טיול משפחות 3 שבועות לתאילנד - חלק 2 - צפון תאילנד

המשך -; מחלק 1 (תיכנון).

לצ'אנג מאי - בירת הצפון הגענו בטיסה מבנגקוק -; טיסת המשך לטיסה תל-אביב -; בנגקוק. משך הטיסה הוא כשעה וחצי וכשהגענו לצ'אנג מאי היינו פחות או יותר אחרי 24 שעות בדרכים (אנחנו חיפאים).

בצפון מטיילים בד"כ בצורה מאורגנת ויש הרבה המלצות גם באתר ";למטייל" וגם ב Tripadvisor על מדריכים. בהמלצת חבר יצרתי מגע עם גאם טור. זוהי חברה של ישראלי בשם גדי שנשוי למדריכה תאילנדית בשם גאם. הנה כמה מילים עליהם: ראשית הדברים הטובים -; התקשורת איתם דרך מיילים ועל פי בקשתי התקשר אלי גדי מס' פעמים לישראל וענה באריכות לשאלותי. הם מציעים מסלול בצפון שהוא גמיש ובהתאם לבקשותיך משנים אותו. גדי בהגינותו הסכים איתי שרוב המסלול הוא מה שנקרא אטרקציות לתיירים ולא דברים מאוד אותנטים ומיוחדים אך אם אתם פעם ראשונה בצפון עם ילדים סביר להניח שגם אתם תכסו את האטרקציות (אני אפראט מה כדאי ומה פחות). דבר שני - הטיול דפק כמו שעון, כלומר חיכו לנו בשדה התעופה עם ואן ממוזג, מדריכה הגיעה בזמן, הגענו לאטרקציות והכל היה בזמן וכו' וכו'. אנחנו לקחנו טיול פרטי עם מדריכה וואן ממוזג ל 4 ימים. יש דרכים אחרות זולות יותר לטייל כמו טיול ג'יפים של טאנה. משיקולי נוחות ומכיוון שחשבתי שנרצה לטייל בקצב שלנו זו הייתה ההחלטה. זהו טיול בהחלט לא זול. כ 5000 ש"ח ל 4 ימים כולל יומיים במלון טוב בצ'אנג ראי שמוזמן ע"י גאם. המחיר כולל ואן ממוזג, מים, מדריכה. 2 לילות בצ'אנג ראי, ארוחות צהריים, וכניסה לכל האתרים שמופיעים במסלול הטיול.

מה לשפר: הייתה לנו מדריכה מאוד נחמדה ועדינה עם הילדים בשם טן, וגם נהג מיומן וסבלני. בכלל העם התאילנדי הוא עם נחמד מאוד והאנטרקציה איתם טובה. שניהם עשו ככל שביכולתם לעזור ולהתאים את הטיול לבקשתנו, לעצור כשצריך, לנסות להשיג פיצה אם באותו רגע הילדים רעבים והאוכל לא לטעמם וכו'. אבל -; אישית ציפיתי למדריכה שתתרום הרבה מהידע שלה על ההיסטוריה, דת , מקומות וכו'. אומנם קיבלנו הדרכה אבל הייתי מצפה ליותר. בנוסף -; הייתי מצפה ליותר מידע אותנטי שהמדריכה תספק -; אתן דוגמא אחת. בדרכים רואים המון שדות אורז. ביקשתי מהמדריכה שתסביר לנו על האורז ומחזור החיים שלו -; כאן היא הגדילה לעשות ועצרנו ליד משפחה שעבדה בשדות והמשפחה הזמינה אותנו להוריד נעליים ולעבוד איתם בשתילת אורז. תוך כדי קיבלנו גם הסבר מפורט על תהליך גידול האורז. זה דבר שלא היה בתכנית הטיול והתעקשותי הביאה לחוויה שכולנו נהנינו ממנה.

לגבי המקומות שביקרנו:

ביום הראשון -; יום חופשי -; ביקרנו בגן חיות של צ'אנג מאי -; שווה ביקור , במיוחד הפנדות והאקוריום. טיפ -; הגן ענק וקשה לראות אותו בהליכה. קנו כרטיס לסיבוב אחד עם האוטובוס של הגן ופשוט תתקדמו בכל פעם תחנה, תבקרו את החיות באזור ולתחנה הבאה. כך לא תשברו את הרגליים ותראו הכל. קחו בחשבון שהגן פתוח על 17.

