25.10-4.11.15
נחתנו בבריסביין בשעה 23:00 בלילה ולקחנו מונית (40$) לאכסנייה. המזוודה של גל, בן זוגי, הגיעה בטעות לפולין וחברת התעופה הבטיחה לשלוח אותה עד 48 שעות לכתובת שניתן.
ישנו בKookaburra inn. אכסניית מטיילים נחמדה שעלתה 83$ ללילה לשנינו. אנחנו לקחנו חדר זוגי שבו מיטה זוגית, ארון, מאוורר וכיור.
המקלחות, השירותים והמטבח משותפים. באכסנייה הכל היה נקי ומצוחצח. בעלת המקום השאירה מעטפה מודבקת לשער הכניסה עם מפתח והוראות הגעה לחדר. (האוסטרלים כ"כ סומכים אחד על השני שלא אכפת להם להשאיר מפתחות בחוץ או דלתות פתוחות בלילה).
כשקמנו בבוקר אירגנו את המזוודה וביקשנו המלצה מבעלת המקום הנחמדה למקום עם ארוחת בוקר.
היעד שלנו היה תחנת הרכבת שמשם ניסע לדודים שלי בSurfers Paradise. עצרנו בבית קפה נחמד בדרך לתחנת הרכבת (20 דק הליכה) ששמו Cafe Boulevard. המנות שם היו יחסית זולות אבל מאוד מושקעות וטעימות.
אחרי ארוחת הבוקר הלכנו לתחנת הרכבת שהיה ממש קל למצוא ע"י ניווט רגלי עם גוגל מפות (הורדנו בארץ את כל המפה של הגולד קוסט למקרים שלא יהיה לנו אינטרנט או WIFI).
מזג האוויר היה מעונן וטיפה קריר (סוף האביב) אבל ממש נעים להליכה וטיול רגלי בבריסביין.
בריסביין ניראת מצד אחד מודרנית עם מכוניות יקרות ומצד שני עם בניינים שמורים וישנים (דומה לבנייה הישנה באירופה).
הגענו לתחנת הרכבת Roma Street Station. הקומה התחתונה שלה היא למעשה קניון עם הרבה מסעדות. השעה הייתה 12 בצהריים והאוסטרליים כבר היו לאחר ארוחת הצהריים. קו הרכבת של הגולד קוסט מאוד זמין ורכבת מגיעה כל עשרים דקות. כרטיס רכבת אחד למבוגר עלה לנו 16.20$ לאדם.
הנסיעה מבריסביין ל Surfers Paradise לתחנה ששמהNerang לקחה שעה וקצת ומשם דודים שלי לקחו אותנו לביתם בשכונה שנקראת Cabana Blvd.