10 ימים באיים הקנריים (טנריף ולה גומרה) – טיולים רגליים וחופים בלי רכב

תמונה ראשית עבור:  10 ימים באיים הקנריים (טנריף ולה גומרה) – טיולים רגליים וחופים בלי רכב

10 ימים באיים הקנריים (טנריף ולה גומרה) – טיולים רגליים וחופים בלי רכב טיילנו באוגוסט 10 ימים באיים הקנריים והיה פשוט מושלם. הצטערנו מאד שהטיול לא היה ארוך יותר, היינו נהנים מעוד שבוע בכיף. החסרון היחידי היה מזג האוויר החם (אוגוסט)- כ-35 מעלות שהקשו מאד על טיולים ארוכים. בד"כ אנחנו עושים טיולים רגליים של כ-10-15 ק"מ ביום והפעם הצלחנו רק גג 5 ק"מ שגם הם היו לפעמים לא קלים. רק במסלולים מוצלים (נראה שאין המון כאלו!..) הצלחנו לעשות טיולים ארוכים יותר. ועכשיו לדברים הטובים! האיים (טנריף ולה גומרה) היו מדהימים לטייל בהם, נופים מאד מאד מגוונים, שכוללים יערות מיוחדים עם נוף לאוקיינוס, הר געש, טיולים דרך עיירות חמודות (כל בית צבוע בצבע אחר וכו'..), חופים מטורפים וטיולים בין מטעי בננות.. האיים קטנים וקלים להתמצאות, עם המון שבילי טיול מסומנים בברור – זה היה המקום המרשים ביותר מבחינת נוחות טיול שהיינו בו (בהשוואה לצפון אנגליה, אירלנד, יוון ופרובאנס בצרפת). היה מאד שקט ושלו, המקומיים שנתקלנו בהם היו סופר נחמדים, ולמרות שלא יודעים אנגלית (הבאנו איתנו שיחון ולמדנו כמה מילים בסיסיות) מאד עוזרים (למצוא את הדרך, האוטובוס וכו') בסימני ידיים ובספרדית (שדומה מאד מאד לאנגלית וממש לא קשה להבין..). טיילנו בלי רכב, ומאד שמחנו על כך – התחבורה הציבורית הייתה מצוינת, בעיקר בטנריף. בלה גומרה האוטובוסים פחות תדירים אבל גם היו מספיק טובים בשביל שלא נצטרך רכב. לינה בערים המרכזיות (פוארטו – Puerto de la Cruz בצפון טנריף (למי שרוצה לטייל או להיות בחופים שקטים אין שום סיבה להגיע ל-Los Cristianos/Las Americas – עומס פסיכי של אנשים וחוף לא מדהים), ו-San Sebastian בלה גומרה) עזרה לנו להיות בצמתים מרכזיות שהיו מהן הרבה אוטובוסים לכל מקום ולמסלולי טיול מגוונים (פירוט על התחבורה הציבורית בשני האיים בטיפים נפרדים ב"תחבורה ציבורית") (אגב – גם Google Maps יודע לתכנן בטנריף בצורה מעולה את המסלולים עם תחבורה ציבורית, כולל שעות מדויקות! (בלה גומרה הוא לא הכיר את האוטובוסים)). למסלולים ומפות נעזרנו ב-Tourist Information (יש את מפות הטיול גם באינטרנט: טנריף- http://issuu.com/turismotenerife/docs/tenerife_footpaths, לה גומרה- http://www.lagomera.travel/en/explore/hiking-of-la-gomera.aspx). טנריף: ב-Puerto ישנו במלון El Tope המצוין (לא בתוך הטיילת אלא קצת למעלה, נוף יפה, מפנק ושקט). ביום הראשון עשינו טיול לרכס אנגה (Anaga Massif)- לקחנו אוטובוס לעיר La Laguna ומשם עוד אוטובוס לעיירה Las Mercedes, ומשם התחלנו טיול ל-Cruz de la Carmen שבשמורה, שם יש עוד Tourist שנתן לנו עצות ועוד אופציות למסלולים יפים. עשינו טיול של כ-6 ק"מ (עד Chinamada ו-Las Carboneras) שרובו בתוך יער, כשמחוץ ליער פשוט יושב ענן וממנו רואים את ההרים והסלעים.. מסלול מגניב מאד וקל להליכה.

