מסלול משפחה + נוער מבוגר לאיסלנד 16 יום תחילת אוגוסט 2011
מסלול משפחה + נוער מבוגר לאיסלנד 16 יום תחילת אוגוסט 2011 מאפיינים: משפחה עם 3 (אחת מעט אחרי צבא, אחת מעט לפני צבא ובן 14). כמובן טיול טבע אבל עם הליכות מתונות. המסלול מנסה להכיל את רוב איסלנד(למעט הפיורדים המזרחיים וחצי האי סנפלס) עם קצב סביר ורצון לא לעבור כל יום בית מלון(מין טיולי כוכבים). התכנון גם מנסה לתת גמישות למקרי מזג אוויר (למשל ללגונת הקרחונים חזרנו גם בעוד יום שהיה בהיר וזה נראה אחרת לגמרי) אני יותר מנסה להראות את החלוקה של הימים. על מה לעשות בכל יום כתבתי רק מעט כי יש הרבה חומר באתר אצל מטיילים אחרים, או במסלולים של גילי חסקין.
רמת מלונות בינוני ומעלה (תמיד חדר עם שירותים ומקלחת) וכמעט בלי חסכון כספי באטרקציות.
כל המלונות הוזמנו הרבה זמן (כ 8 חודשים ) מראש, אבל תמיד הייתה אפשרות ביטול נוחה בלי תשלום. (במקרה שזה אתר קטן אז פשוט לשאול בדואל על תנאי הביטול)
רכב: 4 על 4 - מאד רצוי, נוח יותר ונותן בטחון בדרכי העפר וכמובן מאפשר נסיעה בחלק מדרכי ה F אנחנו לקחנו ג'יפ צ'ירוקי שהוא מין דרגת ביניים בין סוזוקי גרנד וויטרה ל 4 על 4 “אמיתי". (למשל טויוטה לנד קרוזר). עשינו זאת בעיקר כי הוא נוח יותר ל 5 אנשים (ויש הרבה נסיעות) ויש יותר מקום למטען.
על כבישים רגילים אין בעיה לנסוע 90 - 100 (לשים לב שאין שוליים באיסלנד ולתת כבוד לסימני אזהרה שהם שמים)
חומר להכנה:
מערב
דרום
צפון
יום 1:
טיסה ונסיעה ל Stykkishólmur . טיסה דרך אמסטרדם, עם אל על ואיסלנדאייר, מגיעה בערך ב 15:10. זה הצורה הנוחה להגיע לאיסלנד בשעה סבירה כדי גם לעשות משהוא. אנחנו נסענו כשעתיים עד לעיירה שבה המעבורת לפיורדים המערביים
שינה: Hotel Stykkisholmur הוזמן ב BOOKING.COM מלון סתמי אבל מיקום מאד נוח (3 דקות למעבורת) ונוף יפה מחדר האוכל
יום 2:
מעבורת ב 9:00 (הזמנתי מראש באינטרנט). אחרי כ 3 שעות מגיעים (הנוף לא משהוא מיוחד) אתר הזמנת מקום במעבורת http://www.seatours.is/FerryBaldur/ טיול לצוק לואננברג. להגיע עד סוף הדרך
שינה: דירה ב Bildudal http://en.bildudalur.is/?c=webpage&id=1&lid=1&option=links דירה מאד גדולה(, יכולה גם להכיל 8 נפשות)
יום 3:
יום נסיעה די ארוך (כ 400 ק"מ) שמטרתו בעיקר הפיורדים המערביים (כמעט כל דרך כאן היא מאד יפה) עצירה לאחר כשעה במפלי דניאנדי. המשך נסיעה ל לאיספיורדור (לא נכנסו ממש לעיר) והמשך עד הולמאויק. מבחינת כבישים זה 63 – 60 – 61 שימו לב שכביש 61 מעט שינה את נתיבו באיזור REYKJANES (גם ה GPS וגם המפה לא היו מעודכנות) אבל זה לא מפריע וצריך להמשיך עם הסימונים החדשים. השתמשנו בעצה מהפורום ועשינו הפסקה ב HOTTUB יפה ונידח (לנסוע כ 10 ק"מ דרומה על דרך 633 , פניה ימינה (אם באים ממערב) מיד לאחר הגשר החדש של כביש 61 . צריך להיות ערניים לבקתה קטנה בירוק (שזה המלתחה) מימין לדרך. המקום נמצא כ 2 שני ק"מ מחווה שמופיעה בצד שמאל. אחר כך יש לחזור את הדרך ל61 כי ההמשך לפי המפות כבר כנראה לא מעודכן). כנראה באם יש עוד אנשים זה לא אותה חוויה. אנחנו היינו לבד ואף אחד לא הגיע לשם.אם רוצים בריכה ממש אז יש אחרי מספר דקות ב REYKJANES במלון.
