אוסטריה- טיול עם תינוקת בטבע ללא גבולות

בספטמבר 2010 נסענו זוג+ ילדה בת חצי שנה לטיול של 12 ימים באוסטריה.

אנחנו זוג שאוהב לטייל, פחות מתחברים לערים גדולות, מוזיאונים וכו' ויותר אוהבים טיולים בטבע, טיפוס לפסגות מושלגות, דרכי נוף וכד'. תחילה לא ידענו אם סוג טיול שכזה יתאפשר לנו עם ילדה בת חצי שנה והאם נצליח לטייל בדרך שאנחנו אוהבים ורגילים לטייל.
התלבטנו רבות על יעד הטיול ולבסוף לאחר בירורים החלטנו על אוסטריה.
בחרנו ביעד זה מאחר והמרחקים ממקום למקום לא ארוכים (נוח יותר עם ילדים), אוסטריה זולה יחסית לשכנותיה באירופה אך נופיה מרהיבים לא פחות. במהלך הטיול הבנו עד כמה היא ידידותית לילדים בכל הגילאים: כמעט בכל נקודת תצפית, אתר תיירותי ומסעדה ואף ברוב מקומות הלינה יש פינת משחקים לילדים, פינות ליטוף ועוד. בנוסף, הטיסה ליעד זה אינה ארוכה.
הכנות מקדימות:
  • הזמנת כרטיסי טיסה- החלטנו להתמקד באזור זלצבוג וחבל טירול ולכן היה נכון יותר להזמין טיסה למינכן (בגרמניה) השכנה. את הלילה הראשון ישנו בפנסיון zwek בקרוב לשדה התעופה במינכן ובבוקר נסענו לפלכאו שבזלצבוג- מרחק של שעתיים- שעתיים וחצי נסיעה.
  • פניה ללשכות תירות מקומיות- יש היום באינטרנט מידע רב הכולל מגוון מפות, מסלולי טיול המחולקים לפי דרגות קושי, אטרקציות חוייותיות שונות, פעילויות ספורטיביות ועוד. ברוב האתרים (למשל באתר של זייפלד, באתר של טירול ועוד) ניתן למלא פרטים ולקבל הביתה בדואר חומר רב (מפות, חוברות ומגוון ברושורים) שמסייע בתכנון מסלול הטיול. המשלוח אינו כרוך בעלות ומגיע מהר, מספר ימים בודדים אחרי מילוי הפרטים באתר.
  • הזמנת מקומות לינה -; לרוב אנחנו מעדיפים להיות ספונטנים יותר אך בטיול עם ילדה בת חצי שנה היה חשוב לנו לברר מראש היכן יש מיטת תינוק, אמבטיה וכד ולכן העדפנו לברר מראש ולהזמין מראש. אנחנו מצאנו שדירה נוחה יותר עבורנו מאשר חדר בודד- כך יש מטבח קטן לשימוש לנו ולהכנת דברים לתינוקת, יש לרוב לפחות 2 חדרים כך שיש היכן לשבת אחרי שהתינוקת הולכת לישון.
שמטיילים עם ילד נוח יותר להתמקם במקום אחד או שניים ולא לעבור ממקום לינה אחד לשני.
באזור זלצבורג החלטנו להתמקם בפלכאו- כפר נחמד מאוד מוקף הרים, יש בכפר מספר סופרמרקטים ומסעדות כך שאפשר במרחק הליכה/ נסיעה קצרה לאכול בערב ולהצטייד למשך היום. פלכאו ממוקמת במרחק קצר מיעדים רבים שסימנו לעצמנו לביקור ולכן התאימה לנו.
באזור טירול החלטנו להתמקם במוצרן- מוצרן הינו כפר קטן מאוד קרוב לזייפלד. בכפר מספר מצומצם של מסעדות ומכולת קטנה וכל השאר במרחק של 5-10 דקות נסיעה. בדיעבד, אנחנו חושבים שאולי היה נכון יותר להתמקד בסיפלד שהיא קצת יותר "חיה" ותוססת ועדיין בעלת ציביון "כפרי" אם כי תיירותית למדי.
יש באזורים הללו כפרים וערים רבות ואינספור מקומות לינה בכל מקום כך שניתן להתמקם בהתאם ליעדים המתוכננים לטיול. עלות לינה ממוצעת באזור נעה בין 40-80 אירו. מובן שיש מקומות לינה יקרים יותר אך בטווח זה ניתן למצוא מקומות ברמה טובה מאוד. מיותר לציין שכל מקומות הלינה באזור נקיים להפליא.
