחבי הפארק מפוזרים לוחות אלקטרוניים שבהם כתוב מהו זמן ההמתנה המשוער לכל מתקן, אבל מי שרוצה להיות סופר יעיל יכול להוריד לפלאפון את האפליקציה של הפארק, בה גם רשומים זמני ההמתנה ומיקום הדמויות שמסתובבת בפארק (בובספוג, מיניונים, סימפסונים, שרק וכו'..), באיזה שעה יהיו שם ולכמה זמן.

30.09.16- בבוקר נסענו לפארק גריפית' כדי לראות את השלט של הוליווד מקרוב (אנחנו נסענו לתצפית שרחוקה יחסית מהשלט עצמו, אבל מי שרוצה להגיע ממש קרוב אליו יכול לעשות מסלול קצר בתוך הפארק עצמו).

אח"כ המשכנו לשדרת הכוכבים, הרחוב עצמו מאוד ארוך ויש כוכבים לכל אורכו, אבל מומלץ לחנות ולהתחיל כמה שיותר קרוב לתיאטרון הסיני שבכניסה שלו נמצאות כל טביעות הידיים של הכוכבים ובסמוך לו הכוכבים של המפורסמים היותר שווים.

משם נסענו לבוורלי הילס ולרודיאו דרייב, הרחוב המפורסם בו ג'וליה רוברטס עושה קניות בסרט "אישה יפה", רחוב ממש יפה עם עצי הדקל האייקונים של לוס אנג'לס והמון חנויות יוקרה.

הפארקים

01.10.16- היום עוזבים לצערנו את לוס אנג'לס (בכיף היינו נשארות כאן עוד יום), ומתחילים בנסיעה המאוד מאוד ארוכה לכיוון הגראנד קניון. בבוקר נסענו שוב לטיילת של סנטה מוניקה שיפה מאוד ביום אבל בלילה קצת יותר, ומשם המשכנו בנסיעה. המרחק בין לוס אנג'לס לגראנד קניון, כולל פקקים ביציאה מלוס אנג'לס הוא כמעט 8(!) שעות, וזה לא היה סביר מבחינתנו ביום אחד, מה גם שמדובר בנסיעה של כביש אחד ארוך ומונוטוני ולכן גם אפילו יותר מעייף. אז אחרי נסיעה של 5 שעות בערך הגענו לעיר לייק האווסו שם ישנו. בעיר אין יותר מדי מה לעשות, לפי שמה אכן יש אגם גדול והאטרקציה הכי גדולה בעיר היא גשר לונדון (חלק מגשר לונדון האמיתי שנגנב והובא לעיר), אבל משמשת מקום טוב לעצירה באמצע הדרך עם הרבה אופציות לאכול.

02.10.16- אז היום המשכנו בנסיעה לגראנד קניון, לפנינו נסיעה של עוד בערך 3 שעות. הדרך שלנו לגראנד קניון עברה דרך כביש 40 (ממש מזכירה את כביש 40 שלנו), הכביש עובר במקביל לכביש 66. כביש 66 נחשב לכביש היסטורי, שמתחיל בשיקגו ומסתיים בטיילת סנטה מוניקה בלוס אנג'לס, עם השנים איבד הכביש את תהילתו עד שאי שם בשנת ה-80 הוצא ממערכת הכבישים האמריקאית ובמקומו נבנו כבישים חדשים שבהם כביש 40. במהלך הנסיעה על כביש 40 תוכלו לראות כל כמה ק"מ שילוט שמפנה לירידה ימינה מהכביש לכיוון כביש 66, חלק מהכביש שומר ועדיין אפשר לנסוע עליו אבל פחות עושים את זה כי הוא לא כביש מהיר וגם אין באמת משהו מיוחד לראות חוץ ממוטלים נטושים ותחנות דלק.

הכביש היווה את ההשראה לסרט "מכוניות" של דיסני, ובעיירה seligman שנמצאת בסמוך לכביש אפשר לראות את המכוניות שממש מזכירות את הסרט, עצירה ממש נחמדה בדרך המשעממת.

ואז הגענו סוף סוף לגדה הדרומית של הגראנד קניון, בסביבות השעה 4 אחה"צ, הלכנו אל המרכז המבקרים שם הדריכו אותנו בצורה מאוד מסודרת איך לנצל את הזמן שלנו והספקנו בלי בעיה. היינו ב-2 נק' תצפית ואז לקחנו את השאטל של הפארק לנקודה הכי מומלצת לשקיעה. הכי מומלץ אם מתאפשר, להישאר עד שמחשיך ולראות את הכוכבים-מדהים!!

