טיול משפחתי להולנד עם ילדים - חלק ב', תוכנית הטיול.

תמונה ראשית עבור: טיול משפחתי להולנד עם ילדים - חלק ב', תוכנית הטיול.
הנוף שלנו מהבקתה בכפר הנופש De Eemhof

תוכנית הטיול.

כאמור ביום 0 , נחתנו בערב וישנו במלון צמוד לשדה התעופה ולכן יום 1 שלנו בטיול התחיל מיד על הבוקר.

יום 1

מאחר וקבלת חדרים בכפר הנופש דה אמהוף מתחילה מהשעה 15:00 , את החצי הראשון של הטיול עשינו בטירת מיידן שהיתה ממש על הדרך בין אזור הלינה שלנו על יד שדה התעופה סחיפהול ופארק הנופש.

טירת מיידן – http://www.muiderslot.nl/en/

מקום קסום , חזרתם אחורה בזמן לתקופת ימי הביניים. הילדים מתחפשים לנסיכות ואבירים ומתרוצצים בין חדרי הטירה והמגדלים. אחלה נוף , יופי של גנים , אחד המקומות שהילדים שלנו ציינו כמיוחדים ומהנים במיוחד!

מחיר 9 אירו לילד , 13.5 אירו למבוגר. (כלול בכרטיס המוזיאונים)

בילינו שם כ3 שעות ויותר ןמשם המשכנו לכיוון כפר הנופש. בדרך עצרנו בסופר והצטיידנו באוכל.

הגענו לבקתה שלנו , הלכנו למרכז האפניים כדיי לקבל את האפניים שהזמנו מראש.

בעלי הרכיב מאחור על כסא מיוחד את בן ה 2 , ואני ו2 הגדולים לקחנו אפניים עבורנו לפי הגודל.

משם יצאנו לבדוק את הכפר באופניים, טיילנו במזג האויר הנעים וכלכך נהננו שהמשכנו עם האפניים החוצה עד למרינה ושם הצטלמנו לנו מליון תמונות משפחתיות.

ארוחת ערב ראשונה עם חברנו הברווזים. תענוג של יום!

יום 2

היום נסענו אל הדולפינריום. המון דולפינים , אריות ים , כלבי ים , מופעים של כולם – חביב.

מתאים גם ליום גשם כי הרבה מהמופעים הם בחללים סגורים. אטרקציה חביבה, לא הייתי מדרגת אותה בראש הרשימה….

מחיר: באתר שלהם כרטיס עולה 18.5 אירו. אני קניתי דרך גרופון גרמניה כרטיסים ב15.5 אירו כל אחד.

זמן הגעה מדה אמהוף – 35 דקות.

לאחר כ3.5 שעות המשכנו לנו לבית הפנקייק המפורסם של הנזל וגרטל.

מקום מדהים , מליון משחקים ושעשועים לכל הגילאים. אוכל לא הכי מדהים , אבל סביר לגמרי.

תצמידו לדולפינריום , כ15 דק נסיעה משם.

כדאי להזמין מקום מראש. או באתר שלהם או בטלפון.

אנחנו התקשרנו כשהיינו בדולפינריום , שעה לפני שהיינו שם ושמרו לנו מקום בפנים.

אטרקציית חובה. (אפשר להיות שם מלא מלא זמן….גם 3 שעות)

חזרנו ב18:00, לקחנו את האפניים ונסענו שוב לטיול רכיבה של שעה.

יום 3

EFTELING

ליום הזה רצוי לקום מוקדם מאד. קמנו ב07:00 , יציאה ב08:00 , 1:15 זמן נסיעה (חשבנו שייקח לנו יותר.

כרטיסים מומלץ מאד להערך להם מראש. 37.7 באתר , + 10 אירו חנייה.

קניתי גרופון מאתר גרופון גרמניה, 27 אירו לכרטיס כולל החנייה!!! חיסכון של 50 אירו למשפחה.

לאפטלינג יש אפליקציה שעובדת מצויין והיא מראה את מפת המקום וזמני המתנה לתורים.

נעזרנו בה אבל עדיין , זה יום מאד מאד מהנה ומתיש כאחד.

בקיץ תמיד מפוצץ שם. לא משנה אם זה יום גשם , יום שמש , יום סופש , יום אמצע שבוע…. תעזבו אותכם מזה. אולי תחסכו 3 דק עמידה בממוצע מתור של 45 דק…..

תמיד בקיץ מלא שם , ובכל יום. ועדיין , הגעתם באוגוסט , מה לא תגיעו? ברור שכן ןתעמדו בכל התורים הארוכים כי ההמתנה שווה את זה.

הרשת מלאה בהסברים על המתקנים , גילאים דירוגים , גבהים של ילדים וכו….. – תוכלו להעזר בהם. אם הילדים שלכם קטנים וכולם מתחת למטר ועשרה – ותרו. לכו לאחד מהפארקים האחרים המתאימים יותר לגילאים אלו.

אבל כל השאר – מקום מקסים. מעוצב בצורה יפיפייה , מושקעת עד לפרטים הקטנים ביותר , ואל תוותרו בשום אופן על טיול ביער האגדות שם תמצאו עשמכם משוחחים עם עצים , מתארחים בבית שלגייה , רפונזל ומה לא…..

חזרנו עם הסגירה ממש של הפארק (20:30) , ונרדמנו ממש מהר…..

כן, זה מתקן. וילה וולטה – הוילה המתהפכת…..

יום 4

מוזיאון הרכבות ואוטרכט.

מוזיאון הרכבות שבאוטרכט נמצא כ35 דק נסיעה מדה אמהוף.

זו ללא ספק האטרקציה עם השם המשעמם ביותר למוזיאון הכי מדליק מעולם!

היינו שם כ4 שעות ויכולנו יותר…

מה אני ארשום לכם, ההולנדים האלה יודעים לקחת נושא ןלהציג אותו בדרך הכי מרתקת שיש לילדים.

המוזיאון מלא באטרקציות מהממות לילדים: סימולטור שמדגים חווית נסיעה אמיתית לגמרי במסלולים שונים , נסיעה בזמן לתקופה שהמציאו את הרכבות , רכבת בחושך , מלא רכבות בגדלים אמיתיים שאפשר לטפס עליהם ולהכנס אליהם.

בכניסה מימין , לפני הכניסה למוזיאון עצמו יש חדר עם מלא מזוודות , שהילדים מציצים אליהם ורואים סרטונים מקסימים.

בקיצור – מקום שווה שווה שווה – לא להחמיץ!!!

מחיר – 16.5 אירו כניסה. (כלול בכרטיס המוזיאונים)

קיר המזוודות הקסומות.

לסיכום , אל תוותרו על אף חוויה ותעלו עם הילדים. בעיני זו ממש אטרקציית חובה.

דעו לכם שבקומה ב , שפחות נוהגים לעלות אליה , יש הסברים בצורת משחקים לילדים על המון עקרונות פיזיקליים בסיסיים לילדים. מי שרוצה להסביר לילדים מושגים כמו: אווירודינמיקה , כוחות סוס , אנרגיות ,תאוצות , חיכוך ועוד….. אנחנו מאד נהננו משם גם (במיוחד אני)

משם השארנו את הרכב בחניית המוזיאון והלכנו כ15 דקות הליכה נעימה ומאד יפה אל מרכז אוטרכט. מקסים של לשוטט ברחובות והחנויות.

חזרנו בערך ב18:00 לכפר , עלינו על בגדי ים ויצאנו לבדוק מה זה פארק המים הזה שכולם מדברים עליו: Aqua Mundo!

המשך בחלק ג

תמונת הפרופיל של   michaelalala