המדינה שלא ידעתם שאתם חייבים להוסיף לwish list שלכם- קבלו את אוזבקיסטן! (ואת כל מה שאתם צריכים לדעת לפני שאתם מגיעים לפה):
במרחק של טיסה ישירה של פחות מ-5 שעות מישראל תגיעו אל אחת המדינות הכי מיוחדות שאי פעם ביקרתי בהן. מדינה מוסלמית (88 אחוז) וידידותית מאוד לישראל, גרים בה 37 מיליון איש ויש בה מעל 120 לאומים שונים. השפות הרשמית הן אוזבקית, רוסית ואנגלית ותחושת הביטחון פה גבוהה ביותר (הרבה יותר מרוב מדינות אירופה לטעמי). האנשים כאן אדיבים, חייכנים ומסבירי פנים.
באוזבקיסטן יש את הפירות היבשים והאגוזים, שקדים, קשיו, פקאן הכי טעימים שאכלתי בחיים! להסתובב בשווקים זה מאסט, להנות מהשפע של הפירות ירקות גבינות לחמים בשרים וכו', מהתוצרת המקומית העשירה ומהאווירה המיוחדת באוויר. אם אתם אוהבים בשר אתם הולכים להנות פה ממש (ואם אתם שותים חלב שהוא לא פרה רגיל- תביאו איתכם כי אין פה).
אל תפספסו ביקור בערים טשקנט, סמרקאנד ובוכרה (אם יש לכם זמן סעו גם לחיווה). כניסה לחמאם מקומי תוסיף לכם לחוויה מקומית מהנה בהחלט!
והמחירים? זולים ונוחים, 100 דולר שווה בערך 1.2 מיליון סום אוזבקי. תוכלו להמיר כסף בבנקים, כספומטים או בשווקים. תביאו כסף לבזבוזים כי יש פה הרבה דברים שווים לקנות בשווקים ובדוכנים. כרטיס סים מקומי לשבוע עם 60 גיגה אינטרנט יעלה לכם פחות מ5 דולר (תוכלו לעשות ישירות בשדה תעופה עם הנחיתה), לינה במלון 4 כוכבים תעלה סביב ה80-100 דולר ללילה, כניסה לחמאם כולל מסאז׳ וקרצוף יעלה כ40 דולר, נסיעה ברכבת בין הערים תעלה בין 25 דולר ומעל 60 דולר (באופן כללי חשוב להזמין מספיק זמן מראש כדי שיהיו לכם כרטיסים וככל שתזמינו מראש יהיה זול יותר) ומונית בתוך העיר עצמה כמה דולרים בודדים.
העונות המומלצות לבקר באוזבקיסטן הן בתקופת האביב, בין החודשים מרץ ועד לתחילת יוני (ביולי אוגוסט חם מאוד ופחות מומלץ) ובמהלך ספטמבר ועד אוקטובר (העונה מסתיימת בסוף אוקטובר ואז מתחיל פה החורף).
השקע חשמל באוזבקיסטן הוא כמו השקע באירופה ולכן רובנו לא צריכים להביא לפה מתאם חשמל (כמה נוח:)
מה אתם אומרים? שכנעתי אתכם להגיע?
לעוד המלצות שוות ויעדים מיוחדים בואו לעקוב אחרי Ella Osmo - Sola
*ואם אנחנו עוד לא מכירים אז, היי! נעים מאוד, אני אלה אוסמו, בעלת SOLA- מיזם עסקי חברתי שמעודד נשים לטייל לבד בעולם. בת 35, במקור קיבוצניקית מגרופית שבערבה, נוודת דיגיטלית, יזמת ומרצה. עד לפני כ-4 שנים עברתי באינספור מסלולים במגזר הציבורי וטיפחתי קריירה חברתית, מעצימה ומשפיעה. סללתי את דרכי כאישה וכבת אדם בנחישות ועם גב זקוף, אבל אף אחד מן המסלולים שתיארתי עד כה לא שינה את חיי כמו ההחלטה ה"בלתי שפויה" :) שלקחתי לפני כ-4 שנים - לעזוב הכל ולצאת לטייל בעולם. לבד. לטייל לבד בעולם - זו רכבת ההרים המפחידה והטובה ביותר עליה עליתי. רכבת שהעניקה לי את כל מה שמעולם לא חשבתי שיהיה לי, שהפכה אותי לבעלת עסק, לנוודת דיגיטלית ולמגשימת חלומות סדרתית, רכבת שחיזקה והעצימה אותי באינספור דרכים ובעיקר לימדה אותי שאין משהו, או מישהו, (מלבדי) שיוכלו לעצור אותי מלהגשים את חלומותיי.
מוזמנים לעקוב אחרי המסע שלי באינסטגרם ובפייסבוק:
לטיולי הנשים שאני מוציאה בואו לכאן:https://www.ellasola.com/%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C%D7%99-%D7%A0%D7%A9%D7%99%D7%9D