  • קניית מנשא- מאחר ותכננו טיולים רגליים היה עלינו להצטייד במנשא מתאים. ראשית נציין כי יש שבילים ומסלולים בהם ניתן ללכת עם עגלה (לדוג' חלק ממסלולי הליכה סביב האגמים ועוד מסלולים שונים שניתן למצוא בחוברות או בהכוונה של לשכות התירות האזוריות).
אנחנו הצטיידנו במנשא בייבי-ביורן ובמנשא גב של דויטר. לגבי מנשא הגב- הגיל של הקטנטונת שלנו היה די גבולי והתיעצנו עם רופא הילדים ואורתופד שאמרו שזה בסדר. מאחר ולרוב הילדים לא "מתאהבים" במנשא מיד אז עשינו מספר "טיולי חלוץ" בארץ להרגיל את הילדה למנשא.
טיפים כללים להתארגנות לנסיעה עם תינוק:
  • ציוד לתינוקת- אנחנו לקחנו עגלהסלקל (ניתן להשכיר בחברות השכרת הרכב אך לפי הבירור שלנו זה לא כ"כ משתלם), מנשא קדמי (בייבי-ביורן), מנשא גב (דויטר), חיתולים (ניתן לקנות שם של חברה מקומית או פמפרס) וכמובן צעצועים, בגדים וכד' לפי הצורך.
דפני לאמבטיה- אנחנו לא הבאנו ואח"כ קצת הצטערנו, ממילא סוחבים כ"כ הרבה ודווקא זה יכול להקל על כל נושא הרחצה של תינוקות שעדין לא יושבים אם כי ברור שניתן להסתדר גם בלי.
  • בחירת מסלולים- מסלול הטיול שלנו כלל ברובו אתרי טבע ונוף. חשוב לזכור שכשמטיילים עם ילד/ה בגיל כזה וגם אם היא/הוא ממש אוהב/ת את המנשא- לא מומלץ לעשות מסלולים ארוכים במיוחד (יש גבול לכמה סבלנות יש לילד להיות "תקוע" במנשא) ולכן ויתרנו על טרקים של 7-8 שעות ועשינו מסלולים קצרים יותר ומרובי הפסקות. היתה לנו שמיכה קלה שלקחנו עימנו וכך מידי פעם עצרנו להתרעננות, הוצאנו את הילדה מהמנשא ונתנו לה לחלץ עצמות. כמו כן השתדלנו לבנות את היום כך שישלב טיול במנשא, בעגלה וברכב כך יהיה גיוון מסויים גם לילדה.
  • תכנון לו"ז- צריך לזכור שגם בחו"ל (כמו בארץ) ההתארגנות סביב הילד היא לא מועטה ו"שורפת" זמן על החלפות, האכלות, הרדמות וכו'. לכן צריך לתכנן לו"ז ריאלי ומתאים לסדר היום שלכם עם הילד. קחו בחשבון שלא תמיד מספיקים הכל וכל תכנית היא בסיס לשינויים... במיוחד עם ילדים....
  • השכרת רכב- מאחר ויש לו מעט ציוד אנחנו ממליצים לשקול על השכרת רכב סטיישן.
  • התפרסמה באתר כתבה של זוג שנסעו עם תינוקת, ההמלצות שלהם היו מצויינות וסייעו לנו רבות בתכנון הטיול ובחירת המסלולים.
מקומות הלינה שלנו:
באזור שדה התעופה של מינכן:
לילה ראשון- פנסיון זוויק בעיירה ארדינג (70 אירו ללילה)- http://www.pension-zweck-erding.de/index.php
חדר נקי ודי מרווח. המחיר כולל ארוחת בוקר, בעלי הפנסיון מאוד חביבים ומסבירי פנים. הגענו בשעת לילה וסוכם איתנו כי ישאירו לנו מפתח מאחר והקבלה לא מאוישת בשעה זו- אכן המפתח חיכה לנו ובחדר היתה מוכנה מיטת תינוק כפע שהזמנו מראש. העלות זולה יחסית וזה בהחלט פתרון מצוין ללינה באזור (מאחר ולא היה מקום ללילה האחרון אז לפני הטיסה חזרה ישנו במלון ISAR).
