שינגיאנג זה המחוז הכי מעניין שהיינו בו בסין, אולם בשל תכנון לקוי במקצת מצאנו את עצמנו בלחץ ומנסים להספיק לראות את כל המחוז העצום הזה ב שלושה שבועות...
שלושה שבועות פה שווים יותר במקום אחר בסין כי הימים נורא ארוכים ושקיעה רק ב 22:30 בלילה ככה שאפשר באמת לראות הרבה ביום אחד..
אז מה עשינו?
נחתנו באורומצי בלילה ובבוקר כבר יצאנו לטיאן שה. טיאן שה זה אגם מדהים קרוב לעיר, רק שלוש שעות נסיעה, ורחוק שנות אור מהאזור המדברי.. האגם הירוק והיפה הזה בין ההרים המושלגים מרחוק נראה תלוש בהטחלה שרק יוצאים מהעיר למדבר הצחיח והמשעמם מסביב.
באגם היינו לילה ומאוד נהננו ישנו אצל רשיד (מופיע בלונלי) ביורטה ושילמנו 50 יואן לליה לאדם כולל ארוחות.
בבוקר קמנו והתחלנו ללכת לטייל לכוון היצאה מהשמורה. יש מסלול שהולך מהאזור שהגם נשפך החוצה לאורך הנחל שיוצא ממנו. מסלול ממש יפה ומאוד מומלץ.. בסופו מגיעים לקופות הישנות של השמורה ומשם אפשר לעלות שוב על האוטובוס.
הערה חשובה - הלונלי פלנט 2011 לא מעודכן, הרחיקו את שערי הכניסה מהאגם והיום חייבים לקנות כרטיס אוטובוס.
חזרנו לאורומצי אחרי יום באגם (אני לא חושב שיש מה לעשות שם יותר מזה), הסתובבנו העיר וביררנו קצת על נסיעה לקשגאר ונסיעה לקנאס לייק שנימצא בצפון המחוז.
אחרי יום וחצי בעיר יצאנו לקנאס עם תור מקומי כי הבנו שזה יצא הרבה יותר זול מתחבורה ציבורית. אנחנו שילמנו 410 כל אחד לתור כולל כניסה לאגם ותחבורה בפנים וכולל 3 לילות זה תור של 4 ימים.
האגם מדהים, האמת שהשמורה מדהימה והאגם בסדר. כל התור היה חוויה בפני עצמו להיות 4 ימים בקבוצה של רק סינים זה מאוד מיוחד.. אף אחד לא דובר אנגלית..
ביום הראשון נסענו לבוארג'ין (10-12 שעות) ועשני שם לילה. ביום השני נסענו לאגם (4 שעות) ובילינו את כל היום שם. בלילה ישנו מחוץ לאגם בכפר תיירים. ביום השלישי כל הקבוצה הלכה לראות איזה כפר בסביבה בתוספת תשלום ואנחנו החלטנו להשאר באזור האגם קבענו עם המדריך שעה שהם אוספים אותנו וטיילנו מסביב לשמורה. כל האזור כלכך יפה שזה היה חוויה נהדרת. בלילה חזרנו לישון בבוארג'ין.
ביום האחרון חזרנו לאורומצי.
הסוכנות שלקחנו דרכה את התור נמצאת קרוב למנטיאן גסטהאוס. אם עומדים עם הגב לגסט האוס ברחוב הראשי פונים שמאלה חוצים את הכביש ויש רחבה עם מספר דוכנים וכניסה לפארק, צמוד לכניסה לפארק מצד ימין יש מספר סוכנויות.
חזרנו מהקנאס מותשים ועייפים, אך מרוצים. הגענו מאוחר למרות שאמרו לנו שעד 19:00 נגיע הגענו רק ב 21:30.. למחרת בבוקר הייתה לנו רכבת לקאשגר 26 שעות..
כמובן שאת הרכבת לקאשגר כדאי לקנות לפני היציאה לקנאס. או לפחות כמה ימים מראש. וכדאי לשם לב יש מספר רכבות.. תבחרו את מה שמתאים לכם. (travelchinaguide.com).
אז כבר עברנו כמעט שבועיים. נשאר שבוע אחרון בקאשגר עיר מאוד מיוחד, עיר הרבה יותר אותנטית מאורומצי, ומאוד מעניינת לצמחונים- הכל פה עם כבש. מאוד קשה למצוא אוכל שהוא בלי בשר, אפשר לבשל הרבה לבד.
אנחנו הגענו והיינו בעיר וברחובות שלה יומיים ישנו ב pamir youth hostel, מקום מאוד נחמד ואווירה מאוד טובה. אחרי יומיים נסענו לקרקול לייק ללילה למרות שאפשר גם להעביר שם שתי לילות, תלוי במזג אוויר זה 5 שעות מקשגאר, בכל מקרה תצטיידו בביגוד חם. המקום מדהים. הנוף פשוט יפיפה. ישנו ביורטה ב 50 קולל ארוחות. שוב שווה להביא קצת אוכל.. וצריך להצטייד במים כי אין שם ממש ומה שיש יקר.
האגם מרשים ביופיו.. עם ההרים המושלגים מסביב..
חזרנו לעיר יש לנו עוד יום אחד ואז רכבת לטורפן. שם נהיה יומיים ונמשיך חזרה לבייג'ין.
מחוז פשוט מיוחד. קשה לתאר ככה בסיפור קצת כמה מעניין ושונה פה. צריך לבוא ולראות בעצמך.. קצת תמונות להמחשה..