התארגנות לטיול :
1. כרטיסי טיסה – ריינאייר- הזמנו חודש מראש (לקחנו חבילה שכוללת טרולי עלייה למטוס ותיקי גב). הטיסה ממש קצרה – רק ממריאים כבר נוחתים – כזה.
2. השכרת רכב : דרך אתר https://www.vipcars.com/ שכרנו רכב קטן מקטגוריית טויוטה יאריס, קיבלנו ניסאן נוט אוטומטית בחברת AERCAR , הכל עבר בצורה חלקה ופשוטה זאת ככל הנראה חברה מקומית באוירה של יחס אישי. המשרדים שלהם לא ממש בשדה התעופה והם פתוחים 24/7 בכל שעה. הולכים לעבר חניון P5 ושם חיכה לנו שאטל שלקח אותנו למשרד חברת ההשכרה. היו שם סופר נחמדים וקיבלנו יחס אישי ומאוד חמים. אז לגמרי ממליצים עליהם. גם בהחזרת הרכב הם כבר במקום בודקים שהכל תקין ומשחררים את הפיקדון ורכב ההסעה חיכה שם להחזיר אותנו בחזרה לשדה התעופה.רק לשים לב שנוהגים הפוך בצד שמאל של הכביש וההגה בצד ימין.
3. המלון : הוזמן ישירות מאתר המלון – מלון Atlantica Golden Beach – מלון למבוגרים בלבד מעל גיל 18 . באמת היה מושלם!! קישור לחוות דעת בטריפאדוויזר : https://www.tripadvisor.co.il/Hotel_Review-g1916666-d292545-Reviews-Atlantica_Golden_Beach-Kissonerga_Paphos_District.html
כתובת המלון : Kissonergas 8574, Paphos אתר אינטרנט : https://www.atlanticahotels.com/
4. כסף מקומי : רכשנו כמו תמיד יורו דרך אתר https://order.flymoney.com/ - מקבלים את הכסף בדלפק בבנק הפועלים בדיוטי פרי. ממליצה לקחת לפחות 500 יורו לזוג.
5. עשינו ביטוח רפואי כולל כיסוי קורונה (חברת הראל- יש 5 ימים חינם דרך ויזה כאל)
6. סים חו"ל – כבר שנים משתמשת בסים של גלובל סים (פלאפון) https://www.pelephone.co.il/digitalsite/heb/abroad/global-sim/
7. להוריד/לעדכן אפליקציות בטלפון (כמו מפות, ריינאייר וכל מה שרלוונטי)
מסלול הטיול :
היום הראשון יום שישי 5.8.22
נחיתה בשדה התעופה בפאפוס Paphos (PFO) בשעה 00.20 בלילה
לאחר היציאה מהטרמינל הלכנו לחניון P5 שם חיכה לנו שאטל פרטי למשרדי חברת השכרת הרכב. לאחר כל הסידורים נסענו למלון המושלם שלנו Atlantica Golden Beach. כ 20 דקות נסיעה משדה התעופה. ראוי לציון שזאת הפעם הראשונה שאנחנו משכירים רכב במדינה שנוהגים הפוך (כמו הבריטים). בעלי התמודד עם העניין בצורה מרשימה ביותר. תוך חצי יום כבר הבנו את העקרונות ובעלי השתלט על הנהיגה כאילו אנחנו בארץ. תרבות הנהיגה שם אירופאית על מלא. אף אחד לא צופר וכולם סבלנים בכביש. הכבישים שם מסודרים והתמרורים ברורים ומובנים. הנהיגה רגועה וברוב המקומות הכביש עם תנועה דלה של כלי רכב. חוקי הנהיגה שם הם דומים לשלנו רק הפוך- פנייה שמאלה פונים משמאל לשמאל. פנייה ימינה פונים מימין לשמאל. עקיפה דרך הנתיב הימני, נהיגה רגילה על הנתיב השמאלי. השתמשנו בוויז ככה שאפשר בו לראות את המהירות המותרת (וגם יש שילוטים בדרך בכל אופן). מה ששונה מאצלינו זה פניות ברמזור ימינה – כשיש ירוק ורוצים לפנות ימינה , צריך לתת זכות קדימה לרכבים שבאים ממול (אלו שנוסעים ישר) כי גם להם יש ירוק. ולשנן כל הדרך שמאל לשמאל והתנועה באה מצד ימין. אפשר לגמרי להסתדר עם זה.
היום השני- יום שבת 6.8.22
בבוקר נסענו לעיר העילית Ano Pafos. כיוונו את הוויז לחניון הציבורי Pervola Municipal Parking שם שמים מדחן. ממש קרוב לאיזור התיירותי. הסתובבנו שם ברחובות הקטנים, בשוק השוק העירוני המקורה Paphos Market שסגור ביום ראשון ובשאר השבוע פתוח עד שעה 13.00 לפי מה שידוע לי.. כדאי לבדוק. יש שם גם את השוק המקומי Old Town Market שפתוח כל יום 9.00-14.00 סגור יום ראשון.
