אנחנו ב26.12.18 יום רביעי ואנחנו עוזבים את סידני לטובת טיול בהרים הכחולים – Blue Mountains שנמצאים במרחק שעתיים נסיעה ממרכז סידני, אנחנו מגיעים לקטומבה שם אנחנו סוגרים לנו מקום לינה ללילה הראשון בYHA המקומי ומשם אנחנו הולכים לEcho Point משם רואים את “שלושת האחיות” שהן מעין עמודי סלע מאוד פוטוגניים ותיירותיים, בהוסטל אנחנו פוגשים את יובל ובר ומכינים ארוחת ערב משותפת.
יום למחרת ה27.12 יום חמישי אנחנו קובעים להפגש עם משפחת הולנדר ב”גראנד קניון” שליד העיירה “Blackheath”, בניגוד ל”גראנד קניון” של ארה”ב, כאן האזור מאוד ירוק ושופע מים, אנחנו נפגשים בתחילת המסלול בחניה ויוצאים לטרק של כשעתיים כשלוקח לנו כ-4 שעות להשלימו, המסלול מסודר, יפה מאוד, המון צמחיית “יער גשם” בשילוב של נקיק מדברי עם מקורות מים שונים, אחלה של טרק ומסלול הליכה.
בסיום מסלול ההליכה אנחנו עוברים להוסטל אחר קצת יותר זול שם אנחנו מעבירים את הזמן במשחק פינג פונג עד השעה שבה קבענו להפגש עם משפחת הולנדר לצפייה ב”שלושת האחיות” בשקיעה.
בעודנו מחכים להולנדרים בתצפית ומצלמים אחלה של שוטים אנחנו שומעים אותם מגיעים ואיתם ההפתעות – במבה ביסלי שקנו בסופר בבריזביין ובירות.
את יום המחרת ה28.12 אנחנו מחלקים בין ביצוע טרק באזור לבין חזרה לסידני, אנחנו מגיעים בשעת בוקר ל”National Park Visitors Centre” ומשם יוצאים למסלול מעגלי כלשהו, המסלול מאוד יפה בעל ירידות ועליות מאוד תלולות עם המון מדרגות, מגיעים למספר מפלים ותצפיות יפות ואפשר אפילו להכנס שם למים, בתמונה: אני מגלם את “מלך הסלע” ממולאן.
לאחר המסלול אנחנו עושים את דרכנו חזרה לסידני, שם דאגנו לנו ללינה לא שגרתית עבורנו, בעבודה הקודמת של אביב היה בחור ישראלי-אוסטרלי שהוריו גרים בסידני, יצרנו איתם קשר מראש לברר האם נוכל לשהות אצלם וכמובן שהם הסכימו, אך לפני שהגענו אליהם היינו חייבים לעצור לצהריים בהמבורגרייה שמתילדה המליצה לנו עליה, “Burger Point” שנמצאת באזור “Marsden” שם אכלנו המבורגרים מושחתים וכפי שאביב סיכם:
”בכמה מילים - המבורגריה מפתיעה של המבורגרים דיי מושחתים. הבשר לא התעלה לרמה גבוהה אבל ההמבורגרים היו מצוינים:
- Marvin Glazed - המבורגר יוצא דופן עם לחמניה מצופה גבינה ובייקון. סומן כאחד המוצלחים בטיול
- Boss - רליש סלק ששדרג את ההמבורגר
ציון – 4.5 מתוך 5.”
משם שבעים ומרוצים אנחנו עושים את דרכנו אל פיליפה ורא-אל ההורים של לי מהעבודה של אביב, הם גרים באזור הצפוני של סידני ויארחו אותנו בימים הקרובים.
זהו יום שישי ולכן ישנה ארוחת שישי מסודרת עם אורחים בהם בן דודו של רא-אל ואשתו ואחותה של פיליפה ובעלה, אנחנו עושים קידוש אוכלים מכל טוב ומספרים להם על מסעותנו ברחבי אוסטרליה והם כמובן נותנים לנו טיפים לגבי המשך הטיול באוסטרליה ואף מסלולים כמו ה“סידני ווק” מסלול הליכה של תושבי “סידני” שלצערנו לא עשינו בגלל עומס החום הכבד שפקד את האזור.
יום למחרת יום שבת ה29.12 אנחנו מצפינים ל”Palm Beach” אזור מאוד צפוני בסידני שם יש חופי ים יפייפים, מסלול הליכה למגדלור עם תצפית וחניה יקרה בטירוף (כ10 דולר לשעה), האזור באופן כללי הוא של תושבים מאוד עשירים.