ביום השני לקחנו אוטובוס ל-Garachico, עיירה קטנטנה ומאד יפה, ועשינו מסלול במעלה ההר ל-San Juan del Reparo. אפשר לעשות הלוך-חזור, אנחנו לקחנו מסוף המסלול אוטובוס לאיקוד (Icod). המסלול מאד מאד יפה, למעלה רואים את ההרים (גם את הר Teide) ולמטה את העיירה היפה ואת האוקיינוס. מעט צל אבל בריזות מהאוקיינוס.. העלייה לא קשה, מאד מתונה, ולא ארוכה (כ-3 ק"מ). באיקוד יש עץ דרקון עתיק (בכל האי יש צמחיה מגניבה והרבה "עצי דרקון") שהפך אתר תיירות- מהכיכר המרכזית בעיר (לכו אחרי השלטים ל-Draco) אפשר לראות את העץ, זה לא ממש מלהיב (בסה"כ עץ...) ומשום מה מוכרים כרטיסים לראות אותו מקרוב ב-4E... אין שום סיבה לשלם (לצערנו עשינו את זה....). אמור להיות באיקוד סיור ל"מנהרות לבה"- לא לקחנו – צריך להזמין מראש וזה בערך שעתיים וחצי. נשמע מעניין, אולי שווה לבדוק אם אתם מגיעים לשם.

בשלושת הימים הבאים היינו בשמורת Teide. לקחנו אוטובוס מפוארטו לשמורה (שימו לב שאוטובוסים לשמורה יש רק מפוארטו ומ-Los Cristianos, ורק פעם ביום, ב-09.00 מכל אחד מהיעדים. גם האוטובוס מתוך השמורה הוא רק לשני היעדים האלו, ב-16.00). יש הרבה מטיילים שבאים רק ליום אחד (כמעט חצי יום בעצם) בלי לישון, ולדעתי מפסידים המון. המקום פשוט מדהים, והיה לנו ממש כיף להיות בו שלושה ימים (שני לילות). המקום היחידי לישון בו הוא מלון Parador שהיה מעולה. לא ברור למה הדירוג הרשמי שלו הוא 2 כוכבים, אנחנו הרגשנו 5. נקי מרווח יפה ומהודר, עם בריכה קטנה (סגורה) ונוף פסיכי ל-Teide ולכל השמורה. יש דוכן מידע צמוד למלון (09.00-16.00) עם מפות של השמורה.

יש בערך 3-4 מסלולים שיוצאים מהמלון: Rocks de Gracia – היה מסלול מדהים, מעגלי, קצרצר וקליל (1.5-2 שעות), Alto de Guajara – מסלול קשה למדי (בעיקר בגלל החום שהיה ובגלל הגובה הגבוה), הלוך חזור, בערך 6 שעות (בגלל החום לקח לנו יותר). נוף מדהים לכל השמורה ועד האוקיינוס. רצינו במקור לעשות ברגל את המסלול לפסגה ושם נתקלנו בכמה קשיים: ההליכה לתחילת המסלול (המסלול נקרא Montana Blanca ל-Pico del Teide) מתחילה בערך 6 ק"מ מהמלון בהליכה על הכביש. אם רוצים לעשות מומלץ לקחת טרמפ לשם. הרכבל נמצא 4 ק"מ (על אותה דרך, 2 ק"מ לפני תחילת המסלול הרגלי). גם אליו ממליצים (במיוחד בחום) לקחת טרמפ ולא ללכת ברגל כמונו.. ברכבל היה תור של שעתיים (!!) כי הגענו מאוחר מדי – ממש עדיף להגיע לפני 09.00 (נפתח ב-09.00) ואז עולים מהר. אפשר לקחת את הרכבל רק לכיוון אחד בחצי מחיר (זה מה שהתכוונו במקור, אבל בגלל החום לצערנו לא עשינו את זה. אפשר לקנות כרטיסים בשני הצדדים שלו. אפשר כנראה גם לקנות באינטרנט ואז אין בכלל תור..). מהמקום שהרכבל עוצר יש נוף מטורף של כל השמורה ועד האוקיינוס. טיפה קריר יותר (לא משהו רציני, 5-10 מעלות פחות מלמטה). אפשר לעשות שם טיול קצר של שעה בערך ולראות עוד נופים יפים. שימו לב שבשביל לעלות את ה-200 מ' האחרונים ללוע של הר הגעש צריך פרמיט מיוחד שצריך להירשם בשבילו מראש באתר האינטרנט של השמורה. לצערנו המקומות היו מלאים עד חודש אחרי הזמן שהיינו בו !!! כל ניסיונות השכנוע לפקח בכניסה לא הועילו.. אנשים שפגשנו שהיו שם (ישנו ברפוחיו שממש קרוב ואז עלו לפני 09.00 לפסגה, רק אז מגיעים הפקחים) אמרו שאין לבה או משהו מאד מעניין ושונה מה-200 מ' למטה יותר, אבל אני מניחה שאם אפשר להגיע לשם זה עדיין מגניב מאד.. בערב האחרון סגרו את השבילים בשמורה בגלל החום וחשש שריפות.. אז בבוקר למחרת נשארנו לנוח בבריכה של המלון. מבחינת אוכל בשמורה, צמוד למלון הייתה גם קפיטריה, ובמלון מסעדה ובר (לא ידידותי כ"כ לצמחוניים.. בערב השני פשוט ביקשנו שיכינו לנו פסטה וסנדביץ' צמחוני ואז היה קצת יותר טוב..), אין איזשהו מינימרקט באזור, אז מומלץ להצטייד ככל האפשר ביעד הקודם (אנחנו קנינו לחמניות ושוקולד, חטיפי אנרגיה וקצת פירות וירקות. אפילו לא מוכרים שם בקבוקי מים גדולים!... אז עדיף להביא כמה שאפשר לדחוס בתיק). מ-Teide לקחנו את האוטובוס ל-Los Cristianos לתפוס מעבורת של חברת Fred.Olsen (כרטיסים הזמנו מראש באתר האינטרנט שלהם) לסן סבסטיאן דה לה גומרה (San Sebastian). צריך להגיע 20 דק' לפני ההפלגה ולקבל Boarding card. הפלגה בספינה מאד גדולה כך שאין מה לחשוש מבחילות וכו'.