קניון סנטרל החדש -; קניון מאוד יפה ויקר -; מחירים כמו בישראל אם לא יותר -; לוותר

יום אומגות -; לקנות כרטיסים דרך המרכז למטייל תאילנד כ 200 ש"ח לאחד כולל הסעה הלוך חזור וארוחת צהריים. חוויה מדהימה -; לא לוותר. לי יש בעיות גב ולא הייתה לי שום בעיה לעשות את זה. האומגות בין העצים של יער הגשם ולכן אתה מוקף בעצים וצמרות והגובה הרב בו אתה נמצא מתעמעם יחד עם זאת ברור שכל מה שאני כותב כאן הוא בראיה אישית ואינו מהווה המלצה למי שיש לו בעיה רפואית כלשהיא. מבחינת בטיחות -; אתה כל הזמן קשור ומדריכים צמודים אליך ומיומנים מאוד.

יום פילים: יום כזה לא היה מתוכנן אבל ככל ששהינו בצפון ושמענו אז כאוהב חיות מושבע ניסיתי להשיג לי ול 2 מילדי יום כזה. על פי מה שאני יודע יש מחנה שבו אתה מתנדב לטפל בפילים יתומים -; למחנה קוראים פטרה או משהו כזה והעלות 5000 באט ליום שזה מאוד יקר (הם אומרים ש 90% הולך למען הפילים). יש מחנה נוסף שנקרא נשיונל אלפנט פארק -; צריך להזמין מקומות מראש ועד שהחלטנו זה היה מלא. דרך גאם יצרנו קשר עם איש בשם מיסטר סאם שיש לו מחנה לאימון פילים. זה עולה כ 2000 באט לבן אדם ליום כולל הסעה הלוך חזור וארוחת צהריים. היום הזה התגלה כמוצלח מאוד. למדנו לתת פקודות לפילים, רכבנו עליהם כשעה בתוך הגונגל, למדנו להכין פתאי , וגולת הכותרת נכנסנו רכובים על הפילים לנהר להתרחץ איתם. המקום נמצא כשעה וחצי מצ'אנג מאי וזה מקום שלא מתעללים בפילים אלא הבחור מגדל אותם או מאמן אותם כחלק מפרויקט לאומי בחסות המלך. לידיעתי אין לו אתר אינטרנט אלא פייסבוק Mr Sam elephent training center. היה יום מדהים למי שאוהב פילים.

שוק הלילה בצ'אנג מאי: רבות נכתב. המלונות שהוצאו לנו ע"י המרכז למטייל (סנטרה ואימפריאל) היו 5 דקות משם ו10 דקות הליכה מסניף המרכז למטייל בצ'אנג מאי שם יש מסעדה טובה עם אוכל ישראלי , חבר'ה ישראלים שעוזרים בכל בקשה. השוק עצמו יפה וזול, מבחינת המבחר -; תמצאו יותר בבנגקוק -; אבל בכל זאת שווה לטייל ולרכוש דברים. דבר נוסף -; מול המרכז למטייל יש מסעדה של בחור ישראלי. למסעדה קוראים סבבה. האוכל בשרי טוב מאוד. החבר'ה שלי העדיפו חלבי אז אכלנו שם רק פעם אחת אבל אהבתי.

מוזאון פרדייז לתלת מימד: ממוקם כמה דקות נסיעה מהמלונות אימפריאל או סנטרה מכיל אוסף תמונות מאוד יפה תלת מימדי עם אפשרויות רבות לצילומים מעניינים -; למי שמחבב מוזאונים או יש לו 2-3 שעות להרוג.

טיול גאם:

יום הראשון: התחלנו מהמקדש דוי סוטפ שהוא אחד החשובים בצפון. ביקור חובה לראות את המקדש הזה. המשכנו וביקרנו קצרות במפעל לייצור מטריות. יפה ומעניין. לקראת צהריים ראינו הופעת פילים , הפילים משחקים כדורגל, מציירים (לא להאמין) רוקדים וכו'. הכי נחמד שהם ניגשים לאחר ההופעה ומנשקים ומשחקים עם הילדים. הופעה יפה ומיוחדת אם כי כחובב חיות זה קצת עצוב שפיל אולף בכוח מקטנות לעשות דברים כאלה. לאחר מכן עשינו רפטינג על נהר באותו אזור -; כיף חבל על הזמן וגם אתגרי. משך הרפטינג וגם ההופעה כשעה כל אחד. באותו יום יצאנו לצ'אנג ראי -; זו נסיעה ארוכה מאוד של כ 3 שעות והגענו רק ב 8 בערב למלון בשם Dusit island resort - Chiang Rai -; מלון מצוין.

