אז ככה. אנחנו "אחרי צבא", בני 72,75.... מעולם לא חשבנו על הודו כעל יעד אפשרי, אך בעקבות המלצת נכדתנו וכו'.....
אחרי שגבשתי מסלול, כוון כללי ויעדים, פניתי לסוכן מקומי לקבל הצעת מחיר לשרותי קרקע. במקביל קבלתי המלצה ל "איש מקסים, נהג מיומן, מקצועי ומנוסה" שבבעלותו גם חב' תיירות. הפרש המחירים נטה לטובתו ללא עוררין ואני שמחה להמליץ עליו בכל פה. שמו: Mr. Indejeet Sing, כתובת המייל שלו: Inderjeet Singh [email protected]m> . מר אינדרג'יט עוסק בתיירות כבר 15 שנה. תחום התמחותו - צפון הודו. הוא סיקי, אדיב ונהג מעולה ואין זה דבר מה בכך כשמדובר בדרכי הודו. מר אינדרג'יט ליווה אותנו אישית ברכבו הממוזג במשך 3 שבועות. כל סידורי הקרקע שמשרדו ארגן לנו היו ברמה טובה. הכל היה מאורגן למופת. נהגנו דאג לכל מחסורנו, וידא שתמיד יהיו לנו מים מינרלים ברכב וכל התנהגותו שידרה כבוד ומקצוענות (למען ההגינות אני רוצה לציין שרמת האנגלית בפיו בסיסית למדי אך זה לא הפריע. בסה"כ שכרנו נהג ולא מדריך. במקומות ספורים נעזרנו בשרותי הדרכה שגם אותם הכין המשרד מראש, לשביעות רצוננו).
מועד הנסיעה : 6-27 למאי 2014
מסלול הטיול: (לא אפרט אודות המקומות מאחר והאינטרנט שופע מידע).
* דלהי (יומיים סיורים)
* אגרה (טאג' מאהל) + מדריך (חזרנו לדלהי בערב מכיוון שקבלנו המלצה לא ללון באגרה. היתה נסיעה מייגעת אבל שמחנו לחזור למלוננו באזור שדה התעופה של דלהי)
* נסיעה ברכת להרידוואר ומשם במכונית לרישיקש.
* יומיים ברישיקש + חצי יום נסיעה להרדיוואר לצפיה בתפילה על הגנגס לעת ערב.
* בין רישיקש לשימלה, בקשנו במיוחד לסטות מהדרך הקצרה ולהגיע לצ'אנדיגר, לבקר ב- "גן הפסלים" או כפי שהוא נקרא במקום The Rock Garden. ואכן היה מיוחד מאד.
* יומיים בשימלה
* פסק זמן - לילה במקום קסום בכפר Thanedar
* 3 לילות בכפר באהו, ב- "Ishan LogHuts - ארוח במסגרת ביתית, כולל ארוחות. באזור ניתן לעשות טרקים אך אנחנו בחרנו אופי רגוע יותר וסיירנו בכפרים בסביבה. המקום נפלא והארוח נהדר.
* נסיעה לדאהרמסאלה (לינה בדרך מפאת משך הנסיעה ואופי הדרכים).
* 3 לילות ב- "מקלאוד גאנג'", מקום מגוריהם של הדלאי לאמה והגולים הטיבטים (שווה לבקר ב- 2 המוזיאונים ובכפר הילדים.).
* אמריצר ( מקדש הזהב של הסיקים) 2 לילות + מדריך מקומי.
* חזרה לדלהי ברכבת.
דברים שכדאי לרשום ולראות: צ'אנדיגר - גן הפסלים. אל תחמיצו. מיוחד ביותר. בדרהמסאלה - כפר הילדים; באמריצר - "מפעל ההזנה" במקדש הזהב. כדאי לבקר במקדש בערב לצפייה בטכס הקדוש ולמחרת לראות את מפעל ההזנה המדהים שם.
אשמח למסור פרטים נוספים לכל פנייה אישית.