משם אנחנו מדרימים עד ל”Manly” עוד אזור עם חופים יפייפים, מאוד המוני, אנחנו שורצים קצת בחוף ולאחר מכן הולכים לצהריים באזור השוק בהמבורגרייה בשם “Burgers and beer" או כפי שאביב סיכם: “בכמה מילים - מסעדה קטנה שנוהלה כדוכן במשך תקופה. הגענו במיוחד והתאכזבנו לגלות המבורגר בינוני, כבד, שלא הצליח להתעלות על הציפיות שלנו. למרות החוויה המאכזבת, ממליץ להגיע למקום כשקופצים למנלי ביץ' כדי לתת צ'אנס נוסף ציון 3 מתוך 5.”
משם אנחנו ממשיכים לנקודת תצפית על הכניסה לנמל סידני ומצטלמים עם קו הרקיע של העיר.
משם אנחנו חוזרים למרכז העיר מסתובבים באזור הרוקס האהוב עלינו וקונים מתנה לפיליפה ורא-אל שוקולד יוקרתי ויין.
ביום למחרת ה30.12 אנחנו נוסעים לבונדיי ביץ' המפורסם וההמוני, שם אנחנו מבלים בחוף יחד עם בר ויובל כ-5-6 שעות, בנוסף בטיילת של בונדיי יש את גלידת “אניטה” האהובה עלינו מישראל, אביב ואני הולכים לשם במטרה לקנות פורזן יוגורט בצורה הבריאה שלו, במקום תוספות של שוקולד למינהם תוספות של פירות, אחת המוכרות הישראליות שם שואלת אותי אם אני יכול לסמוך עליה אומר לה שכן ובגדול בניגוד מוחלט למה שרציתי שיהיה היא הגישה לי סכרת נעורים בכוס שעשתה את העבודה בתור ארוחת צהריים. לאחר הבילוי בחוף הים אנחנו נוסעים בערב ל”בונדיי ג'אנקשן” – מתחם קניות ענקי שיש בבונדיי שם בסופר של “Coles” יש גם אזור “Kosher” ובו המון מוצרים ישראלים שם אנחנו מחליטים לקנות מלוואח.
31.12.18 – היום האחרון לשנת 2018, ערב השנה החדשה, זה חתיכת ביג דיל בסידני וזאת חתיכת הגשמת חלום להיות “במקום הנכון בזמן הנכון”, זה אומר שהשגנו את היעד העיקרי שלנו מבחינת לו”ז. פתחנו את הבוקר בשעה קצת מאוחרת והכנו לעצמנו את המלוואח עם חומוס רסק עגבניות וביצה, בראנץ' קלאסי, לאחר מכן נסענו למרכז העיר למרכז הכנסים ICC שם יש תערוכה של “הרולינג סטונס” שמאוד רציתי להיות בה, התערוכה מאוד יפה ומושקעת עם המון סיפורים על הלהקה האהובה, מראים את פריטי הלבוש שהיו נוהגים ללבוש להופעות במשך השנים, יש חדר שלם על התפתחות סמל ה”שפתיים והלשון” שלהם במרוצת השנים ועוד, מבחינתי זאת הייתה מאחת חוויות המוזיאונים הטובות שיצא לי להיות.
לאחר מכן חזרנו לביתם של פיליפה ורא-אל, נחנו והתארגנו לקראת ערב השנה החדשה.
בסביבות השעה 19:00 בערב הגענו ללונה פארק של סידני לשם קנינו כרטיסים כדי לחזות בזיקוקים, להנות מהמתקנים ומהמסיבה שהייתה שם, בעודנו עומדים בתור הענק לכניסה ת'ור החליט לפתוח את השמיים ובמשך כשעה ירד מבול שלא יבייש את זה של נח. אביב ואני מגנים עם גופנו בחירוף נפש על המצלמה שלו ואיך שאנחנו נכנסים אנחנו הולכים להסתתר ברכיבה על מתקן קרוסלת הסוסים. לאחר מכן הגשם הפסיק ובר ויובל חברו אלינו, ביחד הלכנו למתקן של מכוניות מתנגשות ולאחר מכן ניסינו לתפוס מקום לזיקוקים. המקום היה מאוד עמוס ובדק שאליו קנינו כרטיסים (היותר זול כמובן) בקושי היה מקום והיה מסובך לבר להתנייד שם עם ההליכון, לאחר מכן פנינו אל אחד השומרים בכניסה לדק ה”VIP” (הכרטיסים היותר יקרים) כדי שיוכל לעזור להכניס את בר לפחות לשם על מנת שתוכל לראות את הזיקוקים בצורה ברורה, לבסוף הכניסו את כולנו לשם וזכינו לחוויה מדהימה והגשמת חלום.