לאחר מכן נסענו למקום הלינה שלנו בעיירה flagstaff שממוקמת כשעה דרומית לגראנד קניון.

03.10.16- בבוקר יצאנו מ-flagstaff לכיוון פייג', בערך שעתיים של נסיעה והגענו לפרסת הסוס, המקום בו נהר הקולורדו עושה סיבוב פרסה. חייבת להודות שבמהלך התכנונים ראיתי אינספור תמונות של המקום, אבל אף אחת לא המחישה באמת את מה שראיתי במציאות, מדובר במקום עצום ומרשים ממש. חשוב לדעת, שיש קצת הליכה ממגרש החנייה עד שמגיעים לנק' עצמה, אז בימים חמים עדיף להגיע בשעות בהן השמש פחות חזקה כי עלול להיות חם.

משם המשכנו לקניון אנטילופ, המקום הוא שמורה בבעלות שבט הנבאחו האינדיאני והחנייה עולה 10$ לרכב. בנוסף לכך, אין אפשרות לטייל בקניון בצורה עצמאית, הטיול נעשה בצורה מודרכת עם אחד מבני הנבאחו בקבוצות של עד 10 אנשים ועולה 20$ לבן אדם. אין באמת סיבה בטיחותית כלשהי שמצדיקה את העובדה שצריך מדריך, אבל הם כן מסבירים קצת על המקום ויודעים לסדר את המצלמות ככה שיצאו תמונות ממש מקצועיות. הסיור עצמו לוקח בערך שעתיים ויש ירידה ועלייה קצת תלולות במדרגות ברזל, בפנים יכול להיות קצת צפוף כי מדובר בלא מעט אנשים במקום קטן יחסית, אבל שווה את זה- המקום באמת מדהים.

משם המשכנו לתצפית מרשימה על אגם פאוול וסכר גלן,ומה שנחמד ביום הזה הוא שכל נקודות הטיול קרובות מאוד אחת לשנייה במרחק של כ-10 דק נסיעה. משם המשכנו בנסיעה של כשעה וחצי לעיירה kanab (חור רציני, אבל לא מצאנו שום מקום במחיר סביר בפייג').

04.10.16- היום נסענו לפארק ציון, לשם שינוי יום עם מעט נסיעה, רק שעה מהעיירה שישנו בה. הגענו למרכז המבקרים ושם אמרו לנו שאי אפשר לנסוע עם הרכב בפארק וצריך להשתמש בשאטלים, בגלל בעיית חניה. בדיעבד זה לא היה נכון והיו אנשים שנסעו בפארק עם רכב פרטי והיו חניות. השאטל לא היה הדבר הכי נוח בעולם, בתחנה הראשונה שליד מרכז המבקרים חיכינו יותר מחצי שעה כי היו המון אנשים, מזל שהאוטובוסים מגיעים בתדירות גבוהה יחסית. ירדנו בנקודה האחרונה של השאטל ומשם התקדמנו חזרה. חייבת להודות שזה הפארק שהכי פחות אהבתי..במרכז המבקרים הבטיחו לנו מסלול שיש בו מים ובסוף הסתבר כיבש, הנוף די חזר על עצמו ובגלל גובה המצוקים הפארק מוצל בחלקו מה שהקשה קצת על הצילום (הרבה תמונות יצאו עם צל מעצבן). אחרי הפארק נסענו למקום הלינה שלנו ב-ceder city, עיר גדולה (יחסית לאזור כן..) עם המון מקומות לאכול, בה ישנו 2 לילות.

05.10.16- היום נסענו לקניון ברייס, כבר כאן אני אגיד-הפארק שהכי אהבתי. הפארק קטן יחסית לשאר הפארקים שהיינו בהם עד עכשיו, ומחולק לפי כמה נקודות תצפית מדהימות שמהן אפשר לצאת לכל מיני מסלולים, בדרגות קושי שונות.

אנחנו עשינו מסלול ממש מגניב ששמו navajo loop, הירידה אל המסלול והעלייה ממנו די תלולה, סוג של זיג-זג, אבל לא קשה. אחרי הירידה מגיעים לתוך הקניון עצמו וממש כיף לראות את הקניון מבפנים, רואים זווית שונה לגמרי. הספקנו לעשות את המסלול ולעבור בכל נקודות התצפית, ואפילו לצאת מהפארק לפני שהשמש שקעה בשונה משאר הימים.

ווגאס בייבי!

