שלום לכם
חזרנו לפני שבוע מטראק אנפורנה (אב בגיל 57 ובן בגיל 28 ) ולהלן מספר טיפים שכדאי ומומלץ לקחת בחשבון.
את כל הפרטים סגרתי מראש דרך סוויסה אדום. לא הייתה לי העדפה בינם לבין סוויסה צהוב. האדומים פשוט ענו לי מהר יותר.
הנה כמה המלצות בתקווה שיעזרו לכם בתכנון הטיול המקסים הזה.
- אפשר לטוס דרך קטאר. מחיר הכרטיס זול משמעותית מכל חברה אחרת והשירות מדהים
- כרטיס סים מקומי מומלץ לרכוש ביציאה משדה התעופה בקטמנדו. למי שיוצא לטראקים עדיף את הכרטיס של חברת נמסטה Namaste. בהרים הייתה לי רוב הזמן קליטה כאשר למנויים של חברות אחרות לא הייתה קליטה.
- מראש ידעתי שאנחנו לא נמשיך את המסלול מהפס למטה ובדיעבד זו הייתה החלטה נכונה. המסלול העולה מבשיסהר Beshisahar אל הפס כל כך יפה והירידה ממוקטינת Muktinath הרבה פחות מרשימה.
- סוויסה המליץ לנסוע באוטובוס עד בשיסהר ומשם עוד באותו יום לקחת ג'יפ אל סיינגה Sienge ומשם להתחיל את הטראק. זו הייתה החלטה לא נכונה מכמה סיבות:
- הדרך הרגלית מבשיסהר ועד לסיינגה אורכת כשש שעות והיא טרופית ומאוד יפה ולהפסיד את הנופים האלה היה ממש חבל.
- יש מסלול צמוד לנחל שהוא מאוד מאוד יפה ולא חייבים ללכת על דרך העפר ליד המכוניות
- יצאנו מקטמנדו בשש בבוקר והגענו לבשיסהר בחמש אחר הצהריים. הנסיעה בג'יפ מבשיסהר לסייגנה נמשכה עוד שלוש שעות בדרך מאוד קשה. הגענו בשמונה בערב הרוסים.
ולכן מומלץ להגיע לבשיסהר, לישון שם לילה ולמחרת בבוקר להתחיל בהליכה לכיוון סיינגה.
- סייגנה היה הכפר הכי פחות יפה והכי פחות נוח בכל הטיול הזה. עדיף לישון כפר אחד לפני או כפר אחד אחרי או בגסטהאוס בסביבה.
- מכאן ממשיכים כאשר בכל יום הולכים בין שבע לתשע שעות עד לכפר הבא. וזה כולל מנוחות והפסקת צהריים של כשעה באחד הגסטהאוסים בדרך.
- בשלב כל שהוא צריך להחליט אם הולכים דרך פיסנג עילית Upper Pisang או דרך פיסנג תחתית Lower Pisang .
- השביל בתחתית הרבה יותר נוח ועובר ליד הנחל. השביל בעילית הרבה יותר קשה אבל נקודות התצפית והנופים הרבה יותר מרשימים.
- אנחנו החלטנו על פיסנג עילית.
- הדרך מפיסנג עילית ועד מננג Manang אורכת מעל עשר שעות (מפיסנג תחתית שבע שעות ) ולכן המלצה שלי למצוא גסטהאוס כשעתיים שלוש לפני מננג, לקום בבוקר ולהמשיך הלאה. זה לא סותר את יום המנוחה שצריך לעשות במננג כדי להתרגל לגובה.
- יום לפני מננג התחלנו לקחת כדורים לגובה. חצי כדור פעמיים ביום. זה המינון למניעה. אם חטפתם את מחלת הגבהים יש לקחת כדור שלם פעמיים ביום.
- יניתן למצוא במננמג שירותי כביסה בתשלום. מומלץ לתכנן כביסות בהתאם.
- טיליצ'ו – הרבה הפחידו אותנו מראש על הדרך לאגם טיליצ'ו. אנחנו מצאנו שהדרך ברובה אינה מפחידה והיא די מזכירה שבילים במדבר יהודה. אולם ישנו קטע הליכה של כשלוש מאות מטרים שחוצה מדרון מאוד תלול ויש סיכוי להתדרדרות של אבנים במקטע הזה. הולכים לאט ובשבע עיניים את המקטע הזה וזה לא כל כך נורא.
- אם הגעתם במזג אוויר לא טוב, רוחות או סופות עדיף לוותר על טיליצ'ו כי אז קטע הדרך הזה יכול להיות מסוכן
- לאחר מעבר הפס יורדים כ 1600 מטר לכפר מוקטינת. משם אפשר להמשיך באופנים הבאים:
- להחליט שממשיכים את הטראק עוד חמישה ימים בירידה במה שנקרא טראק ג'ומסום עד לכפר באני. אנחנו ויתרנו מראש
- שעתיים נסיעה ברכב עד לג'ומסום ומשם טיסה של חצי שעה לפוקרה .
- להשאר לישון במוקטינת ולמחרת נסיעה באוטובוס או ג'יפ עד לפוקרה. כעשר שעות בדרך מאוד קשה וקופצנית אבל מאוד יפה – הבחירה שלנו
עבורנו, הטראק כולו כולל יום נסיעה בהלוך מקטמנדו לסיינגה ויום נסיעה בחזרה ממוקטינת לפוקרה ארך 13 יום.
יש שעושים הרבה יותר עצירות ומושכים את זה יותר ימים. לדעתי מיותר
יש שחותכים את המסלול בכמה ימים ומשתמשים בג'יפים כדי לקצר , לדעתי זו טעות. הטראק מאוד יפה ומאוד מרשים וחבל לקצר.
חזרנו לפוקרה , נחנו יום ולמחרת יצאנו לראפטינג של שלושה ימים בנהר קליקנדקי. חוויה מדהימה. מומלץ מאוד
כשחזרנו לקטמנדו נסענו לכמה שעות לראות את העיר בקטפור. זו עיר רוחנית עם הרבה מקדשים ונזירים. המונית מביאה אותך לכניסה לעיר העתיקה ושם יש לרכוש כרטיס כניסה במחיר של 1500 רופי. מסביב יש הרבה כניסות לעיר העתיקה ללא בקרה וללא תשלום. לשיקולכם
כל כך נהנינו בטיול הזה שאני כבר מכין את הטראק הבא לאוורסט בייס קמפ 2 כולל שלוש הפסים.