שלום מטיילות שלום מטיילים, כאן אלכס – רמבו טיולים.
בחודשים ינואר/פברואר 2018 יצאתי אל מסע הכנה מרתק שערכתי במדינת אתיופיה.
למען האמת, לא ידעתי למה לצפות ממסע הכנה זה אולם, למן הרגע הראשון שנחתתי בעיר הבירה האתיופית, אדיס אבבה (פירוש השם הינו – פרח חדש), הרגשתי כי אני בחברה וסביבה טובה.
אני לא רוצה להכביר במילים מכיוון שתמונות עושות את העבודה טוב יותר, הרבה יותר טוב, לטעמי.
על כן, אני מצרף כאן קישורים לסרטונים אותם פירסמתי, סרטוני סיכום אודות מסע ההכנה שלי אל אתיופיה.
- סרטון ראשון זה מתאר את הגעתי לאתיופיה וביקורי בחג הטימקט השנתי המתקיים ונערך כל שנה בחודש בינואר. לאחר מכן, טסתי אל העיר לליבלה ושם ביקרתי במתחם הכנסיות החצובות באבן הידועות וכמו כן, הכנתי שני טרקים באיזור.
- הסרטון השני מציג את טיסתי אל העיר גונדר בה ביקרתי באיזור מגורי שבט הפלשמורה היהודים שעלו ברובם ארצה, כמו כן, בסרטון זה תוכלו לראות את ביקורי והכנת מסלול טיול אשר הכנתי בהרי הסימיאן ובשמורת הטבע בה הם נמצאים (פירוש המושג סימיאן הינו – צפון).
- הסרטון השלישי מציג את טיסתי אל בירת אתיופיה הראשונה – העיר אקסום. במקום זה ביקרתי בלא מעט אתרים היסטורים אותם תוכלו לראות בלינק לסרטון המצורף. לאחר אקסום המשכתי בדרכי אל איזור תיגראי באתיופיה שם נמצאת הכנסייה החצובה בסלע. בכנסיה זו גם כן ביקרתי ובטיולי הבא שאוציא נבקר בה גם כן. בסוף הסרטון המצורף, אני מגיע אל העיר מקלה.
- הסרטון הרביעי שצילמתי, ערכתי, הכנתי ופירסמתי מתאר את יציאתי לשלושה ימים אל טיול שטח, טיול אשר היה משולב עם ג׳יפים במדבר דאנקיל, מדבר מלח הנמצא כ-130 מתחת לפני הים. כמו כן, אף ביקרנו בהר הגעש הפעיל - ארטה אלה (פירוש השם – ההר המעשן עקב טמרות העשן היוצאים ממנו וניתן לראותם בעין). בסרטון זה תוכלו לראות לא מעט חוויית ייחודיות, חוויות שגם אתם תוכלו לחוות במידה ותצטרפו אל טיולי המאורגן הבא לאתיופיה
- סרטון חמישי בסדרה זו מציג את הגעתי בטיסה אל העיר ארבע מינטש׳ (פירוש השם – ארבעים מעיינות). באיזור זה ביקרתי כחמישה שבטים אותנטים הנמצאים וחיים באיזור.
בכדי להיות מעודכנים בטיולי תרבות ואתגר גיאוגרפים עתידיים, שאוציא בהדרכתי, בארץ וברחבי העולם, אתם מוזמנים ללחוץ לייק לדף הפייסבוק העסקי שלי. וכמובן שאתם מוזמנים להתייעץ איתי בנושאים נוספים: https://m.facebook.com/RamboAdventuresTrips/