19-20 פברואר 19.
טאופו - התברכה באגם הגדול בניו זילנד, בנהר ההוקה, במעיינות מים חמים, ובארץ הירח. והפכה למרכז תיירותי מלא אפשרויות של פעילויות אתגריות, נופש, וטיולים.
הזמנו דרך בוקינג מוטל לטאופו ליומיים . מוטל CHELMSWOOD MOTEL TAUPO
ששוכן מול האגם. עם בריכה טרמית פרטית . כי המוטל שוכן מעל בריכות טרמיות.
אחרי ליל שינה עמוקה וטובה בסיוע המאמץ של מסלול הטונגרירו . החלטנו על יום טיול רגוע. עם מעט הליכות שחרור.
נסיעה בדרך נופית ומגיעים לנקודת תצפית ראשונה על אגם טאופו. מקום יפה לארוחת בוקר. מוציאים את הגזייה ומכינים קפה. בנוף ניו זילנדי ירוק ואגם.
יורדים מהתצפית לכיוון טאופו ומחליטים לפנות שמאלה ל Tokaaanu, בכדי ליסוע על הגשר, שראינו מהתצפית למעלה .רואים שלט לבריכות טרמיות.ומחליטים לבדוק פונים שמאלה אל האתר.
יש מסלול רגלי קצר בין בריכות טרמיות. האדמה מבעבעת בוץ מבעבע ובריכות מעלות אדים . קדימון לרוטואורה.
הליכה על שביל מסודר עם אזהרות רבות שלא לסטות מהשביל.
לצד המסלול בריכות שחייה בתשלום עם מים טרמיים.
נוסעים למוטל שלנו. בדרך עוד נקודות תצפית על אגם טאופו הגדול ביותר בניו זילנד. להקות ברבורים וגוזליהן באגם.
מחליטים דבר ראשון לראות את פתיחת הסכר של ההוקה.
הסכר בקיץ נפתח 4 פעמים ביום. 10,12,14,16. ממרס רק 3 פעמים ביום.
עוצרים בתחנת החשמל,עובד ממליץ לנו להמשיך ליסוע עד לסכר. כאן מגרש חנייה רחב. מול הסכר יש נקודת תצפית נוספת בה רואים את המים זורמים לנחל.
עמדנו בנקודת תצפית מול הסכר. נשמעות אזעקות אזהרה כל מספר דקות בעשר הדקות שלפני פתיחת הסכר. ואז...שצף מים יוצא מהסכר ומציף ויוצר מפלונים. עברנו בזריזות למסלול של 5 דקות לתצפית על הנחל ששוצף במימיי הסכר שנפרץ. והמים בצבע כחול טורקיזי. ואוו איזה מראה.
נסענו למוטל מול האגם. במוטל בריכה פרטית, עם מים טרמיים חמים, היוצאים ב טמפרטורה של כ70 מעלות צלזיוס. חשוב לשחרור השרירים. לוקח לבריכה שעה וחצי להתמלא. מנוחה קצרה ויצאנו לעיר בעיקר לסופר להצטיידות.
ארוחת ערב על השולחן שמול האגם. ושכשוך בבריכה הטרמית.
עוד יום נפלא בחצי הכדור הדרומי.
20.2.19
ביום של הטונגרירו, דודי גילה שנעלי ההליכה החדשות והטובות, פשוט אינן...הלכו להן לבדן ללא בעליהן לארץ איבוד.
את הטונגרירו הוא צעד בנעלי הספורט האהובות הגבוהות. והן בסוף המסע פתחו את פיהן בתדהמה מהנופים. כך שהבחור נותר ללא נעליים.
יצאנו בבוקר לחנות קטמנדו ורכשנו עבורו נעליים חדשות. הסתובבנו בעיר.
בגן הציבורי פסלים. שניים מהם הרשימו אותנו.
יצאנו למפל הוקה . שהוא שוצף במים תכלכלים.
ממפל הוקה יוצא מסלול של שעת הליכה לאורך הגדה אל מעיינות מים חמים .
הליכה לגדת הנחל בצבעיי ירוק כחול מקסים. ממול לודג' הוקה המטופח. קצת עליות וירידות מול היופי הזה ומגיעים למעיינות.