לה גומרה: סן סבסטיאן היא עיירה קטנטנה (וזו ה"עיר בירה" של האי..). האי פשוט מקסים, כולו הרים מטורפים והדרכים נוסעות בעיקולים בין ההרים. העיירות ממש חמודות, כל בית בצבע אחר.. משהו מאד ציורי ושלו. ישנו במלון Parador גם שם, מיקום קצת מאתגר (על ההר מעל מרכז העיר – 10-15 דק' הליכה) אבל מלון מדהים, מפנק, בריכה גדולה פתוחה ממש מעל האוקיינוס, חדרים גדולים. צמוד למלון מינימרקט ובר שאפשר לקנות בו קפה (לא לקחנו ארוחות במלון). האי הרבה פחות ממוסחר מטנריף ולמרות שבד"כ אנחנו לא מהמתרגשים מהחוויה ה"אותנטית" זה באמת הרגיש מיוחד, פסטורלי ומגניב. ביום הטיול הראשון לקחנו אוטובוס לעיר הרמיגואה (Hermigua), היינו אמורים לעשות מסלול שהציעו לנו ב-Tourist אבל לא מצאנו את תחילתו.. נראה שסימון המסלולים בשטח היה שונה מהסימון על המפות שנתנו לנו... עשינו קצת חיפושים מסביב לעיירה, והכל היה מאד מאד יפה – טיולים בין מטעי בננות, עם נוף לאוקיינוס ולהרים... ראינו שאנחנו מתקרבים לחוף הים והחלטנו להפוך את הטיול ליום ים.. נכנסנו לחוף מטורף לגמרי (El Pescante ליד Santa Cataline) עם בריכות טבעיות שנוצרו מסלעים בתוך האוקיינוס.. משהו מיוחד ממש.. לא המון אנשים ומאד מאד שקט. סלעים שחורים וחול שחור... מים קרים וכיפים, צלולים ממש. אח"כ חזרנו להרמיגואה ולקחנו משם אוטובוס (שימו לב שבכל מקום שיש תחנה מסומנת, מולה זו התחנה לכיוון ההפוך, למרות שאין שלט.. ובאופן כללי אם אתם רואים אוטובוס אפשר פשוט לסמן לו שיעצור...). ביום הטיול השני יצאנו שוב לכיוון הים, התחלנו את הטיול ממש מה-Parador והלכנו על צלע ההר מעל האוקיינוס עד שהגענו (1.5 שעות בהליכה איטית) לחוף שנקרא El Avalo והיה מדהים – חול שחור רך, ולמרות שהיה צמוד לאתר קמפינג היו בערך 5 אנשים על החוף... שקט שקט, גם מבחינת אנשים וגם מבחינת הים.. שוברי גלים טבעיים מההרים שיוצרים רחצה שקטה וכיפית.. החסרון היחידי היה שאין שמשיות ואין צל.. אז להישאר בחוץ היה קצת חם.

