המפי נראית כאלו נעצר בה הזמן. מקדיש אבן מרהיבים.מעוטרים בדמויות מהמיתולוגיה ההודית ונוף ההרים המיוחד הנדמה כאלו משהו שפך משאית מלאה בסלעים ויצר מערום,מערום. המפי מחולקת לשני חלקים: הצד של הנהר בו ממוקמים רוב המקדשים,מרכז העיר הקטן והיציאה והתחנה המרכזית והצד השני של הנהר בו נמצאים מעט מקדשים מרוחקים והאגם. אנחנו בחרנו לישון בצד השני של הנהר מהסיבה שהסביבה והגסטהווסים יותר נעימים ויש אווירה של תרמילאים ופחות עיר רועשת. בכדי לעבור מצד אחד לצד שני לוקחים סירה משותפת שיוצאת עח 10 ד'ק מ מזח הקטן שעל האגם ועולה 10 רופי לאדם. שימו לב הסירה האחרונה יוצאת ב17:30! אם פיספסתם אבל אל דאגה תמיד תוכלו לקחת סירות קטנות הנקראות על ידי הישראלים "קססוניות" מעין סירה עגולה וקעורה, איתן תוכלו לשוט לצד השני. אנחנו בחרנו ללון בגסט הוואוס יחסית מרוחק ממרכז העיר וברחוב התרמילאים בצדו השני של הנהר.למרות המרחק, הלינה שם היתה שווה את זה מאוד נעים משפחתי ולא מלא בתיירים המקום נקרא water fall גסט הוואס (500 רופי לחדר) את היום הראשון בהאמפי העברנו בשיטוטי טוסטוס( 250 רופי ליום השכרה בתחילת הכפר לאחר העליה ממזח הסירות) נסענו להאנומן טמפל מקדש הקופים השוכן במעלה הר כדי לבקר בו יש לטפס כ300 מדרגות מפותלות אבל הנוף שווה את זה. לאחר מכן המשכנו למקדש לקסמי הקטן שמח למרגלות בריכה יפה.לארוחת הערב סעדנו במסעדת gutami. מסעדה מעולה עם אוכל מגוון יכולת הכותרת קפה הפוך אמיתי ממכונה. את היום השני בהמפי החלטנו להעביר בטור ריקשה בין המקדשים שסביב המפי (600 רופי לשלוש שעות) בתור תוכלו לבקר המקדש לקסמי התת קרקעי ו"אזור המלכותי" בו תוכלו לראות את מכלאות הפילים, אמבטיית המלכה וחדר המנוחה( כרטיס כניסה 250 רופי) לקראת הסוף ביקרנו במקדשי vitala הנחשבים היפים והשמורים ביותר באזור. הריקשה עוצרת בכניסה וכדי להגיע יש לקחת אוטו ריקשה או ללכת ברגל קמ אחד. אנחנו העדפנו לצעוד וההליכה בשביל בו משובחים מונומטים נוספים ונוף מרהיב,היו שווים את זה. בחזרה אל העיר ביקרנו המקדש וירופאקשה המרהיב המורכב משני מגדלים מעוטרים שהגבוה בינהם מתנשא לגובה של ל50 מטר. ברחבת המקדש נמצאת הפילה הקדושה עם המטפל שלה,תמורת 10 רופי תוכלו לקבל ממנה ברכה על ידי הנחת החדר שלה לראש המבורך , חוויה נחמדה ומצחיקה. היום השלישי בהאמפי העברנו בנחת באגם. שגרמו טוסטוס ונסענו בטבע היפיפה לאורך מקווי המים,האגם מתחלף לנהר שוצף ומשם שוב לנחל ואדם רגוע,בחרנו נקודה על הסלעים קרוב למים פרשנו לונג והוצאנו בירות ונישנושים.שימו לב בהאמפי מכירת אלכוהול אסורה ומתקיימת רק בחנויות מוסדרות או במסעדות, המחיר בחנות זול יותר ותוכלו למצוא אחת כזו במרכז הכפר. בהאמפי השקיעות מדהימות וצובעות את ההרים והמקדשים בגוון אדמדם יפיפה אנחנו צפינו בשקיעה בשתי נקודות האחת בsunset point בה מתקיים ג'אם נגינה כל ערב והוא עמוס יותר באנשים ובילדים המוכרים צ'אי ומיץ לימון. הנקודה השניה שקטה יותר ונקראת bird watch. האמפי יפה ומרתקת אבל אנחנו חייבים להמשיך במסע להרים ולאחר חמישה ימים נפלאים בעיר העתיקה הזו אנחנו לוקחים סליפר בס לקודאיקאנל ועל כך בפוסט הבא.