טיול משפחתי לאיטליה חלק ראשון: יום אחד (ומרוכז מאוד) ברומא

תמונה ראשית עבור: טיול משפחתי לאיטליה חלק ראשון: יום אחד (ומרוכז מאוד) ברומא
הקולוסיאום כמובן (צילום מקורי)

לאחר טיול בר מצווה משפחתי מוצלח במיוחד באיטליה החלטתי לשתף כאן את חוויותינו וקורותינו מהטיול המהנה וגם להעניק כמה טיפים לכל מי שעומד לקראת טיול דומה.

מכיוון שהטיול נחלק לשלושה איזורים שונים באיטליה (רומא, ונציה וטוסקנה), החלטתי לחלק את החוויה לשלושה פוסטים שונים לכל איזור. את הפוסט הראשון, אקדיש לרומא.

חלק ראשון - טיול יום אחד ברומא

תאריך: 1 בדצמבר 2018

מס' הנפשות הפועלות: 4. שני הורים ושני ילדים בני 13 ו-10.
משך זמן: יום (כן, אני יודע שזה מעט, אבל לא הייתה ברירה).
התניידות: רגלית ותחבורה ציבורית

אז את טיול הבר מצווה שלנו, התחלנו ברומא. נחתנו בשעה ב-12 בלילה עם טיסה של נורווגיאן איירליינס שעליהם אני ממליץ בחום רב. הטיסה הזולה ביותר שהייתה בשוק וכמעט חצי מחיר מאל-על. אמנם, השעות לא הכי נוחות בעולם אבל כשתשלמו 910 דולר בלבד לארבע נפשות לאיטליה, גם אתם הייתם בוחרים בטיסה זו.

טיפ: תזמינו ישירות מהאתר הרשמי של החברה. זה הכי פשוט וגם המחיר הזול ביותר. בכל שאר האתרים שבדקנו, הם גובים עמלה נוספת ולא מצאנו שום טעם בלעשות זאת לא דרך החברה עצמה.

אז לאחר הנחיתה הלילית בשדה התעופה של רומא, יצאנו לשער היציאה וחיפשנו את נהג ההסעות שהיה אמור להמתין לנו ביציאה עם שלט.

וכאן מגיע טיפ נוסף: אל תזמינו שירות הסעות למלון דרך המלונות או דרך בוקינג.

מסתבר שלא רק שהמחיר היה גבוה יותר, גם הנהג בכלל לא הגיע ונאלצנו להתחיל להסתבך בשתיים עשרה וחצי בלילה בהתארגנות על הסעה. לאחר מחקר זריז ושיחה עם בית המלון שהזמנו, למדנו כי יש תעריף קבוע בחוק של רומא והמחיר לא יעלה על 50 יורו ללילה, אם נהג ידרוש מכם יותר, סרבו בנימוס וחפשו נהג אחר.

בסביבות השעה אחת פלוס בלילה, הגענו למלון שלנו - מלון navona colors אותו הזמנו באמצעות אתר בוקינג. את המלון בחרנו לאחר בדיקות ארוכות והמלצות מאתר למטייל, המלצות מאתר בוקינג עצמו, אתר תיירות נבונה המצוין ואתר טריפ אדווייזר שאותו כולכם בוודאי מכירים. וראינו כי למשפחה עם ילדים ברומא ובתקציב בינוני, זהו המלון הטוב ביותר עבורנו.

ואכן כך היה. זהו מלון בוטיק מקסים ונחמד עם שירות כל כך אדיב של הצוות שעזר לנו. החל בטלפון שנתקענו בשדה התעופה, ובמשך כל השהות שלנו במלון. המלון ממוקם במרחק 3 דקות הליכה מפיאצה נבונה המקסימה בה בילינו את הלילה במסעדה נחמדה שם אל מול המזרקות המפורסמות של ברניני. בקיצור, אני ממליץ בחום על המלון לכל משפחה עם ילדים שמגיעה לרומא.

