היינו בגרמניה עם הילדים מספר פעמים מהיער השחור ועד בוואריה

אבל ברלין אף פעם לא היתה על הפרק, עד שהחלטנו לנסות גם אותה

גילינו שמדובר בעיר קוסמופוליטית מדליקה, מצוינת למשפחות בחופשה אורבנית. הנה מספר המלצות וחוויות מברלין עם הילדים בתקופת האביב:

* כדאי ללון במרכז העיר באזור מיטה. אנחנו ישנו בדירה מרווחת בשכונה שקטה דקה מהקניון של ברלין, שהוא כשלעצמו מבנה ארכיטקטוני מרשים עם אינספור חנויות, מסעדות ובתי קפה סמוך לתחנות רכבת תחתית

* גן החיות בעיר הוא אחד היפים שראינו באירופה ובמיוחד הפנדות המתוקות שאוכלות במבוק בהתלהבות רבה. אפשר לבלות יום שלם בגן החיות וביציאה ממנו יתגלה בפניכם אזור קניות שוקק חיים עם פריימרק ועוד מותגים אהובים על הישראלים

* מוזיאון הטכנולוגיה הוא מדהים ועצום. בילינו 5 שעות ולא הספקנו לראות אפילו חצי. יש מבנה שלם שמוקדש רק לשעשועים מדעיים עם התנסויות מעשיות - אשליות אופטיות, כוח הכבידה ומדריכים סופר נחמדים שגם מבצעים הדגמות

חומת ברלין. צילום: גיא דרורי

* חובה לצאת מהעיר ברכבת ל-פוטסדאם. כדאי לעלות לטחנת הקמח ולבקר כמובן בארמון ממולו גם פארק יפהפה עם טרסות ובלב העיר מסעדות אסיאתיות מאוד מוצלחות

* אפשר לוותר על מרכז הגילוי של לגו. כל הישראלים באו לשם עם הילדים ובניגוד למרכזי לגו אחרים בהם היינו, זה של ברלין קטן ולא שווה את המחיר. מדובר בג'ימבורי פיצי שאפשר להחליף בכל משחקיה מקורה אחרת

* מוזיאון משחקי המחשב הוא מקום נפלא לגיימרים עם עמדות משחק ומיצגים של האבולוציה של משחקי המחשב

* הפארקים בברלין מאוד יפים ונקיים - כדאי בהחלט לצאת לפיקניק אם מזג האוויר מאפשר זאת או פשוט לשוטט בין בריכות המים הצלולות ובתקופת האביב ליהנות גם מפריחת הדובדבן

* אי המוזיאונים מצוין ליום גשם - כדאי לרכוש מראש כרטיסים כדי להימנע מתורים ואם כבר הגעתם, כרטיס משולב לכל המוזיאונים

צילומים: גיא דרורי