המסלול שלנו כללית היה מבוקרשט דרך סינאיה בראן בראשוב סיגישוארה טרגו מורש רגין סוסני טופליצה מעבר ביקאז בראן בוקרשט.
פירוט וחוויות יגיעו בהמשכים..
וכעת נתחיל מההתחלה…..
נולדתי בטרגו מורש ב-1.7.48 . נולדתי שם טכנית כי אמי ילדה בביה”ח שם אבל חינו בכפר סוסני- בהונגרית FELFALU .בשנת1959,בגיל 10 עלינו לישראל אחרי הרבה המתנות לאישור השלטונות.
כעת, בהגיעי לגיל 70 בעצת דליה אשתי ובנותי החלטנו לצאת למסע שורשים קצרצר ככל שאיפשר הלו”ז של הבנות שכולן בעלות משפחה וקריירה וכו'.
את הטיול והמסלול תכננו עם מדריך מקומי- VALENTIN GROSU שדובר עברית רהוטה ולו רכבים ומדריך נוסף – MARIO שגם דובר עברית רהוטה. לולנטין יש גם פנסיון מקסים בהרי BRAN ליד BRASHOV, עם נוף מדהים . לפנסיון קוראים PENSION LAIS והוא קרוב לאנדרטה של הטייסים שלנו שנהרגו בתאונה באיזור לפני כמה שנים בינהם הטייס סא”ל אבנר גולדמן ז”ל.
כמה מילים על ולנטין והפנסיון:
נוף מדהים, ארוח ידידותי ביותר, מחיר הוגן וו--אנחנו שומרי מצוות, אוכלים כשר. ולנטין העמיד לרשותינו את המטבח של הפנסיון ובנוסף, בערב הראשון, הכין לנו דג פורל ותפו”א אפוי עטוף בנייר כסף וללא תשלום נוסף...הנהג והמדריך שלנו היה MARIO .כאמור גם דובר עברית, גם יודע על הארץ וגם “נהג שודים” אם אין ברירה ...