יום השני: התחלנו את היום בביקור בשבט ארוכות הצוואר -; כפר מיוחד וילדות יפות עם מבט עצוב בעניים. דרך אגב נהוג לשלם להם קצת כשמצלמים אותם -; זו הדרך שלהם להתפרנס. המשכנו לחווה לגידול תה -; מאוד יפה ומעניין ולאחר מכן לגני המלך והמלכה שהם גנים יפהפים. בדרך עוד הספקנו לרדת לשדה אורז ולטעום קצת מעבודה היומיומית של בני המקום -; תוספת שאני הצעתי ולא הייתה חלק מהטיול. לאחר ארוחת צהריים המשכנו למשולש הזהב ושטנו ללאוס -; אישית הייתי מוותר על החלק הזה -; אין כאן שום דבר מיוחד חוץ מזה שהיית שעתיים בלאוס (מגיעים לכפר ובו מס' חנויות). לינה בצאנג ראי. ביום זה ביקרנו גם במקום שנקרא מערת הקופים -; יש שם קופים שחיים בטבע אך רגילים לחברת אדם שמאכילים אותם. אפשר לקנות במקום אוכל ולתת לקופים אולם שימו לב -; הקופים מאוד אגרסיבים ויש סיכוי שיסתערו עליכם -; אם קוף כזה שורט או נושך רוב הסיכויים שתגמור את היום בבית חולים מקבל זריקה נגד כלבת. מומלץ להסתכל מרחוק.

יום השלישי: את היום התחלנו בשייט על נהר המקונג, שטים בנופים יפים ולאחר שעה מגיעים למקום בו עושים טרק של איזה שעה על פילים. להבדיל מהרכיבה על הפילים במחנה שנעשית ישירות על הגב שלהם כאן אתה יושב במין סל והמדריך מוביל אותך. בכל זאת זה סיור יפה מאוד בנוף מרהיב. משם המשכנו למקדש שנקרא המקדש הלבן -; מקדש מדהים ביופיו. את היום הזה היינו אמורים לסיים בטרק בשמורה ולהגיע למפל אולם הפארק היה סגור עקב שיפוצים ויצאנו לדרכנו לעבר צ'אנג מאי שם ביקרנו בחוות הסחלבים -; ביקור חובה - עדיף לעשות לקראת הסגירה ולא בבוקר כשהמקום הומה אדם, וכן ראינו הצגה של קופים. במקום הזה יש קוף אחד שהוא אטרקציה , מצטלם עם אנשים מחבק ומנשק וכו' אבל המקום בסה"כ די אומלל, הקופים שם קשורים וצריכים להציג לקהל. חזרנו בסוף יום זה לצ'אנג מאי.

ביום הרביעי: בילינו בשמורת דוי אינתנון. זהו ההר הגבוה ביותר בתאילנד אך אם תפסתם יום גשום או מעונן לא תראו כלום מהפסגה. צריך להצטייד במעילי גשם ובגד חם. קר מאוד למעלה. כאשר יורדים מהפסגה יש אפשרות לבקר בגנים של משפחת המלוכה -; נחמד מאוד , ובשוק פירות ירקות שם יש פירות יבשים ופיצוחים בזיל הזול -; תאווה לעיניים ולחיך. גולת הכותרת של היום הזה (וזה נאמר לי לא עושים בכל טיול שתיקחו אלא דרך גאם או ע"י בקשה מפורשת) הוא סיור של 3 שעות בג'ונגל עם מדריך מהשבט המקומי. מכיוון שירד גשם שוטף הלכנו רק אני ובני הצעיר וזה היה סיור מדהים ביופיו, בתוך יער גשם לאורך נהר גדול ומפלים.הליכה לא קשה לאורך שביל שבסופו נפתח לנוף מהמם של שדות האורז של הכפר. סה"כ כשעתיים וחצי הליכה. מומלץ.

והערה לסיום: כיף גדול בצפון, נופים , טבע, חיות, אנשים נחמדים מאוד וזול. במקןר תיכננו להגיע לאזור מאוד יפה שנקרא פאי אך בארץ נאמר לנו שלפחות רישמית האזור מוגדר כבעל פוטנציאל למלריה וצריך לקחת תרופות אז ויתרנו. אני יודע שיש בו תנועה רבה של תיירים.

עד כאן הצפון. בחלק הבא -; האיים קוסמוי וקופנגן

תמונת הפרופיל של hamitel1