היה די חם (עדיין אוגוסט..) אז משם נסענו למזגן בסופרמרקט Alphamega Aphrodite שנמצא בכתובת : Apostolou Pavlou Ave 52, Paphos אנחנו תמיד אוהבים בחו"ל להיכנס לסופרים ולקנות דברים מעניינים שאין בארץ.
חזרנו בחזרה למלון והלכנו לבריכה לכמה שעות. הבריכה במלון שלנו היתה פשוט לא פחות ממושלמת! ממש כייפית! היה מאוד שקט ולא המוני. יושבים בג'קוזי שנמצא ממש בבריכה, מזמינים קוקטייל מהמלצר שעובר ומחייבים את החדר.. הכל ברוגע ושלווה.
לקראת הערב נסענו אל העיר התחתונה (קאטו פאפוס – Kato Paphos) – שזה האיזור התיירותי- הנמל של פאפוס Paphos Harbour , טיילת שמתחילה מאיזור מצודת פאפוס Paphos Castle – טיילת כמו באילת כזה עם מלא חנויות מזכרות ומסעדות. כיוונו את הוויז לחניון Kato Paphos Archaeological Park שהוא חינמי ומומלץ לא להגיע יותר מידי מאוחר כי אז קשה יותר למצוא חנייה שם, החניון בגודל בינוני.
הלכנו לאורך הטיילת והים. בשעה 20.00 המשכנו לטברנת דמוקריטוס – Demokritos Taverna שהיא כמה דקות הליכה מהטיילת בכתובת: Dionysou 1, Paphos (הזמנו מקומות מראש דרך הפייסבוק שלהם- מה שמומלץ, לא היה מקומות למי שלא הזמין מראש) https://www.facebook.com/pg/demokritostaverna
שם היתה הופעה בסגנון יווני של רקדנים ומוזיקה. המופע המרכזי מתחיל מהשעה 21:00. ההזמנה היא מהתפריט עם מינימום של 20 יורו לאדם. יש שם אוכל , שתייה הכל מגוון מאוד.. בשר, דגים, ירקות , חלבי, צמחוני... המלצרים שם כבר מדקלמים את התפריט בחצי עברית מרוב כמות הישראלים שמגיעים לשם.. די מצחיק.. חוויה.. נשארנו עד 23.00 בערך ונסענו בחזרה למלון.
היום השלישי - יום ראשון 7.8.22
עשינו יום רגוע שרובו היה במלון.
אחרי ארוחת הבוקר במלון, נסענו אל Kings Avenue Mall קניון קינג אווניו שנמצא 10 דקות נסיעה מהמלון. שעות פעילות הקניון : שני – שבת, 10:00-20:00, ראשון, 11:00-19:00 אתר הקניון: https://www.kingsavenuemall.com יש שם כמובן איך לא את חנות JUMBO המפורסמת שכמובן היינו גם בה. שעות פתיחה של החנות: ראשון – 10:30-20:00 שאר הימים – 9:00-21:00. טיילנו בקניון – יש בו חנויות די כמו בארץ , קניון לא גדול ומאוד נחמד להסתובב בו.
משם נסענו לסופרמרקט ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ שיש בו 2 קומות – בקומה העליונה ביגוד ודברים לבית ובקומה התחתונה מזון. נמצא כתובת : Λεωφόρος Ελλάδος & Ζαχαρία Τσαγκάρη 2, Paphos
חזרנו למלון ואת מרבית חצי היום הנותר בילינו בבריכה של המלון.
לקראת הערב נסענו לטיילת והלכנו לאכול במסעדה סינית ממש יפה עם אוכל מעולה בשם : Chloe's Chinese Restaurant מי שאוהב אוכל אסייאתי- ממש מומלצת. הזמנו דים סאם ומנות עוף ובקר עם אורז.
חזרנו למלון ששם בלאונג' היתה הופעה של זמר אורח ששר שירים של פרדי מרקיורי, הזמנו קוקטיילים טעימים ונהנינו מהאוירה.
היום הרביעי- יום שני 8.8.22 (היום של היום הולדת שלי :-) )
היום הוקדש לטיול בין הכפרים של הרי הטרודוס (כמובן עם הרכב ששכרנו , בנהיגה עצמית).
התחלנו את הנסיעה אל הכפר ארסוס Arsos, כשעה נסיעה. הסתובבנו בו עם הרכב, המקום שקט מאוד אבל חובה לראות את הבתים שם, הכל כל כך ציורי ויפה.
משם המשכנו כרבע שעה נסיעה אל הכפר אומודוס Omodos - שזה כפר מאוד תיירותי, שומעים עברית בלי סוף, מלא תיירים וכמובן חנויות מזכרות ומסעדות. מכוונים אל Omodos Parking ושם יש חניון חינמי ממש צמוד לעיר העתיקה (לא ניתן להיכנס עם רכב, צריך להחנות בחניון). במקום יש גם כנסייה ומנזר בשם מנזר האבן של הצלב הקדוש טימיוס סטברוס Timios Stavros Monastery. היה ממש נחמד שם, היינו שם כשעה, המקום די קטן , מאוד יפה והאוירה שם טובה ושמחה. מקום חובה.