06.10.16- היום יצאנו מ-ceder city ונסענו לווגאס, נסיעה של בערך 3 שעות.היה עדיין מוקדם אז נסענו לקניון fashion show שממוקם בסטריפ, קניון גדול עם המון חנויות של הרשתות המוכרות וגם יקרות יותר. המלון שלנו לא היה אחד מהמוכרים, אבל היה ממוקם יחסית בסדר בצפון הסטריפ, מה שאפשר לנו בערב הראשון שלנו בעיר לטייל רגלית בסטריפ עד המלון סיזרס פאלאס שממוקם ממש במרכז הסטריפ. בדרך עברנו גם במלון ונציה המהמם, שיש בו תעלות מים עם גונדלות וגשרים קטנים ממש כמו בונציה האמיתית, אח"כ מלון מירז' שבכניסה אליו יש הר געש מרשים שמתפרץ מדי כמה זמן ואחרון היה סיזרס פאלאס, מלון עצום ומפואר שמחולק ל-3 מבנים ויש בו המון פסלים ומבנים רומיים.

07.10.16- רשת האאוטלט הכי שווה היא premium outlet, ובווגאס יש שניים-דרומי וצפוני. אנחנו נסענו לצפוני כי כמות החנויות בו גדולה יותר והיינו שם עד אחרי הצהריים. בערב יצאנו להשלים את סיבוב המלונות, הפעם נסענו לחלקו הדרומי של הסטריפ ומשם התקדמנו. התחלנו במלון לוקסור שבנוי בצורת פירמידה ויש בו המון פסלים מצריים וספינקס, משם למלון פריז שהדבר המיוחד בו הוא מן הסתם דגם האייפל המרשים שנמצא מבחוץ, מלון בלג'יו המפואר ומופע המזרקות (אורכו כ-5 דקות), ואחרון מלון ניו יורק ניו יורק שבכניסה אליו יש את ניו יורק בקטן (פסל החירות וכמה מגורדי השחקים המוכרים).

08.10.16-היום אנחנו טסות לניו יורק(!) אבל הטיסה רק ב12 בלילה ויש לנו יום שלם להרוג. אז קמנו מאוחר ונסענו לסכר הובר שנמצא בערך שעה מהעיר, נחמד אבל לא יותר.

אח"כ חזרנו לווגאס והלכנו לאכול ארוחת צהריים אחרונה לפני הטיסה ב"צ'יז קייק פקטורי" שבמלון סיזרס פאלאס (המסעדה שפני מ"המפץ הגדול" מילצרה בה). מסעדה לא הכי זולה אבל המנות ענקיות וטעימות, והכי חשוב לטעום עוגת גבינה.

ניו יורק ניו יורק

09.10.16- נחתנו בניו יורק בשעה 6 וחצי בבוקר (שעון מקומי), עכשיו איך לעזאזאל מגיעים מניוארק שבניו ג'רזי לברוקלין?? אז לפני הטיסה חיפשנו דרך זולה להגיע, כי לקחת מונית היה עולה לנו הון ומצאנו כל מיני אפשרויות שאטל אבל כנראה שנזכרנו מאוחר מדי והמחיר כבר היה מאוד גבוה. אז מה שעשינו היה לקחת את הרכבת של ניו ג'רזי מהשדה עד לתחנת פן במנהטן (נסיעה של בערך חצי שעה, 13$), ומשם לקחנו מונית לדירה בברוקלין, לא היו פקקים כי ראשון בבוקר אז הגענו תוך חצי שעה בערך (30$ סה"כ), בסה"כ היה פחות נורא ממה שחשבנו.

אז ניו יורק קיבלה אותנו במזג אוויר גשום וקר כשאנחנו עייפות מאוד, אז הלכנו לישון וקמנו אחה"צ, קנינו כרטיס חופשי שבועי לסאבווי (31$) ונסענו למנהטן, ביקרנו באנדרטת התאומים ואח"כ בטיימס סקוור שהייתה עמוסה בצורה מוגזמת בגלל הופעה של אלישיה קיז שבכלל לא ידענו שאמורה להיות.

10.10.16- קמנו בבוקר טיפה פחות עייפות ונסענו לגשר ברוקלין, בצמוד לגשר יש פארק קטן שאפשר לעשות בו פיקניק ולראות קצת מקו הרקיע הדרומי של מנהטן.