לילה אחרון- מלון ISAR בעיירה פרייזינג (110 אירו בתקופת האוקטברפסט)- http://www.isarhotel.de/english/01hotel.htm
מאחר והגענו אחה"צ אז עשינו סיבוב בעיירה שהפתיעה לטובה. יש מדרחוב קטן עם מספר מסעדות חביבות, בתי קפה וגלידריות. המלון עצמו די נעים, ארוחת הבוקר מצויינת אך הוא יקר יותר בהשוואה לפנסיון בו לנו בלילה הראשון.
אזור זלצבוג- בעיירה פלכאו (60-65 אירו)- http://www.jaegerheim.at/
מדובר על מלון דירות חדש יחסית. הדירות והחדרים מאוד נעימים, יש פרקט ושטיח מקיר לקיר, הכל נקי. יש אפשרות לארוחת בוקר בתוספת מחיר (ארוחה די בסיסית). מאוד נהנינו מהשהות שם אם כי לדעתנו בעלת המקום הייתה מעט קטנונית וחייבה אותנו על עלות החשמל של רדיאטור שהביאה לנו (מאחר ובעונה זו הם לא מדליקים את החימום המרכזי). יחד אם זאת, בסה"כ היא הייתה מאוד חביבה וסייעה לנו בהמלצות על מסעדות ואתרים באזור.
אזור טירול- בכפר מוצרן (55-60 אירו)- http://www.gasthof-dorfkrug.com/appartements-seefeld-moesern.html
כשהגענו למקום קצת התאכזבנו כי ציפינו לצימר והגענו למלון של ממש... הדירה הייתה די ישנה אך מצוחצחת ומאוד מרווחת עם מרפסת קרקע גדולה (פינת ישיבה+ דשא). בסה"כ הדירה התאימה לצרכינו אך לא הייתה מאוד "מפנקת" או כפרית. באותו המקום יש מסעדה אותה פקדנו מידי ערב (היה מאוד נוח להרדים את הילדה בעגלה ולעלות עם העגלה ללא צורך בנסיעה....) והייתה ממש מעולה! אוכל מגוון, כל מה שטעמנו היה מצוין, המנות גדולות מאוד והמחירים לא גבוהים. בערבים המסעדה ההיתה מלאה מאוד. גם אם לא ישנים שם מומלץ בחום לבוא למסעדה.
תוכנית הטיול שלנו:
יום 1: טיסת אל-על תל אביב- מינכן, נחיתה בסביבות 21:00. לינה בפנסיון זווק בעיירה ארדינג שבגרמניה.
יום 2: על הבוקר התארגנו ונסענו לפלכאו שבזלצבורג, שם התמקנו במקום הלינה שהזמנו לשהותנו באזור. היה יום סגרירי מעט ולכן עשינו סיבובקטן בעיירה עצמה, נהנים מהירוק והאויר הקריר והצח (באנו מהחמסינים של הארץ...).
יום 3: ביום זה נסענו לאזור האגמים.התחלנו באגם גסאו שם עשינו סיבוב סביב האגם- ניתן ללכת עם העגלה והמסלול אורך 40-60- דקות. האגם נחמד מאוד ולא עמוס במיוחד (לפחות בעונה שהיינו). משם המשכנו להאלשטט, עיירה עליה כתוב רבות והיא הוכרזה כאתר לשימור, גם שם נוח מאוד ללכת עם עגלה. העיירה שוכנת על שפת אגם, די תיירותית אך יחד עם זאת מאוד נחמדה. בהמשך עצרנו גם בסט וולפגנג וקינחנו בביקור קצר בזלצבורג.
יום 4: ביום זה נשארנו באזור פלכאו. כמה ק"מ מעל לכנסיה בפלכאו יש מסעדה בשם סטלבאואר שהיא נקודת יציאה מצויינת למסלולים נחמדים באזור וגם מסעדה ידועה באזור בשל האוכל הטוב, פינת ליטוף ומשחקים לילדים (קיבלנו עליה המלצות מלשכת התירות האזורית וגם מבעלת הצימר). ניתן לעלות מפלכאו רגלית למסעדה אך אנחנו עלינו עם הרכב ומשם עשינו מסלול קצר של שעתיים בערך באזור. מדובר על שטח מיוער כאשר ההליכה בתוך היער, הליכה נחמדה ומרעננת אך לא חושפת נופים מרהיבים במיוחד. בסיום המסלול אכלנו במסעדה שהייתה עמוסה במיוחד ואכן האוכל היה מסורתי ומצויין! (גם אם לא רוצים לעשות מסלול באזור מומלץ לעלות למסעדה המתצפתת על האזור כולו ומגישה אוכל טעים). משם נסענו לנקיק ליכטנשטיין, מאחר ובאנו לאחר מספר ימים גשומים אז לא נהנינו מצבע מי הטורקיז המתואר בטיפים ובספרים אך בכל זאת היה נחמד ללכת לאורך הנקיק. מדובר על הליכה קצרה של 20-30 דקות עד לנקודת תצפית על מפל ואז חזרה (לא מסלול מעגלי). המסלול בנוי על הנקיק עצמו ולאורכו מדרגות וגשרים כך שלא ניתן ללכת עם עגלה.