משם המשכנו אל פאנו פלטרס (Pano Platers, פלטרס עילית) . יש שם חניון קטן על הכביש שאי אפשר לפספס, התשלום במדחן. מקום עצירה שווה, אין הרבה מה לעשות שם (חוץ מלאכול אם רעבים, כי מסעדות יש בשפע) אבל גולת הכותרת שבגללה הגענו לכאן היא חנות השוקולד Platres Chocolate Workshop לא חנות זולה (אבל גם לא יקרה עבור שוקולד איכותי בייצור מקומי). איך שנכנסנו אליה קיבל את פנינו בחור נחמד שהושיב אותנו והסביר לנו על איך מייצרים שוקולד, מה המקור שלו, נתן לנו לטעום מלא שוקולדים עם סוכר, בלי סוכר, בכל מיני טעמים, הסביר מה הבדלים בין פולי הקקאו. היה מדהים, הסבר כזה לא קיבלנו באף מפעל שוקולד (והיינו בלא מעט כחובבי שוקולד). יחס אישי וסימפטי. כמובן אח"כ רכשנו קצת שוקולדים ובבטן מלאה ומתוקה המשכנו בדרכינו (כל מי שאוהב שוקולד- אתם חייבים להגיע לכאן, ממש טעים ושווה).
המשכנו בנסיעה של כ 45 דקות לכיוון הכפר קאלופאנאיוטיס Kalopanayiotis
הגענו קצת מאוחר אז ויתרנו .. אבל בעיקרון יש שם את מנזר Monastery of Saint John Lampadistes שביום שני פועל בשעות 9:00–13:30, 14:00–16:00. אם מגיעים קצת לפני KafeOinos יש שם מעלית זכוכית שיורדת לעמק ולמנזר. דילגנו על זה עקב השעה אבל שווה ביקור אם אתם מספיקים.
משם המשכנו למסעדת Markos – שבה אכלנו דגי פורל, המחירים סבירים ביותר אפילו זולים יחסית לארץ.
התחלנו בדרך בחזרה לפאפוס- עברנו דרך סכר asprokremmos dam לפני השקיעה עד שחזרנו בחזרה למלון. בחדר של המלון שמו לנו בקבוק שמפניה ו 2 כוסות עם כרטיס ברכה ליום הולדת שלי- מתנה מהמלון המושלם. הם גם כל יום שמו לנו חטיף מתוק על המיטה ובקבוק מים קרים במקרר. הכל ללא תשלום נוסף.
היום החמישי- יום שלישי 9.8.22
אחרי ארוחת הבוקר והצ'ק אאוט היינו במוד של ספונטניות. היה לנו תכנון אחר אבל החלטנו לשנות ולנסוע ללימסול, מרחק של כשעה נסיעה מפאפוס.
נסענו אל מוזיאון הרכבים של קפריסין Cyprus Motor Museum – מוזיאון של מכוניות עתיקות. המוזיאון בגודל בינוני , מושקע מאוד, שווה ביותר לחובבי רכבים. שעות הפעילות שלו הם שני-שישי 9.00-17.00 שבת וראשון 10.00-18.00 אתר אינטרנט : http://cyprusmotormuseum.com.cy/
משם המשכנו לקניון של לימסול MY MALL Limassol לבלות בו את השעות החמות . לאחר מכן נסענו אל הטיילת לאיזור מולוס Molos וטירת לימסול . יש לאורך הרחוב חניונים ציבוריים עם מדחן, מומלץ לחנות כמה שיותר קרוב לאיזור הטירה, עיקר העניין הוא באיזור הזה. היה די ריק שם ככה שנראה לנו שהמקום מתעורר יותר בשעות הערב. הסתובבנו שם באיזור הים וברחובות מסביב, נכנסנו לאכול בשוק אגורה Agora ובערך ב 16.30 התחלנו בנסיעה לשדה התעופה לקראת החזרה לארץ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
הנה המסלול המקורי שהיה אמור להיות לנו היום: אנחנו שומרים אותו לפעם הבאה.
נסיעה לספינה הטרופה Edro III Shipwreck
משם 20 דקות נסיעה אל הכפר Pano Arodes
משם 15 דקות נסיעה אל כפר לאצ‘י Latchi – יש שם נמל שוקק חיים, מסעדות,חופים וספורט ימי.
משם 6 דקות נסיעה אל Poli Crysochous
משם 10 דקות נסיעה אל כפר ארגקה ARGAKE שם מגדלים את מרבית האבוקדו של קפריסין. יש שם את מסעדת Santa Barbara Resto & Beach Bar ששווה עצירה ולו רק בזכות הנוף הנשקף ממנה. יש שם גם חנות הסנדוויצ’ים בשם Koullas Sandwiches שאומרים שיש ממנה נוף מרהיב.
אז זאת הפעם הראשונה שלנו בקפריסין (ובהחלט לא האחרונה)
היתה חופשה כייפית שבאמת השאירה טעם של עוד! יעד שווה ומומלץ ביותר!
נתראה בחופשה הבאה המתוכננת שלנו , רק עוד כמה חודשים של סבלנות ואנחנו מגיעים- האמירויות!!!!!
תהנו!!!! :))