נחל עם מים קרים יש? יש ובענק.
מפל מים חמים יש? יש ממש בפינה.
קפצנו למים. לא הרבה אנשים בבריכות אז משוחחים עם השכנים למים.
כתת בית ספר הגיעה עם המורה ללימוד חוץ כיתתי. המורשת הסקוטית ניכרת בתלבושת האחידה.
הניו זילנד הזו פשוט אדירה.
את הדרך חזרה גמענו ב 40 דקות. ארטיק. והשעה כבר 16 חזרה למוטל לארוחת צהריים.
אחר הצהריים טיול על הטיילת ושקיעה כתומה.
21.2.19
יצאנו את טאופו בדרך לרוטארואה. איזור געשי ומעיינות מים חמים כמעט בכל מקום.
התחלנו את הבוקר בטיול על הירח..
Craters Moon. שבעמק Wairake.
הכי מרגיע ההוראות. בעת התפרצות יש לרוץ מידית מחוץ לשטח. ההוראה מאוד ברורה אם הסירנה נשמעת יותר מדקה מידית לרוץ ולעזוב את הפארק. המסלול כשעה וחצי. באמצע העלייה לתצפית ניסיתי ללא הצלחה לדמיין איך אני רצה מיידית מהשטח...
עם הודעת הרגעה זו הסתובבנו שעה וחצי בלוע הר הגעש שמעלה אדים מלועות קטנים, בינוניים וגדולים . Carters.
המראות באמת מדהימים. האדמה מבעבעת. לחיות לפתח הר הגעש.
המשכנו בארץ הגעשית והגענו אל Wai-o-tapu
אתר געשי של מעיינות וגייזר הפועל אחת ליום בבוקר.
הגענו בצהריים.
הליכה בשבילים מסודרים בין בריכות טרמיות עם צבעים שונים. לחלקם אין ממש שם. זוהרים וביזארים משהו.
הריח נוראי. אין לתאר. והאדמה פועלת ומבעבעת.
מראות מדהימים. והמון המון אדים.
במסלול אפשרות לצאת ליער ולהגיע לבריכה ענקית עם מים רגילים בצבע ירוק והליכה לצד מצוקים צבעוניים.
נגמרו לי המילים ומקווה שהתמונות יעבירו היופי.
והפעם מזל שהריח לא עובר עם התמונות.
הגענו לרוטאורה ל i site.
החננו את תכלת התכלכלת שלנו בחנייה ל 60 דקות.התענינו בכל האטרקציות מהליכה על עצים ועד התגלגלות בכדור.
חלק מהתוכניות גנזנו כששמענו על המחיר.
כדגמאת ביקור ב white island אי פרטי שניתן להגיע אליו רק בטיול מאורגן. קראתי עליו מזמן ונראה לי יפה לטייל בהרי געש שעדיין פעילים. האפשרות הראשונה טיול בהליקופטר בסכום פעוט של 1,050 דולר לאחד. או בשייט בסכום של 270 דולר לאחד. החלטנו להסתפק במה שראינו באיזור הגעשי כאן. ובחרמונית ובהר האביטל הגעשיים שלנו.
חוזרים לתכלת שלנו והופס, הרחוב סגור. מסתבר שהיום מתקיים שוק לילה ברחוב בו החלטנו לחנות. כל החניות אוכלסו בביתני אוכל. הצלחנו לצאת מבין גדרות הקונוסים.בצחוק אדיר.
כך גם נודע לנו שכל יום חמישי בקיץ מתקיים בערב שוק לילה. טיימינג מצוין , או יותר מזל משכל.
מצאנו מוטל אדיר Alpin motel
סלון מטבחון וחדר שינה. בחוץ ג'קוזי משלנו עם מי מעיינות חמים.
אכלנו צהריים .
(כבר 16:00). ויצאנו לראות את האגם מלמעלה ב skeyline.
מההר רואים את רוטרואה והאגם.
ישבנו למול הנוף. אני עם סיידר ודודי עם תה. חיכינו לשקיעה אך היום היא לא התהדרה בצבעים. ירדנו לשוק הלילה.
