איך הכול התחיל ?
לפני שנה וקצת חזרנו מטיול פרטי בתאילנד ובארוחת שישי בערב העברנו רשמים ותמונות מהטיול עם הילדים שלנו .
כשלפתע אני שואלת את אישי : " נו מה היעד הבא ? לאן נוסעים ?" והוא ענה : " ויטנאם וקמבודיה , ראיתי תמונות וסרט על מקדשי אנגקור ונראה לי מאוד מרשים ויפה ".
לאחר כמה חודשים הרמתי את הכפפה בררתי, קראתי שריינתי ימי חופש וקניתי כרטיסי טיסה .
הגעתי הביתה והכרזתי : " נוסעים לוייטנאם וקמבודיה ".
לאחר בדיקות, הסברים , שאלות והתייעצות בפורום וקריאה של חומר גיבשנו את המסלול הרצוי לנו ונפלה ההחלטה לגבי מסלול הטיול ובמדריך TRUC ללוות אותנו .
TRUC אופרייטור מקומי המתגורר בהוי אן , נעזרנו בו כדי לבנות את המסלול , תיאום של טיסות פנים, לינה ,ביקור באתרים וכל הפרטים הקשורים בטיול , בכל מקום אליו הגענו חיכו לנו מדריך דובר אנגלית רהוטה ונהג שליוו אותנו .
עם TRUC עשינו את המסלול מדונג הוי להואה ומשם להוי אן ומיי סון , הוא דובר אנגלית רהוטה והתגלה כאדם אמין וישר שעמד בכל ההבטחות והשירות שלו מצויין .
כחודש לפני הנסיעה כאשר כל פרטי הטיול סגורים ואנו סופרים ימים לקראת היציאה, פגשתי בת של חברים והיא בקשה כמעט התחננה : " קחו את ההורים שלי איתכם " .
שיחת בירור קצרה עם ההורים העלתה שהקרקע פוריה ליציאה לטיול משותף ולאחר לחץ מתון אבל משכנע זה עבד.
קצת טלפונים, סגירה של טיסות, חיסונים , שינוי קטן בבתי המלון והרי אנחנו מוכנים ליציאה .
שני זוגות חברים בגילאי 50+ יוצאים ל-3 שבועות לתור את וייטנאם וקמבודיה .
מסלול הטיול :
8/01 - יציאה מהארץ, טיסת אל על מתל אביב לבנגקוק , המתנה של 3 שעות וטיסה מבנגקוק להאנוי עם חברת תעופה וייטנאם אייר ליינס
9/01 - הגעה בשעת ערב מאוחרת 21:00 למלון בהאנוי
15-16/01 טיסה לדונג הוי וביקור במערות פונג נא
17-18/01 הואה
18-21/01 הויאן ומיי סון
21-24/01 הוצ'י מין ודלתת המקונג
24-26/01 סיאם ריפ , בשעה 8 בערב טיסה מסיאם ריפ לבנגקוק עם חברת תעופה וייטנאם אייר ליינס
27/01 חזרה לארץ מבנגקוק לתל אביב בטיסת אל על.
מפה של וייטנאם וקמבודיה