ביום הטיול השלישי יכולנו סוף סוף לטייל בשמורת גרחונאי (Garajonay), שהייתה סגורה ביומיים קודם לכן בגלל חשש שריפות עקב החום והרוחות (אמרו לנו ב-Tourist). לקחנו אוטובוס לכיווןValle Gran Rey ועצרנו ב-Pajarito, נקודה שקרובה להתחלה של כמה מסלולים (אפשר גם לעלות ממנה לפסגה– Alto de Garajonay, בערך 2.5 ק"מ הליכה). כאן הסימון דווקא תאם את השטח והמסלול היה מקסים וקליל, כולו בירידה ובצל של היער. חלק מהמסלול בתוך היער עצמו (ירוק ירוק ועם נחלים ומפלים) וחלקו על צלע ההר, עם נוף לאוקיינוס, בריכות, מפלים, מטעי בננות ובתים צבעוניים.. המסלול היה בערך 7-10 ק"מ ואפשר היה להמשיך עד הרמיגואה ולקחת את האוטובוס שם (15.45 או 18.15) או קצת לפני (מקום שנקרא El Convento, האוטובוס 5 דק' אחרי). בצער רב עזבנו את לה גומרה. נראה שהיה אפשר לבלות ולטייל כאן עוד כמה ימים נוספים בכיף.. לקחנו מעבורת של שעה 12.00 ללוס קריסטיאנוס, משם אוטובוס לפוארטו ע"מ לישון שם עוד לילה לפני הטיסה לברצלונה..

בדיעבד היינו מוותרים על הימים בברצלונה. להגיע אליה אפשר בקלות בהזדמנויות אחרות, ולאיים פחות.. ממליצים למי שאוהב לטייל לבלות בשני האיים בכיף שבועיים. אפשר גם לשלב עם כמה ימים באיים נוספים, אבל במסגרת ה-10 ימים שהיינו שמחנו שלא הוספנו עוד אי (רצינו לנסוע לאל היירו) כי נוצרים בזבוזי זמן על הגעות ועזיבות וכך היינו מפספסים עוד בלה גומרה או טנריף.. לסיכום, היה טיול מדהים, מגוון ומעניין מבחינת מסלולים וטבע, רגוע ושלו, חופים מדהימים. ממליצים בחום!

תמונת הפרופיל של שירה *
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של שירה *

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים להאיים הקנאריים

לפני שעה
קיץ חם וצפוף: עומס התיירים באי הים־תיכוני המבוקש שובר שיאים לאייטם המלא
קיץ חם וצפוף: עומס התיירים באי הים־תיכוני המבוקש שובר שיאים
באנו ליהנות יצאנו עם תלונות: 10 אתרי התיירות המאכזבים ביותר בעולם לאייטם המלא
באנו ליהנות יצאנו עם תלונות: 10 אתרי התיירות המאכזבים ביותר בעולם
הדיל הכי משתלם באירופה: בעיר הזו תוכלו לישון במלון 5 כוכבים בפחות מ-150 אירו ללילה לאייטם המלא
טסים היום לחו"ל? צפי לשיבושי תנועה חריגים באזור נתב"ג בעקבות הפגנות החרדים לאייטם המלא
טסים היום לחו"ל? צפי לשיבושי תנועה חריגים באזור נתב"ג בעקבות הפגנות החרדים
הולנד נגד יפן: מי מנצחת בקרב על החופשה? לאייטם המלא
הולנד נגד יפן: מי מנצחת בקרב על החופשה?
גרמניה נגד קוראסאו: מי מנצחת בקרב על החופשה? לאייטם המלא
גרמניה נגד קוראסאו: מי מנצחת בקרב על החופשה?
אחרי יומיים בלבד: וויז אייר שבה היום לפעילות מלאה בישראל לאייטם המלא
אחרי יומיים בלבד: וויז אייר שבה היום לפעילות מלאה בישראל
קנדה נגד בוסניה: מי מנצחת בקרב על החופשה? לאייטם המלא
קנדה נגד בוסניה: מי מנצחת בקרב על החופשה?
מי קריסטל משגעים ומצוקים פראיים: הכירו את האי הסודי של האיטלקים לאייטם המלא
מי קריסטל משגעים ומצוקים פראיים: הכירו את האי הסודי של האיטלקים