תמונה של החדר במלון נבונה קולורס

המזרקה המקסימה של ברניני בתאורת לילה

את הטיול ברומא עצמו תכננו באמצעות המידע האדיר שבאתר למטייל והוא יצא מושלם. את היום שלנו ברומא הקדשנו כמובן למרכז ההיסטורי המפורסם. יצאנו בהליכה רגלית מהמלון ועברנו במדרגות הספרדיות. עלינו למעלה כדי לקחת תמונות והמשכנו הלאה למזרקת טרווי הידועה. פחות התחברתי למזרקה הספיציפית הזו ולא ברור לי כל כך על מה הרעש, אבל שיהיה…

המדרגות הספרדיות

מזרקת טרווי

סיימנו את הביקור בטרווי והמשכנו הלאה. בדרך, כל בניין שעוברים הוא מרתק ושואב אותך בדמיונות. החנויות, האוכל וכו'. איזו עיר נפלאה. ממזרקת טרווי, הגענו לכיכר ונציה. מקום חובה לכל תייר. מבנים מרשימים ועצומים בגודלם. צילמנו שם עשרות תמונות וגם עצרנו לאכול סנדוויצי'ים במין פארק קטן הממוקם ממש ממול הכיכר.

כיכר ונציה

סיימנו עם כיכר ונציה, והמשכנו לכיוון הקולוסיאום המפורסם שנמצא כבר ממש קרוב לשם (עשר דקות הליכה). בקולוסיאום הצטדיינו בכרטיסים מראש שכללו סיור מודרך במנהרות התת קרקעיות, היכן שהגלדיאטורים התכוננו לפני הקרבות. מדהים שהכל היה שם בחושך מוחלט ואז נזכרים שבעצם, הם היו עבדים שחיו בתנאים די מחפירים. העולם היה מקום קשה פעם.

אני בהחלט ממליץ לכולם לבקר בקולוסיאום עם סיור מודרך. ללא סיור זה, לא הייתי נהנה ולא מבין כלום על המקום. את הסיור הזמנו דרך האתר הרשמי של הקולוסיאום. אמנם, לא האתר הכי ידידותי בעולם אני חייב לציין, אבל הסיור היה שווה כל רגע וגם לא המתנו בכלל בתור ונכנסנו ישר.

רחבת הקולוסיאום. מה שרואים ברחבה זה את המסדרונות של האיזור התת קרקעי שהיה סגור כשהקולוסיאום היה פעיל.

וכך זה נראה כשיורדים למטה

לאחר שסיימנו עם הקולוסיאום, לקחנו את הרכבת התחתית שלקחה אותנו עד לותיקן שם בילינו את כל אחר הצהריים. הילדים למרבה הפלא, התלהבו מאוד מהמקום. איזו רחבה עצומה ומבנים מרשימים. לא משנה כמה תמונות וסרטונים תצפו, רק כשמגיעים לרחבה הענקית ורואים בעיניים, אפשר להבין את העוצמה שמאחורי המקום.

רחבת הותיקן

עייפים אך מרוצים, חזרנו למלון כבר בשעות החשיכה כאשר בדרך, עברנו ליד מצודת סנט אנג'לו המרשימה הרחוקה מהמלון כעשר דקות הליכה בלבד.

מצודת סנט אנג'לו

סיכום

עיר מדהימה. כעסנו על עצמנו שבילינו בה רק יום אחד אך הבטחנו לעצמנו שנחזור לשם בהזדמנות הקרובה. למחרת בבוקר, לקחנו רכבת לונציה. אבל את זה, כבר נשאיר לפוסט הבא.

בקרוב ההמשך....

נ.ב. סתם, כדי שתהיו מוכנים לזה נפשית, כל אתר תיירות ברומא (ובכלל באיטליה), מפוצץ במהגרים שמנסים לדחוף לכם בכל הזדמנות מקלות סלפי, תמונות וכל מיני שטויות למכירה. אני חייב לציין שזה מציק בטירוף וחבל מאוד שהרשויות לא מטפלות בזה...

תמונת הפרופיל של דורון אילן
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של דורון אילן