חופשת פסח – חם בישראל, אבל בגרמניה הטמפרטורות יורדות מתחת לאפס ופתיתי השלג נושרים על השיער. אנחנו טסים למינכן ומשם אחרי לינה באזור השדה, מחליטים להגיע לטירת לינדרהוף המרשימה. העלייה אליה בין גבעות צחורות והסיור אומנם קצר אבל המדריך מבדח ואנחנו לומדים על לודוויג ואורח חייו ומתלהבים מהגן המטופח תחת המעטה הלבן.
לאחר מכן אנחנו מחליטים לפני נסיעה בדרך הרומנטית עליה תכננו מלכתחילה ללון באזור גארמיש קרוב לאלפים ונהנים מדירה כפרית בסמוך לאדם צלול ומאווירה ציורית קסומה.
ביום השני התעוררנו לשמיכת שלג ונסענו בדרך הרומנטית לאוגסבורג - היה קרררר ..העיירה נקייה ויפה ובתי הקפה מזמינים הדרך עוברת בין עיירות וכפרים אותנטיים .
את היומיים הבאים הקדשנו בעיקר לביקור בגולת הכותרת של הדרך הרומנטית: Rothenburg ob der Tauber . עיירה ציורית עם רחובות מקסימים, מסעדות ובתי קפה מעולים, חנויות חמודות ואפילו מוזיאון לתולדות הפשע החל מימי הביניים. אחרי כמה ימים בדרך אנחנו מגיעים לשטוטגרט התוססת על גניה המטופחים, רחובות עתירי שופינג במחירים אטרקטיביים כולל אאוטלטים שווים.
אבל גולת הכותרת של המשפחה - הביקור במוזיאון מרצדס בשטוטגרט: היסטוריה תקופתית, טכנולוגיה ועיצוב משולבים יחד בצורה מרהיבה על פני מספר קומות ולמטה ליד המסעדה גם פעילויות יצירה והעשרה לילדים.
אחת ההפתעות המשמחות, 10 דקות נסיעה משטוגארט, היא העיירה Esslingen המשלבת בין מסעדות אותנטיות, נהר והליכה לאורך חומותיה לתצפית נוף.
כמעט כבר מריחים את סוף החופשה, אבל לא לפני קפיצה לנסיכות ליכטנשטיין והטירה הדרמטית שהדוכס בנה לו ולמשפחה, הרבה אחרי שטירות כבר יצאו מהאופנה, סתם כי התחשק לו. בדרך חזרה למינכן עברנו גם בעיר ULM האופנתית שבהחלט שווה עצירה.