משם המשכנו לתחנת המעבורת שמפליגה לסטייטן איילנד, מעבורת חינמית שמפליגה פעם בשעה לאי ובדרך אפשר לראות את פסל החירות. המעבורת גדולה ויש בה מקום להמון אנשים אבל כדאי לתפוס מקום בתור כדי שתוכלו לעמוד בחלקים החיצוניים ולראות את הפסל מעמדה הטובה. חשוב לדעת שהמעבורת לא מגיעה לאי החירות, והתחנה הסופית שלה היא סטייטן איילנד שגם ממנו לא רואים את הפסל. את הפסל תוכלו לראות רק תוך כדי השיט ולכן חשוב המיקום.

לאחר מכן נסענו לפארק ההיי ליין, הפארק נבנה על מסילת רכבת עילית שהשימוש בה הופסק. האמת היא שאין שום דבר מיוחד בפארק, יש הרבה מקומות ישיבה והרבה ירוק אבל לא שווה הגעה במיוחד. משם המשכנו לשכונת צ'לסי הקרובה ולסיבוב בצ'לסי מרקט שהזכיר לנו מאוד את שרונה מרקט, יש המון מסעדות ודוכני אוכל מכל הסוגים, לא הכי זול אבל אפשר להרכיב ארוחה מכובדת וטעימה.

11.10.16- הבוקר ונסענו כל הדרך עד למוזיאון המטרופוליטן שנמצא מחוץ לסנטרל פארק, מוזיאון מקסים וענק שבלתי אפשרי להספיק את כולו ביום אחד, במוזיאון יש גם יצירות אומנות וגם פריטיים היסטוריים (אמריקאיים, רומאים, מצריים וכו'). אחד הדברים הכי שווים במוזיאון הוא הנוף מקומת הגג.

משם המשכנו לטייל בסנטרל פארק וסיימנו את היום בטיימס סקוור שהפעם הייתה הרבה פחות עמוסה. המקום הכי טוב להצטלם ולצלם בכיכר הוא המדרגות של דוכן הכרטיסים TKTS (תדעו לפי כמות האנשים).

12.10.16- את הבוקר התחלנו במוזיאון המומה, מוזיאון לאומנות מודרנית, מקום מרשים אבל מומלץ רק למי שמתחבר לסוג האומנות הזה (אני פחותindecision). המשכנו בסיבוב בשכונות סוהו, ליטל איטלי וצ'יינה טאון שנמצאות ממש קרוב אחת לשנייה. בצ'יינה טאון תוכלו למצוא בעיקר חנויות מזכרות זולות, כך שאת הקניות בתחום הזה תשמרו לכאן.

13.10.16- במנהטן יש 2 תצפיות מומלצות, אחת באמפייר סטייט בילדינג והשנייה במרכז רוקפלר, אנחנו בחרנו את הרוקפלר כי רצינו לראות את האמפייר סטייט. תצפית 360 מדהימה על כל מנהטן, ב-3 מפלסים, ממש מרגישים בגג העולם, ממליצה לעשות תצפית גם בלילה ולמי שמגיע ביום- להשתדל להגיע ביום בהיר כך שהראות תהיה טובה ולא ערפילית.

משם המשכנו למוזיאון הטבע שגם הוא ממוקם בסמוך לסנטרל פארק, חייבת לציין שזה המוזיאון הכי יפה שהייתי בו, מוזיאון לכל המשפחה, אין מי שלא יהנה כאן. המון דגמים של בעלי החיים מחולקים לפי אזורי המחיה שלהם, תרבות האינדיאניים והמון דינוזאורים (זה המוזיאון שרוס מ'חברים' עבד בו!angel).

ואיך נוכל לסיים את הטיול בניו יורק בלי הצגה בברודווי?? אז בערב ראינו את wicked וזו באמת אחת החוויות הכי מדהימות מהטיול. באמת לא משנה איזו הצגה רואים, כי כנראה שהכל מעולה-הצגה חייבים לראות.

14.10.16- אז זה היום האחרון בטיול ובניו יורק, והתחלנו אותו ברגוע בפיקניק בסנטרל פארק ומשם המשכנו למוזיאון הגוגנהיים שנמצא גם במרחק הליכה מהסנטרל פארק. אם מוזיאון המומה היה אומנות מודרנית למתחילים, אז הגוגנהיים הוא ממש למיטבי לכת..מומלץ רק למעריצים מושבעים, בלי קשר שווה להגיע רק כדי לראות את המבנה המרשים מבפנים ומבחוץ.

משם המשכנו בהליכה לאורך השדרה החמישית, עד המרכז שם נמצא מלון הפלאזה המפואר, חנות אפל ענקית ועוד חנויות יוקרה למיניהן.

אח"כ חזרנו לסיבוב פרידה בסנטרל פארק, בית הסירות והמזרקה הגדולה.