שינה: דירה בולמאויק http://www.steinhusid.is/index.php?option=com_content&task=view&id=13&Itemid=40 יש להם גם חדרים מסוגים שונים
יום 4:
יום נסיעה להגיע לאגם מיווטן (כ 500 ק"מ) כולל גם מעקף לחצי האי וסטנס לראות כלבי ים (זה המקום הבטוח לראות אותם. באם תהיו עירנים אפשר גם על כביש 61 לאחר איספיורדור. שימו לב לאנשים שעוצרים או ספסל מימין לדרך עם קופסה של משקפות עליו ( כחצי שעה – 40 דקות לאחר איספיורדור) עצירה במפלי Goôafoss
שינה: בית קייץ שנמצא במתחם קמפינג ומשקיף על ה אגם (2 חדרי שינה וגם עליית גג עם מזרונים שמאפשר שינה גם למשפחות גדולות) http://www.hlidmyv.is/
יום 5 :
אתרים סביב אגם מיווטן וכן גם הפסקה במרצאות הפתוחים
יום 6:
סיור לאסקיה אנחנו עשינו עם אליזבת מסוכנות http://www.fjalladyrd.is/ (היא פחות או יותר כל החברה) ומאד נהנו. ממליץ עליה (ולבקש אותה)
טיפ: מצד ימין (צפון) לוויטי כ 100 מטר יש גל אבנים, שזה בעצם גלעד זכרון וגם יש שם את ספר המבקרים של המקום. הגלעד הוא לזכר Walter von Knebel . חפשו את הסיפור ברשת ויהיה לכם סיפור על מדען שנעלם וארוסתו.
יום 7 :
מפלי DETTIFOSS וסלפוס הצמוד (לבוא מהצד המזרחי , על כביש 864 , הרבה יותר יפה מבחינת המפלים) המשך לקניון הפרסה ASBERJI והמשך הקפה עד הוסוויק (אפשר לקחת שם סיור לוויתנים אבל הכפר נחמד גם בלי זה). חזרה על דרך 87 לאגם
יום 8 :
יום נסיעה (כ 400 ק"מ) לדרום מזרח האי. עד הופן. היה יום גשום ומעורפל ולכן לא ראינו הרבה
שינה במלון קטן כ 5 ק”מ מערבה להופן: http://www.arnanes.is/accommodation.html
יום 9 : יום לרגלי הקרחון הגדול – כניסה להרבה אגמונים שלרגלי שלוחות הקרחונים (יש באיזור מפה שמראה בדיוק לאיפה אפשר להיכנס וכן הכול משולט (שלטים קטנים ולכן צריך להיות עירנים)). סיור באופני שלג על הקרחון – לא זול אבל כולם נהנו. מאד מומלץ, בוודאי באם זו פעם ראשונה. אפשר לנהוג רק מגיל 18 אבל אין כלל סיכון בנושא. הדרך לתחילת הסיור מקסימה עם תצפית יפה. המשך ללגונה המפורסמת ושייט שם (השייט נחמד לא יותר מזה). לא להחמיץ את ההליכה על חוף הים מול הלגונה עם שברי הקרחונים.
שינה: מלון עם חדרים מסוגים שונים http://www.frostandfire.is/english/hof/hof_home.html
יום 10: שמורת סקאפטאפל. עשינו טיול של כ 3-4 שעות: למפל Svartifoss ומשם לנקודת תצפית על שלוחות הקרחון ב SJONARIPA וחזרה במסלול מעגלי לחניה לפני כן עצרנו ( כ 2 ק"מ דרומית) בשלוחת SVINAFELLSJOKULL - מאד כדאי כי זה מקום היחידי שמגיעים ממש עד הקרחון. נסיעה קצרה ביותר מכביש 1 ואחר כך הליכה קצרה . זה מקום שממנו יוצאות קבוצות להליכה על הקרחון ולכן יש נגישות קלה יחסית. לזכור שלא הולכים ללא מדריך על הקרחון. בהמשך באם יש רצון אפשר לחזור דרומה להשלמות באיזור לגונת הקרחונים (לנו היה יום שמש ויום מעונן והכול נראה אחרת)
שינה באותו מלון
יום 11:
טיול לאורך החוף הדרומי (כ 230 ק"מ) האתרים שעברנו: NUPSSTAOUR – חווה עתיקה במיקום יפה בדרך מערבה אחרי כ 15 דקות מפל יפה מימין המשך ל Kirkjubæjarklaustur ושם הליכה קצרה ל KIRKIGJUGOLF . כדי להגיע סעו ממעגל התנועה הגדול בכניסה לכפר אל כביש 203 צפונה כחצי ק"מ ואז יש שלט וחניה קטנה. דרומית מספר ק"מ מהיישוב פניה ימינה לקניון Fjadrárgljűfua (פונים על כביש F206 ואחר כך ממשיכים ישר ולא פונים שוב ימינה ללאקי) – מאד יפה המשך ל VIK ומספר ק"מ אחרי היישוב ימינה לאגם HEIOARVATN. חשבנו שיהיו השתקפיות יפות, אבל לא היו. המשך לצוקי Dyrhólaey. מאד מרשים (היה לנו גם מזל של יום בהיר) לעלות גם למגדלור וגם להמשיך ישר לתצפית המזרחית לצוקים (כרגע הכביש בשיפוץ ואין כל כך שילוט אבל זה צריך להיות ברור, תראו גם את התיירים האחרים) המשך לסקוגאר ולמפל היפה שם
שינה ב Hella ב Fosshotel Mosfell . הוזמן דרך BOOKING.COM מלון ממוקם נוח , ארוחת בוקר טוב ויש מאפיה ממש מאחורי המלון
יום 12:
נסיעה ל שמורת לאנדמאנאלוגאר דרך כביש 26 ו F225 .המוני אנשים ורואים שזה שיא העונה (בכלל בדרום הרבה יותר תיירים מאשר באתרי הצפון והמערב) עשינו מסלול של כ שעתיים – סימון אדום עד הלועות המעשנים ואז סימון לבן בחזרה (פניה שמאלה באמצע העליה צמוד ללוע גדול יחסית) חזרנו צפונה דרך כביש F208 (פחות יפה מ F225 ). מעט קילומטרים צפונה להצטלבות עם F225 יש עליה מאד קצרה (אולי 500 מטר אבל בעליה די תלולה) ימינה ללוע עם אגם בתוכו (נחמד ונוף יפה). נדמה לי שעל שלט ההפניה כתוב BLAHYLUR חזרנו מכביש 32 ועצרנו במפל Hjálparfoss
יום13 :
נסיעה לעמק תורסמורק. הגענו עד קרחון Gigjökull (לא מרשים לאחר שבאים ממזרח ורואים את כל השלוחות מאיזור הופן ומערבה). לא המשכנו יותר כי לא נראה שהרכב שלנו יעבור את הנחל של הקרחון. בכל מקרה לנו (למעט מעברי המים) זה לא נראה מרשים. הייתי מנסח ככה את ההמלצה שלי – באם אתם עושים מסלול כמוני, אין לכם רכב 4 על 4 “אמיתי" ולא לקחתם את האוטובוס המיוחד לעמק, אפשר לוותר (אני מניח שאם עוד ממשיכים מספר קלומטרים ועושים מסלולי הליכה זה שווה). מכל הטיול זה האתר שבלחץ זמנים לא חייבים. המשכנו לאיי ווסטמן. הם ממש מדרום לאיזור תורסמורק. בקייץ זה (מיולי 2011) הופעל שירות מעבורת (5-6 פעמים ביום , חצי שעה נסיעה בלבד) חדש שמאפשר שילוב נוח שלהם במסלול. המעגן החדש (לא מופיע במפות ישנות ולא ב GPS ) נמצא כ 13 ק"מ מכביש 249 (הכניסה מכביש 1 , קילומטר מערבית לצומת 1 ו249) אתר המעבורת (רצוי להזמין מקום מראש, אבל אפשר גם לבוא ולקנות במקום. בעונה יכול להיות בעיה עם המכונית. באם אפשר תזמינו לפחות יום מראש) http://eimskip.com/EN/iceland_domestic/herjolfur/default.html הייתה שם התפרצות ב 1973 שפגעה בכפר (היחידי), ואפשר לראות את הנושא. כמוכן נוף יפה והרבה ציפורים (יש סיורי סירות מהירות) סיימנו את היום במפל Seljalandsfoss שניתן ללכת מאחוריו (קחו מעילים). באם אפשר תתזמנו את המפל לשעות אחר הצהרים , כאשר קרני השמש נופלות עליו ותרווחו מראות של קשתות יפות
יום 14:
"משולש הזהב" - מפלי גולפוס, Geyser, טינגווליר. אנחנו המשכנו ריקיוויק אבל אפשר לעשות זאת דרך (ואולי רצוי כי האתרים של המשולש הם הערך חצי יום) Hveragerdi ולעצור באתרי העיר הזו.
שינה בדירת 2 חדרי שינה (ויש גם ספה זוגית בסלון) Einholt Apartments . הזמנה דרך BOOKING.COM
יום 15 :
רייקיוויק (בנוסף לעיר אפשר גם כאן לעשות סיור ליוותנים, יש לפחות 2 חברות שיוצאות כ 3 פעמים ביום)
יום 16:
חזרה לישראל (דרך לונדון וזו טיסה שיוצאת ב 16 ולכן אפשר לעשות עוד השלמות או למשל ללכת ללגונה הכחולה שהיה קרובה לשדה)
תהנו
עומר