יום 5: ביום זה נסענו לאזור קפרון. האזור יפה במיוחד וכבר בדרך רואים נופים של פסגות לבנות סביב. אנחנו החלטנו לוותר על הביקור בסכר והמשכנו לקרחון קיצשטיינהורן. יש להניח שבמקרה אחר היינו מתחילים את מסלול ההליכה מלמטה ועולים לקרחון אך כפי שציינו תחילה, בכדי לא לעשות מסלול ארוך מידי עם הילדה במנשא, עלינו ברכבל עד לנקודה הגבוהה ביותר ובפסגה עשינו מסלול מעגלי של שעה בערך (בעונה זו הלכנו בשלג חלק מהמסלול) ועבר דרך שני אגמונים קטנים וחביבים. הנוף באזור מדהים ובהחלט מומלץ!! למעלה יש כמובן בית מסעדה ואפשר להתפנק על פאי תפוחים עם רוטב וניל ו/או כוס בירה צוננת כמיטב המסורת...
בדרך חזרה עצרנו בעיירת הסקי זל-אם -;סי לטיול קצר בטיילת על האגם- נחמד אבל בהחלט ניתן לוותר.
יום 6: דרך הגרוסקלנגר. יש טיפים והסברים רבים על הדרך ולכן לא נרחיב. אכן מדובר במסלול מדהים עם מגוון נקודות תצפית מרהיבות ואפשרויות למסלולי טיול קצרים וארוכים. בקרחון שבקצה יש טיילת נהדרת עם נוף לקרחון, הטיילת סלולה וניתן ללכת בה עם עגלה כאשר בדרך רואים את הקרחון ממול ומתחת מרמיטות ולפי השלטים גם עיזי בר (שאנחנו לא ממש ראינו...). מעבר לכך, לאורך הדרך כולה יש אינספור נקודות בהן ניתן לעצור לנוח, לפיקניק או לחלץ עצמות במסלול הליכה קצר או ארוך....
בהחלט אחד הימים המוצלחים בטיול! בסיום הדרך נסענו לאזור טירול והתמקמנו במוצרן.
יום 7: לאחר יום עמוס חוויות בדרך הגרוסקלנגר החלטנו לקחת את היום ב- easy ועשינו טיול קטן לאגם מוצרן ועוד מסלולון באזור זייפלד.
יום 8: עמק שטובי. נסענו עם הרכב לקרחון שטובי. ברכבל יש 3 נקודות עצירה. עלינו עם הרכבל לנקודה הראשונה ועשינו מסלול הליכה של שעתיים בערך עד לנקודה השניה של הרכבל (כל הדרך עליה...). כשהגענו לנקודה השניה עלינו ברכבל לנקודה השלישית. לפי המלצות בכתבה שהתפרסמה כאן באתר לא ויתרנו על העליה לנקודה השלישית וכשהגענו למעלה הבנו מדוע.... מדובר על נקודת תצפית מרהיבה, המוקפת הרים ופסגות מושלגות, ניתן לעשות שם סקי (ואכן יש אנשים שעושים זאת- סקי בסוף ספטמבר...), יש מרפסת תצפית יפיפיה ומסעדה קטנה. ניתן ללכת קצת בשלג, לשתות משהו ופשוט להנות מהנוף סביב. גם יום זה נכנס לרשימת הימים היותר מוצלחים בטיול!
יום 9: עמק אוץ. נסענו עם הרכב עד לקצה של עמק אוץ לכפרון פצפון בשם רופן (אחרי ונט). האזור היה מאוד יפה, שקט ורגוע. היה נוף על ההרים סביב (בעונה שלנו לא היה שלג בנקודה זו והנוף הזכיר נוף של תחילת טרק). עברנו עם העגלה את הגשר מעל הנהר והמשכנו רגלית לכיוון vent. היתה הליכה מאוד נחמדה ורגועה לאורך הנחל, בדרך היו סוסים. משם נסענו למפלי שטויבן, לא עשינו את המסלול המוביל אליהם אלא רק עלינו עם הרכב לנקודת התצפית. משם המשכנו לאגם פורברג השקט והציורי ואח"כ עשינו סיבוב קצר בעיירה אוץ.