וזהו..הסתיים לו הטיול, נסענו לשדה והתחלנו את הדרך הארוכה הביתה.

כמה טיפים מועילים:

1. מי שמשתמש באוטובסים בסן פרנסיסקו, לשים לב שהכרטיס לא תקף רק לנסיעה בודדת אלא מוגבל בזמן ומאפשר לנסוע באותו טווח זמן כמה שרוצים. טווח הזמן מסומן בכרטיס,אנחנו גילינו את זה רק ביום האחרון..לא לצפות שהנהגים יסבירו.
  2. בתחנות הדלק רצוי לשלם רק במזומן, כמעט בכל המקרים הרבה יותר זול. שיטת התשלום שונה מהארץ, ברוב תחנות הדלק אין אפשרות לשלם עצמאית בכרטיס אשראי בעמדה עצמה, אלא לגשת לחנות ולשלם אצל המוכר טרם המילוי. משום שבהתחלה לא באמת יודעים מה הסכום בו צריך למלא(עוד לא יודעים כמה האוטו אוכל דלק ומה יחס המחירים שמתייחסים לגלונים), עדיף לשלם במזומן סכום שנראה לכם הגיוני ולהוסיף שוב אם צריך, כרטיס אשראי יכול לסבך. (מיכל מלא הוא בערך 40$, תלוי כמובן במחיר הדלק שיקר יותר בקליפורניה מאשר בשאר המדינות במסלול).
  3. בווגאס החנייה חינם במלון סיזרס פאלאס, בשונה מרוב המלונות האחרים. המלון עצמו ממוקם ממש במרכז הסטריפ, כך שעדיף לחנות שם בכל מקרה.
  4. רשת דיינרים זולה עם הרבה מבחר וממש פופלרית בחוף המערבי, נמצאת גם בעיירות הכי נידחות-Denny's.
  5. אם במקרה תצטרכו לקחת טיסת פנים משדה התעופה בוגאס, כדאי להיזהר בשקילת המזוודות, לנו אמרו שיש אובר וויט..מה שלא היה נכון בכלל, כי כשחזרנו מניו יורק עם מזוודה מלאה יותר איכשהו המזוודות שקלו פחות..
  6. מוזיאון המטרופוליטן ומוזיאון הטבע בניו יורק הם בגדר “שלם מה שבא לך”, יש מחיר מוגדר אבל בפועל אפשר לשלם גם דולר בודד.
  7. לסטודנטים מומלץ להוציא את כרטיס הסטודנט הבינלאומי של ISIC, את הכרטיס אפשר להוציא בסניפי איסתא והוא עולה 50 ש”ח. המון הנחות על מוזיאונים בניו יורק ובסן פרנסיסקו.
  8. כשמגיעים לפארקים מומלץ ללכת ישר למרכז המבקרים, הם יודעים להמליץ על תכנית טובה בהתאם לעונה ולזמן שברשותכם.
  9. כרטיסים ליוניברסל מומלץ להזמין דרך האתר http://www.arestravel.com/, ככה קיבלנו הנחה של 10$.
  10. אם רוצים לקנות כרטיסים להצגת ברודווי (מומלץ מאוד!) בלי להתרושש קיימות 2 אופציות. הראשונה היא באחד מדוכני TKTS שבעיר (יש 3-טיימס סקוור, ברוקלין ובדרום מנהטן), החסרון הוא שאין כרטיסים לכל ההצגות שקיימות. אופציה שנייה היא להגיע מוקדם בבוקר לקופת הכרטיסים שבאולם התאטרון, כחצי שעה לפני הפתיחה ולקנות שם כרטיסים- ככה הצלחנו להשיג את הכרטיסים ל-wicked ב-90$.
  11. אתר Airbnb היא אופציה מעולה לאנשים שמעוניינים לחסוך קצת, בעיקר במרכזי ערים יקרות, ועל הדרך להרגיש קצת מקומי. נכון שצריך לעשות עבודת מחקר עד שמוצאים את האופציה המתאיה אבל זה משתלם. בכל המקומות ששהינו בהם, מה שקיבלנו היה בדיוק כמו בתמונות, והקשר עם המארח הוא בהודעות דרך האפליקצייה שהיא מעולה וקלה לשימוש. מומלץ להתעסק רק עם מארחים שיש להם לפחות 40 ביקורות, ודירוג של 5 כוכבים, ולוודא שהם לא מבטלי הזמנות סדרתיים.

מקווה שהצלחתי לחדש קצת wink,

עדי.

תמונת הפרופיל של עדיקי1
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של עדיקי1

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לארצות הברית (ארה"ב)

לפני שעה