האנוי
9/01 יום חמישי - היום הראשון
הגענו להאנוי בשעת ערב מאוחרת , בשדה התעופה חיכו לנו מדריך ונהג שהעבירו אותנו ישירות למלון לאחר שקבלנו חדרים ופרקנו מזוודות ובמעט הזמן שנותר יצאנו לשוטט ברובע הישן .
בכל פינה מסעדות מקומיות , רעש של אופנועים וטוסטוסים וערב רב של מקומיים ותיירים .
מסתובבים קצת ברחובות , הכל שונה, הרעש והקולות , הריחות , האוכל ברחוב והמון אנשים .
במהלך השיטוטים מצאנו פאב שעל הגג יש פינת ישיבה ממנה אפשר להשקיף על הרחוב .
מנוחה קצרה, בירה מקומית ואנחנו נחים מכל ההמולה ומהדרך הארוכה אותה התחלנו ערב קודם ביציאה מהארץ .
חזרה למלון לשינה ומכאן מתחיל טיולינו .
10/01 יום שישי - היום השני
בשעה 8:00 בבוקר איסוף מהמלון לשייט של יומיים למפרץ האלונג ביי .
11/01 יום שבת - היום השלישי
נסיעה של כ- 3 שעות מהאלונג ביי חזרה להאנוי .
מגיעים להאנוי בשעות אחר הצהרים לסוכנות הנסיעות APT שם אנחנו משאירים את הציוד ויצאים להסתובב ברחובות הסמוכים .
בליל של אנשים מתערבב עם רעש הטוסטוסים .
הרחובות הומים אדם ומקושטים בצבעי אדום וזהב לקראת חג הטאט .
אנחנו מנסים להשתלב בתוך האנשים והעיניים בולעות את המראות והתמונות הצבעוניות של רחוב עמוס והומה בעיר האנוי .
ברחוב מוכרים הכול : פירות, ירקות, דגים, בשר ועוד . בכל פינה מסעדות מקומיות , שולחן וכסאות נמוכים שסביבם מצטופפים הסועדים .
העייפות מכריעה אותנו ואנו מתיישבים בבית קפה קטן לבירה מקומית ונשנושים ,
בשעה 18:00 בערב העברה מהסוכנות לתחנת הרכבת .
בשעה 19:30 רכבת לילה מהאנוי לסאפה KING EXPRESS קרון פרטי .
15/01 יום רביעי - היום השביעי
הגענו לתחנת הרכבת בהאנוי בשעה 5:00 בוקר , בחוץ מחכים לנו מדריך ונהג ואנו נוסעים לשוק הפרחים .
השוק צבעוני ותוסס , המוני פרחים ארוזים ומסודרים לקראת הלקוחות .
בשולי הרחוב בכניסה לשוק עשרות טוסטוסים של מקומיים המעמיסים זרי פרחים ונוסעים הלאה למכור את הסחורה בשווקים אחרים .
לאחר הביקור בשוק נוסעים למרכז העיר למלון HANOI SKY HOTEL, שם הזמנו ארוחת בוקרעשירה ומגוונת במחיר של 5 דולר לאחד.
כתובת : Call us directly: +(84) 0123 899 8568 27 Tong Duy Tan, Hoan Kiem, Hanoi
ממתינים בלובי המלון עד השעה 8:00 ומשם איסוף של מדריך ונהג לביקור בקבר של הוצ'י מין וביקור במוזיאון .
כל המתחם מאוד מרשים וגם הדרת הכבוד של העם למנהיג הו צי' מין .
בשעה 11:00 מסיימים את הביקור ועוברים לשדה התעופה בהאנוי ממתינים לטיסה לדונג הוי לביקור במערות פונג נא