רוטרואה עיר שוקקת בערב. בשוק דוכני אוכל. שולחנות קטנים וסועדים סביבם. מוסיקה חיה של להקות. אווירה שמחה.
הסתובבנו בסמטאות במרכז. מסעדות פתוחות. בפסאז המסעדות מוסיקה. הגענו לאגם.
חזרנו למלון שלנו.
אחרי עוד יום נהדר בחצי הכדור הדרומי.
שישי 22.2.19
גשם ירד בלילה. בבוקר מעונן. אבל החזאים הבטיחו סוף שבוע גשום.
כבר קרוב לחודשיים, לפי דברי הקופאית בניו וורלד, ( הסופר) שלא ממש ירדו גשמים. באמת הרבה צהוב.
יצאנו לטה פקאוורווה או בקיצור טה פאקה.
אחרי שעשינו סיבוב כ שעה וחצי חזרנו להיפרד מהגייזר.
הגשם התחזק. יצאנו לפעילות אקסטרימית.
דודי חלם להתגלגל מראש הגבעה בתוך כדור. אתר של OMO. המצאה ניו זילנדית של שני חברה.
כדור ענק בשתי שכבות הממולא במים נעימים. קופצים לפי הכדור, ומגלגלים אותך במסלול.
בחרנו שני מסלולי זיג זג. והופ קפצנו לכדור. התגלגלנו בתוך הכדור. אני בתחילה קצת פחדתי והצחוק היה צחוק שחרור מפחד ואחר כך הנאה צרופה.
אחרי הירידה הראשונה נכנסנו להרגע בבריכת הג'קוזי. וחזרנו לראש הגבעה ברכב למסלול אחר. מנוסים קפצנו לכדור. נסגרנו ברוכסן והוקפצנו לדרך תוך התגלגלות בזיג זג. מצחיק וכיפיי.
סיימנו שוב בג'קוזי. קיבלנו סרטי וידאו שדודי צילם במצלמה מיוחדת שקיבלנו. ותמונות שצילמו אותנו תוך הגילגול.
חוויה כייפית ומיוחדת.
אחר הצהריים ישבנו בג'קוזי שבמרפסת במוטל אלפין שלנו. יושבים במים חמים כשבחוץ גשם. מרק ירקות מתבשל לו.
מה שנקרא כיף חיים.
23.2.19
אוראקי קוראקו orakei koraka נמצאת דרום מערב לרוטרואה . בין טאפו לרוטורואה. חזרנו דרומה ופנינו לאורך הנהר לחנייה.
קונים כרטיסים ועוברים בסירה את הנהר.
לעולם נוסף של מעיינות מים חמים. וצבעי סלע מצהוב לאדום. התפרצויות של מים וגייזר. ההליכה על שבילי עץ מוסדרים.( לא מותאם לעגלות) עם מדרגות. אך מאוד נוח ומשולט. הולכים בתוך אדים. והאדמה מבעבעת ומשמיעה רחשים וקולות. אתר מקסים. הנהר משמש לרקע. המסלול עובר בתוך יער גשם מרשים.
אנחנו בילינו כשעה וחצי נהדרים בתוך היופי של הטבע.
חוזרים בסירה. קפה במרפסת מול הנוף המיוחד.
ונסיעה בשטחים חקלאיים. בנוף ניו זילנדי כפרי אל הבריכות הכחולות .
מעיינות מים בצבעי כחול משגע. מים צלולים. כ900 מ מהכביש. הרבה ממי המעיינות בבקבוקים מקורם מכאן.putaruru blue spring
תודה למור לוי ואביב שהמליצו לנו, על הבריכות העחולות, מעבירים את ההמלצה הלאה.
שעות אחר הצהריים ואנחנו נוסעים למארחים שלנו מחיבורים בהמילטון
לרוב ולאמי.
רוב היה פעמיים בישראל ואמי ממוצא פיליפיני. קיבלו אותנו בחום ובארוחת ערב מושקעת. אני ישנה על מיטה ודודי על מזרון .…
אין לי מספיק מילים , לתאר את המיוחדות של האי הקסום הזה.