יום 10: קמנו ליום גשום וסגרירי ולכן החלטנו לעשות יום טיול עם הרכב. נסענו לפי המסלול בספר "פספורט" לכיוון סט אנטון ומעבר ארלברג. המעבר היה כולו מושלג ובכל האזור היה ערפל כל שלא הייתה ראות. בדרך מהמעבר למטה ולכיוון מוצרן עצרנו במספר עיירות בדרך להתרעננות, קפה וטיול קצר (לא הייתה איזו עיירה מומלצת במיוחד כך שניתן פשוט לנסוע ולעצור איפה שמתחשק). כשחזרנו למוצרן התבהר מעט והלכנו לגן של פעמון השלום המתצפת על העמק.
יום 11: יצאנו על הבוקר ומאחר ומזג האויר היה עדין גשום ומעונן החלטנו שלא לבלות את היום האחרון באזור מוצרן ונסענו לפסטיבל האוקטובר פסט במינכן בגרמניה. בדרך עצרנו בעיירה האל אין טירול החביבה לביקור קצר וקפה של בוקר. הנסיעה ממוצרן למינכן ארכה שעתיים בקרוב. למי שמגיע לאזור בתקופה זו- מומלץ ביקור בפסטיבל! האוקטובר פסט הוא פסטיבל ססגוני ושמח בו כל אזור הפארק מלא באוהלי ענק שם שותים (בירה כמובן!) ואוכלים. בין האוהלים יש המון דוכני אוכל ומזכרות, מתקני לונה פארק והמוני גרמנים בלבוש מסורתי (היפה שבענין הוא שזה המנהג ולא בשביל תיירים). מומלץ לבוא בשעות הבוקר המוקדמות יותר שכן מאוחר יותר האזור הומה אדם מה שמקשה מעט על טיול עם עגלה. בנוסף, כדאי לדעת שבחלק גדול מהאוהלים לא מתאפשרת כניסה עם עגלת תינוק (אין בעיה לבוא עם ילדים ו/או תינוקות ברגל או במנשא פשוט בגלל הצפיפות לא מאפשרים להסתובב עם עגלת תינוק). את הלילה ישנו במלון ISAR
יום 12: טיסת אל- על מינכן תל אביב המראה ממינכן ב 10:00 בבוקר.

תמונת הפרופיל של morgal
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של morgal

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לאוסטריה

באנו ליהנות יצאנו עם תלונות: 10 אתרי התיירות המאכזבים ביותר בעולם לאייטם המלא
באנו ליהנות יצאנו עם תלונות: 10 אתרי התיירות המאכזבים ביותר בעולם
הדיל הכי משתלם באירופה: בעיר הזו תוכלו לישון במלון 5 כוכבים בפחות מ-150 אירו ללילה לאייטם המלא
טסים היום לחו"ל? צפי לשיבושי תנועה חריגים באזור נתב"ג בעקבות הפגנות החרדים לאייטם המלא
טסים היום לחו"ל? צפי לשיבושי תנועה חריגים באזור נתב"ג בעקבות הפגנות החרדים
הולנד נגד יפן: מי מנצחת בקרב על החופשה? לאייטם המלא
הולנד נגד יפן: מי מנצחת בקרב על החופשה?
גרמניה נגד קוראסאו: מי מנצחת בקרב על החופשה? לאייטם המלא
גרמניה נגד קוראסאו: מי מנצחת בקרב על החופשה?
אחרי יומיים בלבד: וויז אייר שבה היום לפעילות מלאה בישראל לאייטם המלא
אחרי יומיים בלבד: וויז אייר שבה היום לפעילות מלאה בישראל
קנדה נגד בוסניה: מי מנצחת בקרב על החופשה? לאייטם המלא
קנדה נגד בוסניה: מי מנצחת בקרב על החופשה?
מי קריסטל משגעים ומצוקים פראיים: הכירו את האי הסודי של האיטלקים לאייטם המלא
מי קריסטל משגעים ומצוקים פראיים: הכירו את האי הסודי של האיטלקים